طرح توجیهی و اجزای آن
رویداد ۲۴ | طرح توجیهی، سند جامع و تحلیلی است و از آن برای امکان سنجی پروژه ها استفاده می شود تا بتوان بررسی یک کسب و کار خاص را انجام داد. هدف اصلی از طرح توجیهی ، ارائه دلایل منطقی و مستند برای توجیه سرمایه گذاری می باشد که آیا این سرمایه گذاری موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر تا بتوان به صورت بهتر و صحیح تصمیم گیری نمود. در ادامه بخش های بازار، فنی و مالی برسی می گردد.
مهندسین مشاور طرح ریزی صنایع (مطصا) یکی از بهترین مراکز ارائه دهنده ی خدمات طرح توجیهی است. این مجموعه تدوین طرح توجیهی را با بهره از متخصصین مجرب خود ارائه می نماید.
طرح توجیهی شامل چه مواردی است؟
شرح پروژه : توضیح کلی درباره ی پروژه در طرح توجیهی انجام می گیرد تا ابتدا کلیات آن را بدانید و سپس اهداف و مقاصد آن مشخص می گردد.
تحلیل بازار : در طرح توجیهی تحلیل بازار انجام می گیرد و بررسی بازار هدف، نیاز ها و تقاضا، رقبا و روند های بازار مورد توجه قرار می گیرد تا با دانستن چنین اطلاعاتی بتوان از آینده ی سرمایه گذاری مطلع شد.
برنامه ریزی مالی : در بخش برنامه ریزی مالی در طرح توجیهی ، برآورد هزینه ها، درآمد ها، سود و زیان، و تحلیل نقطه سر به سر انجام می گیرد تا به وسلیه ی این اطلاعات بتوان بهتر تصمیم گرفت.
تحلیل فنی : بررسی جنبه های فنی پروژه در طرح توجیهی انجام می گیرد. با استفاده از طرح توجیهی تجهیزات ، فناوری و فرآیند های تولید و... مورد بررسی قرار می گیرد.
برنامه ریزی اجرایی : در طرح توجیهی ، برنامه ریزی اجرایی انجام می گیرد و می توان زمان بندی مراحل مختلف پروژه و منابع مورد نیاز را در اختیار داشت تا با برنامه پیش رفت و به این شکل از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نمود.
تحلیل ریسک : شناسایی و ارزیابی ریسک های احتمالی و راهکار های مدیریت آن ها
استفاده از طرح توجیهی
استفاده از طرح توجیهی به سرمایه گذاران، بانک ها و سایر ذینفعان اطلاعات لازم را درباره ی سرمایه گذاری می دهد که برای دریافت تسهیلات و جذب سرمایه گذار بسیار مهم است. طرح توجیهی را می توان عنوان یک نقشه راه برای اجرای پروژه در نظر گرفت که تمام اطلاعات لازم را به شما می دهد و با داشتن چنین برنامه ای می توان اهداف خود رسید.
طرح توجیهی ابزاری کلیدی است که از آن در فرآیند برنامه ریزی و تصمیم گیری برای راه اندازی یک کسب و کار استفاده می شود. در واقع بدون داشتن طرح توجیهی ، ممکن است چالش هایی در مسیر بوجود آید و به همین دلیل استفاده از طرح توجیهی می تواند بسیار کمک کننده باشد. در طرح توجیهی به تحلیل جنبه های مختلف پروژه پرداخته می شود که این اطلاعات بسیار دقیق است. با داشتن بیزینس پلن می توان اطلاعات راه را در دست داشت. طرح توجیهی اطلاعات دقیق و کامی را به شما می دهد و به وسلیه ی طرح توجیهی می توان سرمایه گذاری را با کمترین ریسک انجام داد. میزان سود در ابتدای کار مشخص می شود و افراد با داشتن چنین اطلاعاتی می توانند برای اجرا یا عدم اجرای پروژه تصمیم گیری کنند
اهمیت طرح توجیهی
استفاده از طرح توجیهی برای موارد مختلف کاربردی است و می توانید از طرح توجیهی استفاده های مختلفی داشته باشید. در ادامه به موارد استفاده از طرح توجیهی می پردازیم:
جذب سرمایه : استفاده از طرح توجیهی قوی می تواند اطلاعات لازم را به سرمایه گذار دهد زیرا در صورتی که خود بخواهید توضیحی از ایده را به سرمایه گذار ارائه دهید ، برداشت های متفاوتی صورت می گیرد و به وسیله ی داشتن طرح توجیهی می توان به راحتی این کار را انجام داد و به جذب سرمایه گذاران و تامین مالی پروژه کمک کرد.
