تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۶ تير ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

همتی: دولت در ۱۰۰ روز اول نشان دهد نمی‌خواهد مسیر اشتباه قبلی را ادامه بدهد

ناصر همتی تاکید کرد: نباید افراطی فکر کنیم، اینکه گفته شود رییس‌جمهور هیچ اختیاری ندارد یا گفته شود همه مشکلات را می‌تواند حل و فصل کند، غلط است.

همتی: دولت در ۱۰۰ روز اول نشان دهد نمی‌خواهد مسیر اشتباه قبلی را ادامه بدهد

رویداد۲۴| ناصر همتی با روزنامه اعتماد گفتگو کرده است.

بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

فضایی که امروز بین زنان و جوانان و حاکمیت شکل گرفته باعث شده ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکنند. در حوزه فرهنگی و هنری رفتار‌هایی شده که بسیاری از علاقه‌مندان فرهنگ و هنر ترک کار را به کار ترجیح بدهند یا جلای وطن کنند. فضای خوبی وجود ندارد، امیدوارم انتخابات ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ باعث تحول شود.

ما قانون اساسی داریم و در آن وظایف رییس‌جمهور مشخص شده است. به نظرم نه بیشتر و نه کمتر از این محدوده قانونی نباید توقع داشت. بستگی به توانایی رییس‌جمهور، بینش رییس‌جمهور، نحوه تعامل رییس‌جمهور با بخش‌های مختلف حاکمیتی و جهان دارد که دستاورد کسب کند.

نباید افراطی فکر کنیم، اینکه گفته شود رییس‌جمهور هیچ اختیاری ندارد یا گفته شود همه مشکلات را می‌تواند حل و فصل کند، غلط است. طبق قانون اساسی، رییس‌جمهور اختیاراتی دارد، دومین مقام کشور است، مسوول اجرایی است. حافظ قانون اساسی و... است.

در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم، تعیین مشی تفاهم با امریکا و ۳ قدرت اروپایی برای کاهش تحریم‌ها و لذا کاستن از انتظارات تورمی دارای اهمیت است. دولت در اولین گام باید انتظارات تورمی را سرکوب کند. دوم اعلام سیاست اصلی اقتصادی مبنی بر دوری از اقتصاد دستوری و اجرای سیاست‌های اولیه مبتنی بر سیاست‌های رقابتی برای همراهی و همگرایی بخش خصوصی با اقتصاد دولتی مهم است. در ۱۰۰ روز نخست، دولت باید نشان بدهد که مسیر اشتباه قبلی را نمی‌خواهد ادامه بدهد. سوم، اصلاح تصمیمات اشتباه برای کنترل کسری بودجه و کنترل متغیر‌هایی که منجر به تشدید تورم می‌شود.


بیشتر بخوانید:

درصد مشارکت در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ چقدر بود؟

اولین توئیت مسعود پزشکیان بعد از اعلام نتایج انتخابات


مردم می‌گفتند از ترس جلیلی به پزشکیان رای می‌دهند. مردم ما نشان داده‌اند هنگامی که احساس خطر کنند، حضور به هم می‌رسانند. عدم حضور در سال ۱۴۰۰ و دور اول ۱۴۰۳ به این دلیل بود که مردم نتیجه را از قبل تعیین شده می‌دیدند. آن زمان همه می‌گفتند، رییسی، تعیین شده و رییس‌جمهور است و چرا باید رای بدهند؟ این بار هم فکر می‌کردند، قالیباف از سوی حاکمیت تعیین شده است. این روند باعث کاهش مشارکت شد. امروز، اما مردم متوجه شده‌اند که می‌توانند نتیجه را تغییر بدهند؛ لذا با انگیره وارد شده‌اند، چون اکثریت مردم به نظرم تداوم وضع موجود را دوست ندارند. این ۶۰ درصد در واقع اکثریت مردم هستند. برخی افراد و جریانات به گونه‌ای صحبت می‌کنند انگار ۴۰ درصد اصلی‌اند و ۶۰ درصد فرعی! این در حالی است که ۶۰ درصد اکثریت مردم ایران و ۴۰ درصد اقلیت هستند. اگر دنبال تقویت کشور هستیم و به دنبال این هستیم که جهان روی قدرت مردمی نظام حساب کند، وارد کردن اکثریت مردم به صحنه تصمیم‌ساز‌های کشور مهم است.

انتخاب پزشکیان، تنها آغاز راه خواهد بود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: عبدالناصر همتی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۶
0
0
نگران نباشید اون ۵۰ درصدی که شرکت نکردند در حال مهاجرت هستند
نظرات شما