تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

رها کردن تنه درختان قطع‌شده در جاده‌ها | منابع طبیعی: هدف قاچاقچیان چوب انتقام‌جویی و قدرت‌نمایی است

چند هفته‌ای است که قاچاقچیان چوب استان مازندران به شکل‌های مختلف در تلاش برای انتقام گرفتن از نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی استان هستند به طوری جاده‌ها را با تنه درختان رها شده مسدود می‌کنند.

قطع درختان

رویداد۲۴ ایلنا نوشت: علی علوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - ساری گفته است، سحرگاه روز ۲۲ فروردین، تعدادی از افراد متخلف که احتمالا هم‌دست قاچاقچیان چوب دستگیرشده توسط یگان حفاظت منابع طبیعی استان در هفته‌های اخیر بوده‌اند، در چهار ناحیه از شهرستان بهشهر، در مجموع ۷۰ اصله درخت جنگلی را با هدف انتقام‌جویی و قدرت‌نمایی قطع کرده‌اند.

به گفته مسعود حبیبی، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بهشهر، قاچاقچیان چوب پس از قطع درختان، آن‌ها را با خود نبردند، بلکه تنه‌های قطع‌شده را در جاده‌های حاشیه عرصه‌های جنگلی ریختند و منجر به مسدود شدن چندساعته مسیر‌های فرعی پاسند، مهدیرجه و سرخ‌او در این شهرستان شدند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور گفت: در چند ماه گذشته شدت عمل نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی در برابر قاچاقچیان چوب افزایش یافته و متخلفان بیشتری را در این حوزه در استان‌های مختلف کشور بخصوص در مازندران دستگیر کرده‌ایم و این مساله باعث کینه‌توزی دوستان و هم‌دستان این افراد نسبت به یگان حفاظت منابع طبیعی شده است. به همین دلیل، مدتی است که قاچاقچیان چوب با روش‌های مختلف به دنبال ضربه زدن به یگان ما هستند.


بیشتر بخوانید: عضو شورای شهر تهران: دو هزار درخت برای پروژه عمرانی بسیج جابه‌جا شدند


چند هفته‌ای است که قاچاقچیان چوب استان مازندران به شکل‌های مختلف در تلاش برای انتقام گرفتن از نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی استان هستند که ظاهرا، این اقدامات به دلیل دستگیری تعدادی از دوستان و هم دستان‌شان در ماه‌های اخیر بوده است، به نحوی که براساس اظهارات مسئولان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، به نظر می‌رسد، حمله به نیروها، پاسگاه‌ها، نگهبانی‌ها و حتی منزل شخصی پرسنل یگان حفاظت منابع طبیعی استان در هفته‌های گذشته، به قصد تلافی کردن اقدامات اخیر این یگان انجام شده است؛ نوعی انتقام‌جویی که به‌تازگی شکل جدیدی به خود گرفته است و در صبح روز عید فطر، قاچاقچیان چوب، ده‌ها اصل درخت توسکا را در جنگل‌های بهشهر قطع و تعدادی جاده جنگلی را در بهشهر وگلوگاه مسدود کردند.

آن‌طور که علی علوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - ساری (محدوده شرق استان) گفته است، سحرگاه روز ۲۲ فروردین، تعدادی از افراد متخلف که احتمالا هم‌دست قاچاقچیان چوب دستگیرشده توسط یگان حفاظت منابع طبیعی استان در هفته‌های اخیر بوده‌اند، در چهار ناحیه از شهرستان بهشهر، در مجموع ۷۰ اصله درخت جنگلی را با هدف انتقام‌جویی و قدرت‌نمایی قطع کرده‌اند. به گفته مسعود حبیبی، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بهشهر، قاچاقچیان چوب پس از قطع درختان، آن‌ها را با خود نبردند، بلکه تنه‌های قطع‌شده را در جاده‌های حاشیه عرصه‌های جنگلی ریختند و منجر به مسدود شدن چندساعته مسیر‌های فرعی پاسند، مهدیرجه و سرخ‌او در این شهرستان شدند.

