تاریخ انتشار: ۱۱:۳۱ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

ماجرای فاجعه مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر محلول آلوده چه بود؟

سلمان اسحاقی، نماینده مجلس و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان از فوت ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی به دلیل محلول آلوده به آلومینیوم خبر داده است.

ماجرای فاجعه مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر محلول آلوده چه بود؟

رویداد۲۴| در ایران ۸۰۰ هزار بیمار کلیوی، دیالیز صفاقی می‌شوند. صفاق، غشائی است که جدار داخلی حفره شکم را می‌پوشاند و در روش دیالیز صفاقی، از این پوشش برای پاک کردن مواد زائد از خون استفاده می‌شود.

اسحاقی گفت: «در وهله اول، ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهر‌های مشهد و اصفهان به دلیل استفاده از محلول و با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتی‌ها به ۵۰ نفر رسید و تاکنون ۷۰ نفر جان خود را از دست دادند.»

این نماینده مجلس همچنین گفت: «با برگزاری نشستی با مسئولان مربوطه این موضوع بررسی و مشخص شد که یکی از شرکت‌ها در این رابطه قصور داشته است و رئیس شرکت مذکور اعلام کرد بر مواد اولیه دارو نظارتی نداشتیم و مواد اولیه آلوده به آلومینیوم بوده است.»

او می‌گوید که «هر چند از بررسی این موضوع در کمیسیون بیش از سه ماه می‌گذرد و دستگاه قضائی باید برخورد‌های جدی را اعمال می‌کرد، اما متاسفانه بر اساس شنیده‌ها باخبر شدیم مجددا از همین شرکت خواسته شده که تولید دارو را انجام دهد.»

توضیحات رئیس سازمانن غذا و دارو

سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در این خصوص به خبرگزاری مهر گفت: «شرکت ثامن وابسته به بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی است و دارو‌های دیالیزی را تولید می‌کند. آنطور که بررسی‌ها نشان می‌دهد خرداد پارسال، در دارو‌های دیالیزی این شرکت ظاهراً درصد کمی آلومینیوم وجود داشته است که بررسی‌های ما نشان داد این دارو‌ها عوارض داشته‌اند.»

محمدی ادامه داد: «دارو‌ها برای تولید از یک مواد اولیه‌ای تشکیل می‌شوند که این مواد اولیه استاندارد‌هایی دارد و بر اساس آن شاخص‌ها را تعیین می‌کنند که مثلاً میزان آلومینیوم نباید بیشتر از حد مجاز باشد و اگر رعایت نکنند ریجکت می‌شوند. همیشه آزمایشگاه‌ها یک حد مجازی را در نظر دارند و طبق آن، دارو‌ها بررسی می‌شوند مگر اینکه دارو‌های تزریقی باشند، که حد مجازش صفر است و باید استریل شوند.»

پس از این اتفاقات وزارت بهداشت، گروهی را برای مطالعه بیشتر به شرکت ثامن فرستاد تا بررسی کند منبع آلودگی کجاست. شرکت ثامن هم اعلام کرد، برای هر دو منبعی که این محلول‌ها را تولید می‌کردند، آلودگی ایجاد شده است. دلیل وقوع این اتفاق، نبود کنترل کیفی روی محصولات بوده است.

محمدی افزود: بررسی‌های شرکت ثامن نشان داد که از دی‌ماه سال گذشته دو منبع وجود داشته که ناخالصی بالایی داشته‌اند و باعث غلظت بالای آلومینیوم در سرم‌های صفاقی شده و عوارض آن هم با آلودگی مورد اشاره انطباق داشت. پس از این اتفاقات وزارت بهداشت، گروهی را برای مطالعه بیشتر به شرکت ثامن فرستاد تا بررسی کند منبع آلودگی کجاست.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرکت ثامن هم اعلام کرد، برای هر دو منبعی که این محلول‌ها را تولید می‌کردند، آلودگی ایجاد شده است. دلیل وقوع این اتفاق، نبود کنترل کیفی روی محصولات بوده است.

طبق گفته سازمان غذا و دارو، در آزمایش‌های انجام‌شده روی محلول دیالیز صفاقی شرکت ثامن مشخص شد، برخی تولیدات این شرکت از نظر آلودگی به فلزات سنگین به‌خصوص آلومینیوم، با استاندارد منطبق نبود، اما برخی نمونه‌ها قابل قبول بودند.

به گفته او برای این موضوع پرونده قضایی تشکیل شده است و در انتظار پیگیری مراجع قضائی است.

منبع: روزیاتو

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: دیالیز
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مهدی
|
United States of America
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
0
0
آستانه قدس اشک امام رضا را در آورد
نظرات شما