تحقیق و تفحص از فروش فیلترشکن/ سالانه ۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه خرید فیلترشکن در ایران است
رویداد۲۴ فارس نوشت: حجت الاسلام و المسلمین جواد نیکبین نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی درباره جزئیات طرح تحقیق و تفحص از فیلترشکنهای پولی، گفت: طبق ماده ۷۵۳ مجازات اسلامی فروش هر نوع نرمافزار غیرقانونی مجازات دارد و خرید و فروش فیلتر شکن، غیرمجاز است.
وی با بیان اینکه گردش مالی عجیبی در فروش فیلتر شکنها در کشور وجود دارد، گفت: مردم سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان فقط هزینه فیلتر شکن پرداخت میکنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از تهیه طرح تحقیق و تفحص از فیلترشکنهای پولی در مجلس خبر داد و افزود: محور اصلی این طرح مشخص کردن سود حاصل از فروش فیلتر شکنها و همچنین اینکه اگر خرید و فروش فیلتر شکن طبق قانون ممنوع است، چرا در کشور فیلتر شکنها به راحتی در دسترس همگان قرار میگیرد و حتی هزینه میکنند.
بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات باید پیگیر رفع فیلتر باشد/ بسیاری از سایتهای فیلتر شده برای اقشار خاص در دسترس است
*فضای فیلترینگ و فیلتر شکن فروشهایی که سود میبرند
حجت الاسلام نیکبین با تاکید بر وجود دستهای پشت پرده دخیل در فروش فیلتر شکنهاگفت: در موضوع فضای فیلترینگ و فیلتر شکنها نیاز است بررسی به صورت جدی و متفاوتی انجام شود که چه دستانی از این فضای عمومی بهره و سود میبرند.
وی گفت: کسانی از فضای فیلترینگ در حال حاضر سود میبرند که فیلترشکن فروش هستند. سود استفاده از فضای فیلترینگ بسیار بالا است.
* نمایندگان زیادی از طرح تحقیق و تفحص فیلتر شکن پولی استقبال کردند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح مذکور به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع میشود، افزود: موضوع طرح تحقیق و تفحص از فیلترشکنهای پولی هفته گذشته در مجلس مطرح شد و با توجه به تعطیلی این هفته مجلس، انشاله هفته آینده، این طرح نهایی و به امضای نمایندگان خواهد رسید.
حجت الاسلام نیکبین گفت: پیش بینی میشود جمع زیادی از نمایندگان این طرح را امضاء کنند. البته در حال حاضر که نمایندگان در حوزههای انتخابیه هستند در تماس تلفنی با اینجانب برای امضای این طرح اعلام آمادگی کردند.
وی در ادامه بیان کرد: حتماً روز یکشنبه هفته آینده این طرح را در مجلس به جریان خواهیم انداخت و با جدیت هم پیگیری خواهیم کرد تا به نتیجه برسد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استفاده از فیلترشکنها، امنیت کشور را زیر سوال میبرد، تصریح کرد: ما میدانیم که برای اتصال به ویپیان باید به یک کشور ثالث برای رسیدن به اپراتور اصلی وصل شویم بنابراین برای وصل شدن اطلاعات ما در کشورهایی مثل پاکستان، عمان، ترکیه داده میشود. این حرکت سبب خروج اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به دیگر کشورها میشود؛ لذا باید موضوع فیلترینگ هر چه زودتر ساماندهی شود.
طبق ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامی «هر شخصی که مرتکب اعمال زیر شود، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال تا هشتاد میلیون (۸۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد:
الف) تولید یا انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن یا معامله دادهها یا نرم افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه ای به کار میرود.
ب) فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر داده ای که امکان دسترسی غیرمجاز به داده ها یا سامانههای رایانه ای یا مخابراتی متعلق به دیگری را بدون رضایت او فراهم میکند.
ج) انتشار یا در دسترس قراردادن محتویات آموزش دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانهای و تخریب و اخلال در دادهها یا سیستمهای رایانهای و مخابراتی.
تبصره – چنانچه مرتکب، اعمال یاد شده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.»