تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳
حسن بهشتی پور در گفتگو با رویداد۲۴ مطرح کرد:

در پاسخ به حمله اسرائیل، حمایت آمریکا از طرف مقابل را در نظر بگیریم | پاسخ ایران قرار نیست حتما موشکی باشد

حسن بهشتی‌پور، کارشناس سیاست خارجی بر این عقیده است که در پاسخ به حمله اسرائیل باید تمامی جوانب در نظر گرفته شود چرا که اسرائیل حمایت تمام و کمال آمریکا در تسلیحات نظامی و سایر حوزه‌ها را دارد.

بعد از حمله صدام، این اولین بار است که به تهران حمله موشکی می‌شود | پاسخ به حمله اسرائیل قرار نیست حتما موشکی باشدرویداد۲۴ | زینب غبیشاوی: بعد از حمله موشکی اسرائیل به ایران در جمعه شب گذشته، تحلیل ها در چگونگی پاسخ به اسرائیل کماکان وجود دارد. در حالی که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و انگلیس ایران را به عدم پاسخ و خویشتن‌داری دعوت کرده‌اند، برخی اما معتقدند که ایران باید پاسخ دندان‌شکنی به اسرائیل بدهد تا بار دیگر دست به حمله علیه ایران نزند. حسن بهشتی پور، کارشناس سیاسی خارجی به رویداد۲۴ می‌گوید که پاسخ به اسرائیل حتما نباید موشکی باشد. مهمترین محورهای این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

***

*آمریکا خیلی علنی و شفاف به اسرائیل اعلام کرد به مراکز هسته‌ای ایران به دلیل تبعات منطقه‌ای که ایجاد می‌کند، حمله نکند. همچنین خواسته بود به مراکز صنعتی و انرژی و نفت ایران نیز حمله نکند. درخواست آمریکا از اسرائیل مورد قبول واقع شده است، حالا اینکه نتانیاهو در ازای آن چه چیزی گرفته است را نمی‌دانم.

*سیاست آمریکا ثابت نگه‌داشتن قیمت نفت بود. اگر قیمت نفت بالا می‌رفت در ادامه افزایش قیمت بنزین را به همراه داشت و این افزایش قیمت تاثیر مستقیم روی انتخابات آمریکا را داشت. چرا که اتوموبیل در امریکا استفاده زیادی دارد و حتی در انتخابات زمان بوش پدر، افزایش قیمت بنزین یکی از دلایل شکستش شد. آمریکا با این ملاحظات به اسرائیل گفته بود به مراکز حساس ایران حمله نکند و نتانیاهو هم این درخواست را اجرا کرد. 

*اینکه گفته می‌شود به اسرائیل گفته‌اند به جا‌های حساس زده نشود، باید بگویم آخرین باری که به تهران حمله موشکی شده بود، سال ۶۷ بود که صدام زد. از آن تاریخ تاکنون این اولین بار است که به تهران حمله می‌شود و این شکستن و زیر پا گذاشتن یک خط قرمز است و باید ببینیم طرف ایرانی چطوری پاسخ می‌دهد.

*در ذهن‌ها هم نباید اینگونه باشد که ایران حتما حمله موشکی انجام دهد، راه‌های دیگری هم وجود دارد. نباید ماجرا را اینگونه ببینیم که چون عملیات محدود بوده، پس ایران هم پاسخی ندهد، بهتر است. این تحلیل درست نیست و پاسخ ایران باید متناسب با امکانات خودش و طرف مقابل و در نظر گرفتن مقدورات باشد و اگر بنا به پاسخ است، حتما باید موثر باشد به‌نحوی که طرف مقابل در حمله تجدیدنظر کند.

*طرف مقابل حمایت امریکا را دارد که در یک سال گذشته انواع و اقسام تسلیحات را در اختیار اسرائیل گذاشتند. از همین رو باید همه جوانب را در نظر بگیریم.

*اسرائیل یک خط قرمز را زیر پا گذاشته است. آنطور که ارتش اعلام کرد، جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند و از طریق عراق مستقیما به ایران شلیک کردند. یعنی این ملاحظه را داشتند که هواپیماهایشان وارد ایران نشود، چون امکان سرنگونی بود. به نظر می‌رسد ایران باید هم از جهت پدافندی، آفندی، غیر عامل و … همه جوانب را در نظر بگیرد. تحلیل باید همه‌جانبه باشد و جنبه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و … مد نظر قرار گرفته شود. 

*در تصمیم‌های این چنینی مبنی بر پاسخ یا عدم پاسخ، در نظر گرفتن جان عزیزانی که جان بر کف از کشور دفاع می‌کنند اهمیت بالایی دارد. ۴ دلاور که از میهن دفاع می‌کردند هنگام این حملات جان عزیز خود را از دست دادند. در تصمیمات در خصوص پاسخ به این حملات، این موضوع نیز حتما لحاظ خواهد شد. 

* کار ارتشی‌ها و تمام نیرو‌های مسلح، دفاع از میهن و جانفشانی است و یکی از اثرات مخرب جنگ همین اتفاق است و خسارت‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌کند. این موارد صراحتا حتما در ملاحظات مسئولین در نظر گرفته می‌شود.

نظرات شما