تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۰۸ آذر ۱۳۹۵

وزیر در ایران هم استعفا می دهد؟ / برخورد مسئولان سایر کشورها در حوادث مشابه تصادف قطار سمنان چه بود؟ + جدول

واکنش و نحوه برخورد مسولان جامعه با حوادثی که در دستگاه تحت نظارت آنها رخ می‌دهد می‌تواند علاوه بر اینکه مرهمی بر زخم‌های خانواده‌های داغدار این حوادث باشد، نشانی از میزان مسولیت‌پذیری یک جامعه و در راس آن مسولان را به مردم یادآور شود.
رویداد۲۴- قطارِ مسافربری از تبریز به مقصد مشهد هنوز به نیمه راه نرسیده بود که با قطاری که از ساعت ها پیش در ریل متوقف شده بود برخورد می کند، تصادفی که چندین واگن را به آتش می کشد و منجر به کشته شدن بیش از 50 نفر می شود، بیش از 100 نفر دیگر نیز در این حادثه زخمی شده اند.

بلافاصله پس از این حادثه وزیر عازم سمنان شد تا از نزدیک در جریان جزئیات این حادثه قرار بگیرد، رئیس جمهور نیز ساعتی کوتاه پس از وقوع این تصادف پیامی صادر و ضمن تسلیت خواستار پیگیری مجدانه آن می شود. معاون اول رئیس جمهور، رئیس مجلس و دیگر مسئولان نیز به نوبه خود با پرداختن به این موضوع در جهت پاسخگویی و رسیدگی به مشکلات برآمدند.

آن چیزی که در این بین قابل تامل است اما یک تفاوت بزرک و آشکار میان میزان مسئولیت پذیری در میان مسئولان کشور در حوادث با مسئولان در سایر کشورهاست. بی‌شک حادثه هیچ‌گاه پیش از آنکه رخ دهد خبر نمی‌کند و امری است غیرقابل پیش‌بینی اما در پیش گرفتن راه‌کارهای ایمنی می‌تواند از بروز حوادثی مانند تصادف دو قطار در مسیر سمنان به مقصد مشهد جلوگیری کند.

واکنش و نحوه برخورد مسولان جامعه با حوادثی که در دستگاه تحت نظارت آنها رخ می‌دهد می‌تواند علاوه بر اینکه مرهمی بر زخم‌های خانواده‌های داغدار این حوادث باشد، نشانی از میزان مسولیت‌پذیری یک جامعه و در راس آن مسولان را به مردم یادآور شود.

اما با نگاهی به واکنش مسولان در دیگر کشورهای جهان اعم از پیشرفته و در حال توسعه در قبال حوادثی که در دستگاه تحت نظارت آنها رخ می‌دهد این سوال د ر ذهن تداعی می‌شود که چرا هیچ یک از مسئولان در ایران حاضر به پذیرش تقصیر، عذرخواهی و در نهایت استعفا از سمت خود به احترام مردم و جان باختگان نمی شود؟

وزیر حمل‌ونقل و رئیس راه آهن مصر در پی برخورد اتوبوس دانش‌آموزان مصری با قطار که منجر به مرگ 47 دانش آموز شد از سمت خود استعفا دادند و بلافاصله مورد بازجویی قرار گرفتند.

«محمد مرسی» رئیس جمهوری مصری در سخنانی کوتاه ضمن پذیرفتن استعفای وزیر حمل‌و‌نقل این کشور به رییس دادگستری مصر دستور داد تا مسببان این حادثه هر چه سریعتر معرفی و تاوان حادثه دیدگان پرداخت شود.

پس از این حادثه نخست وزیر مصر از حادثه دیدگان در بیمارستان بازدید کرد و دستور داد تا به هر یک از خانواده‌هایی که فرزندانشان را در این حادثه از دست داده اند، مبلغ یک هزار دلار پرداخت شود.