رها کردن تنه درختان قطع‌شده در جاده‌های مجاور جنگل‌های بهشهر در کنار تعرض‌هایی که اخیرا در دیگر نقاط استان مازندران به نیرو‌ها و مقر‌های یگان حفاظت منابع طبیعی صورت گرفته است، این شائبه را به وجود آورده که باند‌های سازمان‌یافته قاچاق چوب یا احتمالا تعدادی از دوستان و هم‌دستان افرادی که در ماه‌های اخیر به دلیل قاچاق چوب در سطح این استان دستگیر شده‌اند، در تلاش برای نوعی قدرت‌نمایی در برابر عوامل منابع طبیعی استان هستند؛ بخصوص که براساس اظهارات سرهنگ مجید ذکریایی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران - ساری در گفتگو با ایلنا، در ایام نوروز امسال یعنی در فاصله زمانی ۲۳ اسفند تا ۱۷ فروردین، ۸ مورد حمله به نیرو‌ها و مقر‌های این یگان رخ داده که سه مورد از آن‌ها شلیک با سلاح ساچمه‌زن به سمت منزل شخصی نیرو‌های یگان در شهرستان‌های گلوگاه و آمل بوده است.

قاچاقچیان، تنه درختان قطع‌شده را وسط جاده‌های جنگلی ریختند

در همین راستا «سرهنگ علی ملکی آهنگران» فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور نیز در گفتگو با ایلنا، وجود انگیزه‌های انتقام‌جویانه در حمله‌های اخیر قاچاقچیان چوب به نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران و قطع درختان جنگلی در بهشهر را تایید کرد و اظهار داشت: در چند ماه گذشته شدت عمل نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی در برابر قاچاقچیان چوب افزایش یافته و متخلفان بیشتری را در این حوزه در استان‌های مختلف کشور بخصوص در مازندران دستگیر کرده‌ایم و این مساله باعث کینه‌توزی دوستان و هم‌دستان این افراد نسبت به یگان حفاظت منابع طبیعی شده است. به همین دلیل، مدتی است که قاچاقچیان چوب با روش‌های مختلف به دنبال ضربه زدن به یگان ما هستند.

وی افزود: در همین راستا، تعدادی از متخلفان در بامداد روز ۲۲ فروردین، هم‌زمان در چهار نقطه از شهرستان بهشهر، تعدادی درخت جنگلی را قطع کردند و به‌جای این که به روال معمول، تنه درختان را برای تبدیل کردن به چوب، همراه خود ببرند، تنه‌ها را به وسط جاده‌های حاشیه عرصه‌های جنگلی شهرستان ریختند. این متخلفان حتی بعضی از درختان را به طور کامل قطع نکرده و صرفا آن‌ها را نیم‌بر کرده بودند؛ یعنی به نظر می‌رسد افراد متخلف در این ماجرا فقط می‌خواستند از نیرو‌های منابع طبیعی انتقام بگیرند و به نوعی قدرت‌نمایی کنند و قصد کسب سود اقتصادی را نداشتند.
قاچاقچیان می‌خواستند برای مردم و منابع طبیعی زحمت ایجاد کنند

ملکی آهنگران با بیان این که اگر قاچاقچیان قصد داشتند که از قطع درختان جنگل‌های بهشهر، سود اقتصادی کسب کنند، قاعدتا باید تنه درختان قطع‌شده را با خود می‌بردند، عنوان کرد: در این ماجرا، متخلفان اغلب درختان را از نقاط نامناسبی بریده بودند و تنه‌ها را در جاده‌های جنگلی رها کرده بودند. آن‌ها می‌دانستند که روز ۲۲ فروردین یعنی عید فطر، تعطیل است و هموطنان برای تفریح به حاشیه جنگل‌ها می‌آیند، به همین دلیل با مسدود کردن جاده‌های جنگلی مشخصی، می‌خواستند که برای مردم و دستگاه‌های مسئول در استان مازندران، بخصوص یگان حفاظت منابع طبیعی، زحمت مضاعف ایجاد کنند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور تصریح کرد: نمی‌توان به طور قاطع گفت افرادی که در روز عید فطر اقدام به قطع درختان جنگل‌های بهشهر کرده‌اند، دقیقا جزو همان باند‌های قاچاق چوبی هستند که در هفته‌های اخیر به منزل شخصی همکاران منابع طبیعی یا نگهبانی‌های جنگل نقاط مختلف استان مازندران تعرض کرده‌اند، چون به هر حال محل وقوع این جرایم در شهر‌های گوناگونی بوده است، اما به نظر می‌رسد که همه این تخلف‌ها با هدف انتقام‌جویی و در راستای ضربه زدن به یگان حفاظت منابع طبیعی انجام شده است؛ البته تحقیقات برای این که مشخص شود که این جرایم و افراد دخیل در آن چقدر باهم در ارتباط بوده‌اند، ادامه دارد.
بازجویی از ۵ مظنون قطع درختان جنگل‌های بهشهر توسط پلیس آگاهی مازندران

