علی صوفی: خاتمی سال ۸۴ گفت زمانی حرف از دهان ما بیرون میآمد مردم میقاپیدند، اما امروز دیگر توجهی ندارند
رویداد۲۴ علی صوفی در گفتوگو با روزنامه اعتماد درباره انتخابات 1402 سخن گفته است.
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
با طرح نظارت استصوابی، نقش اجرایی از هیات اجرایی گرفته شده و در اختیار شورای نگهبان و هیات نظارت قرار گرفته است. این محرومیت از یک طرف خلاف بین قانون اساسی است و از سوی دیگر از نظر اجرایی منجر به فساد میشود.
وقتی انتخابشوندگان و نامزدها با رویکرد استصوابی از حق خود محروم شوند، بنابراین حق مردم هم زایل میشود. این روند باعث شده مردم نتوانند فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند و هر زمان که به سمت انتخاب میان بد و بدتر حرکت کردهاند، آسیبهای بیشتری را متحمل شدهاند.
هیچ نشانهای دیده نمیشود که حاکمیت به مطالبات مردم توجه کرده یا خود را از بحران دور کرده و وضعیت خطیر خود را بهبود بخشد.
امروز کار بسیار دشوار شده است. خوشبختانه نهاد اجماعساز اصلاحطلبان وجود دارد و میتواند لیست واحد تهیه کرده و به مردم کمک کرد. اما واقع آن است که مردم دیگر وقعی به اصلاحات و اصلاحطلبان هم نمیگذارند.
بیشتربخوانید: جعفرزاده ایمنآبادی: دولت تمایلی ندارد که حداکثر مردم پای صندوق رأی بیایند
آقای خاتمی چه جوابی به من داد؟ گفت: صوفی، یک زمانی بود حرف از دهان ما بیرون میآمد، مردم میقاپیدند اما امروز دیگر توجهی ندارند. این صحبت برای سال 84 است!
زنان در یکسال اخیر دستاوردهای بسیاری کسب کردهاند که دیگر بازگشتپذیر نیست.
امروز راهی غیر از تغییر برای بقای نظام وجود ندارد. این اعتقاد ماست که حاکمیت هم سرانجام باید آن را قبول کند. این روند استصوابی، محدودیتزا، فیلترینگ و... قابل دوام نیست.
بهرغم همه هشدارها، گوش حاکمیت بدهکار نیست. معتقدم تنها یک نیرو و یک قوه است که میتواند بازی را تغییر دهد و آن هم مردم است. مردم تغییر میخواهند، تغییر نه از طریق براندازی بلکه تغییر از طرق قانونی. من همواره توصیهام به همه این است که به هیچوجه اجازه ندهید اپوزیسیون خارج از کشور از حرکات شما سوءاستفاده کنند.
جبر تاریخی ما را به سمت تغییر میراند، همانطور که هگل از دترمینیسم تاریخی صحبت میکند. هر حاکمیتی که همراه این تغییرات شود و آن را درک کند، مانا میماند و هر ساختاری که بخواهد در برابر این الزام مقاومت کند، آسیب میبیند و به تاریخ میپیوندد.