در حادثه‌ای دیگر در اروپا، « ژنرال برونو کوش» رئیس ستاد ارتش فرانسه، درست دو روز پس از حادثه تیراندازی یک سرباز به 17 نفر در یک نمایش نظامی که زخمی‌شدن این تعداد سرباز را به همراه داشت، از سمتش استعفا داد.

«نیکلا سارکوزی» رییس‌جمهور فرانسه، در پیامی با خانواده‌های قربانیان این ماجرا ابراز همدردی کرد و تعهد کرد که این حادثه را پیگیری کند.

در اتفاقی نه چندان مهم دیگر در قلب اروپا نیز شاهد کناره‌گیری یک مقام مسول هستیم که میزان حاکمیت قانون در این کشورها را نشان می‌دهد.

«کریس هیون» وزیر انرژی انگلیس به دنبال متهم شدن به داشتن سرعت غیرمجاز در رانندگی و دروغگویی در این باره در سال 2003 از سمت خود استعفا کرد.

«اندور میشل»، عضو ارشد کابینه انگلیس نیز در اوایل ماه جاری به افسری که می‌خواست مانع خروجش از ساختمان نخست‌وزیری شود فحاشی کرده بود، از این سمت استعفا کرد.

در اسفند سال 90 و پس از واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان، 22 دانش‌آموز دبستانی بلژیکی و هلندی در راه بازگشت از اردوی تفریحی کشته شدند، «الیو دی روپو» نخست‌وزیر بلژیک برای بررسی موضوع بلافاصله وارد سوئیس، محل حادثه شد.

الیو دی روپو، نخست‌وزیر بلژیک آن روز را «روز سیاه» برای کشورش خواند و  یک روز را در کل این کشور عزای عمومی عنوان کرد.

در ادامه می‌توان به حادثه سونامی ژاپن اشاره کرده که در پی این حادثه، «ریو ماتسوموتو» وزیر بازسازی دولت ژاپن یک هفته پس از آغاز به کار در وزارتخانه بازسازی به دنبال انتقادهای شدید از عملکردش کناره‌گیری کرد.

این اقدام در پی انتقادهای شدید رسانه های ژاپن از اظهارات و رفتار اخیر این وزیر انجام شد.

ماتسوموتو گفته بود توکیو در صورتی که مقامات محلی برنامه های عملی برای بازسازی مناطق آسیب دیده نداشته باشند، به آنان کمک نخواهد کرد.
 
واکنش مسولان در دیگر کشورها در صورت بروز حادثه‌ای در دستگاه تحت نظارت



کشور

حادثه

واکنش

مصر

کشته شدن 47 دانش‌آموز در حادثه تصادف

استعفای وزیر حمل‌ونقل و رئیس راه آهن مصر، رئیس‌جمهور مصر دستور داد تا مسببان این حادثه هر چه سریعتر معرفی و تاوان حادثه دیدگان پرداخت شود.نخست وزیر مصر از حادثه دیدگان در بیمارستان بازدید کرد و به خانواده قربانیان غرامت پرداخت شد.

فرانسه

زخمی شدن 17 سرباز در حادثه تیراندازی

رئیس ستاد ارتش مشترک فرانسه از سمت خود استعفا داد.

انگلیس

سرعت غیرمجاز و دروغگویی

وزیر انرژی انگلیس به دنبال متهم شدن به داشتن سرعت غیرمجاز در رانندگی و دروغگویی استعفا داد

بلژیک

کشته شدن 22 دانش آموز در تصادف

نخست‌وزیر بلژیک به سرعت وارد کشور محل حادثه شد، یک روز عزای عمومی در بلژیک اعلام شد

ژاپن

سونامی و تاخیر در بازسازی مناطق آسیب دیده

استعفای وزیر بازسازی یک هفته پس از حضور در این وزرات‌خانه

برچسب ها: وزیر ، استعفا ، قطار ، رویداد24
نظرات شما