ملکی آهنگران با بیان این که در موضوع قطع درختان جنگل‌های بهشهر، پنج مظنون شناسایی شده و تحت بازجویی پلیس آگاهی استان مازندران قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: تحقیقات برای مشخص شدن ابعاد پرونده قطع درختان در عرصه‌های جنگلی شهرستان بهشهر در بامداد روز عید فطر و شناسایی تمام افراد دخیل در این پرونده همچنان ادامه دارد و امیدواریم دستگاه قضایی برای این افراد، مجازات‌های سنگینی را در نظر بگیرد، به نحوی که این مجازات‌ها برای تمام متخلفانی که بخواهند در آینده دست به چنین اقداماتی بزنند، بازدارنده باشد.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد: در برخی پرونده‌های تعرض به نیرو‌ها و مقر‌های یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران، افرادی دستگیر شده‌اند و اقدامات لازم برای شناسایی و دستگیری سایر افراد دخیل در این پرونده‌ها نیز ادامه دارد، اما درباره حمله به منزل شخصی برخی نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی استان هنوز کسی دستگیر نشده است، البته تعدادی از مظنون‌های احتمالی شناسایی شده‌اند و با کمک همکاران پلیس استان در حال کار کردن روی پرونده‌ها هستیم و امیدواریم هرچه سریع‌تر متخلفان مربوطه را دستگیر کنیم.

وی در ادامه یادآور شد: خوشبختانه دستگاه‌های قضایی و انتظامی استان مازندران برای برخورد با متخلفان حوزه منابع طبیعی همکاری ویژه‌ای با ما دارند و دادستان محترم استان نیز معمولا در صحنه‌های وقوع جرم حضور پیدا می‌کنند و موضوع را شخصا پیگیری می‌کنند، در همین راستا امیدواریم که هرچه زودتر، افراد دخیل در پرونده‌های حمله به نیروها، مقر‌ها و منزل شخصی پرسنل منابع طبیعی مازندران و همچنین قطع درختان جنگل‌های بهشهر زودتر شناسایی و دستگیر شوند.

باید ارزش زیستی درختان جنگلی برای صدور رای مد نظر دستگاه قضا قرار گیرد

ملکی آهنگران با تاکید بر این که قانون، معیار و میزان برخورد یگان حفاظت منابع طبیعی با متخلفان را تعیین می‌کند، گفت: ما نمی‌توانیم خارج از چارچوب‌های قانونی برخوردی با متخلفان انجام دهیم و البته هیچ‌گونه کوتاهی و اغماضی در برخورد با تخلفاتی که در حوزه منابع طبیعی انجام می‌شود، نداشته‌ایم و نخواهیم داشت و با هر کسی که به هر نحوی به جنگل‌ها، مراتع و سایر عرصه‌های ملی تعرض کند، با قاطعیت مقابله می‌کنیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد: پیشنهاد ما به دستگاه قضایی این است که درباره تخلفاتی که در بخش جنگل بخصوص جنگل‌های هیرکانی رخ می‌دهد، ارزش زیستی درختان را برای صدور آرای مربوطه مد نظر قرار دهند و ارزش مادی حاصل از تبدیل چوب درختان به الوار یا زغال را در اولویت نگذارند؛ چراکه ارزش زیستی درختان در عرصه‌های جنگلی چندین برابر ارزش ریالی است و اگر جرایم مربوط به قطع یا آسیب زدن به درختان براساس ارزش اکوسیستمی آن‌ها تعیین شود، بسیار بازدارنده‌تر خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تعیین جرایم مالی اندک برای قطع درختان جنگلی در آرای قضایی، سبب جری‌تر شدن متخلفان بخصوص قاچاقچیان سابقه‌دار چوب می‌شود که در چنین شرایطی، برخی متخلفان به خودشان جرات می‌دهند که به دلایل مختلف و با استفاده از روش‌های گوناگون از یگان حفاظت منابع طبیعی انتقام بگیرند و به طبیعت کشورمان و پرسنل یگان ما آسیب بزنند.

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
0
1
خدا لعنتشان کنه
نظرات شما