راهنمایی برای تصمیم گیری : استفاده از طرح توجیهی می تواند بر تصمیم گیری کمک کند. طرح توجیهی به مدیران کمک می کند تا تصمیمات بهتری در مورد استراتژی ها و عملیات اتخاذ نمایند و بتوانند مدیریت بهتر در روبرویی با چالش ها داشته باشند.
مدیریت ریسک : هر پروژه ای با ریسک هایی همراه است و نیاز است که این ریسک ها به حداقل خود برسد. با شناسایی و تحلیل ریسک ها ، می توان مدیریت بهتری برای اجرای پروژه را داشت. در نهایت، یک طرح توجیهی خوب نه تنها به عنوان یک ابزار برای جذب سرمایه می باشد و می توان با استفاده از آن به اهداف خود رسید همچنین به عنوان یک نقشه راه برای اجرای موفق پروژه هم می باشد.
اجزای مختلف طرح توجیهی
طرح توجیهی شامل اجزای مختلفی است ک هر یک بخش های مختلف پروژه را بررسی می کند و اطلاعاتی را ارائه می نمایند. هر یک از بخش های طرح توجیهی مهم هستند و برای راه اندازی کسب و کار به آن نیاز است. استفاده از طرح توجیهی می تواند موجب رسیدن به اهداف می شود. در ادامه انواع طرح توجیهی را نام می بریم:
- شرح پروژه
در ابتدا مشخص می شود که پروژه با چه اهدافی راه اندازی می شود. محصولات یا خدماتی که ارائه می شود نیز مشخص می گردد. مزایای محصولات یا خدمات نسبت به سایر رقبا هم مشخص می گردد.
- تحلیل بازار
از بخش های طرح توجیهی ، تحلیل بازار است که مشخص می کند که نیاز بازار چیست و رفتار صرف کنندگان را تحلیل می کند. در تحلیل بازار شناسایی رقبا و تحلیل نقاط قوت و ضعف آنها انجام می گیرد. بررسی روندهای فعلی و آینده بازار از موارد مهم در تحلیل بازار است که بر پروژه موثر است.
- برنامه ریزی مالی
یکی از بخش های مهم در طرح توجیهی ، تحلیل مالی است. هزینه های ثابت و متغیر بررسی می شود و همچنین هزینه ی راه اندازی و عملیاتی پروژه بررسی می گردد. در طرح توجیهی، پیش بینی درآمد انجام می شود. برآورد درآمد های احتمالی بر اساس تحلیل بازار و استراتژی های فروش در این بخش از طرح توجیهی قرار دارد. استفاده از طرح توجیهی می تواند اطلاعات بسیار مفیدی را ارائه دهد که با استفاده از آن می توان مراحل اجرای پروژه را بهتر طی کرد. تحلیل سود و زیان به وسیله ی طرح توجیهی انجام می گیرد. بررسی نقاط قوت و ضعف مالی پروژه و پیش بینی سودآوری بسیار مهم است که به واسطه ی طرح توجیهی می توان به چنین اطلاعاتی رسید. تحلیل نقطه سر به سر به وسیله ی طرح توجیهی امکان پذیر است. در واقع با استفاده از طرح توجیهی، می توان محاسبه نقطه ای که در آن درآمد ها با هزینه ها برابر می شود را انجام داد.
- تحلیل فنی
در طرح توجیهی، بخش تحلیل فنی ، اطلاعات راجع به تجهیرات مورد نیاز برای انجام پروژه را ارائه می کند همچنین برای کسب و کار های مختلف نیاز به فناوری هایی است که در تولید یا ارائه خدمات استفاده می شود و در طرح توجیهی ، فناوری های مورد نیاز برای کسب و کار مورد نظر مشخص می شود. مراحل تولید یا ارائه خدمات و نحوه مدیریت کیفیت در طرح توجیهی ارائه می گردد.
مهندسین مشاور طرح ریزی صنایع (مطصا) انواع طرح توجیهی مناسب برای سرمایه گذاری ها مختلف را نگارش می نماید. این مجموعه دارای سابقه ی درخشان در این حوزه می باشد. برای دریافت اطلاعات لازم با همکاران ما در این مرکز معتبر تماس حاصل نمایید.
https://matsa.co/