فاطمه راکعی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفتوگو با رویداد۲۴:
معرفی احتمالی کاندیدای زن از طرف اصولگرایان، ترفند سیاسی است
فاطمه راکعی، نماینده مردم در مجلس ششم با اشاره به اینکه معرفی یک کاندیدا زن از سوی اصولگرایان ترفند سیاسی است، گفت که سال ها است زنان اصلاح طلب و اصول گرا معتدل به دنبال تعریف رجل سیاسی هستند و برای آن تلاش می کنند، اما به نظر می رسد اگر به جای خانم دستجردی یکی ازفعالان زن اصلاح طلب اعلام آمادگی برای کاندیداتوری می کرد بلافاصله برای او پرونده سازی می شد.
رویداد۲۴- فاطمه راکعی، نماینده مردم در مجلس ششم با اشاره به اینکه معرفی احتمالی یک کاندیدای زن از سوی اصولگرایان ترفند سیاسی است، گفت که سالها است زنان اصلاحطلب و اصولگرای معتدل به دنبال تعریف رجل سیاسی هستند و برای آن تلاش میکنند، اما به نظر میرسد اگر به جای خانم دستجردی یکی ازفعالان زن اصلاحطلب اعلام آمادگی برای کاندیداتوری میکرد بلافاصله برای او پروندهسازی میشد.
با وجود آنکه اصولگرایان هنوزبه یک نامزد واحد برای انتخابات ریاست جمهوری دست نیافتهاند، اما زمزمههایی از احتمال حضور یک کاندیدای زن برای انتخابات ریاست جمهوری از سوی این طیف سیاسی برای سال آینده به گوش میرسد.
زمانی که احمدینژاد لیست پیشنهادی اعضای دولت را در سال 88 به مجلس تقدیم کرد نام سه زن در بین آنان بود که از بین این سه نفر، مرضیه وحید دستجردی به وزارت عریض و طویل بهداشت راه یافت.
البته تکیه زدن او بر صندلی وزارت بدون دردسر نبود، مراجع قم به شدت با این تصمیم رئیسجمهورسابق مخالفت کردند و از وی خواستند تا بر تصمیم خود بازنگری کند، ولی از آنجا که رفتارهای عوامپسندانه، بسیار مورد علاقه احمدینژاد بود او بر تصمیم خود پای فشرد، اما در کوتاهترین زمان و در کمال تعجب وی را به دلیل مقاومت در برابر برکناری باقر لاریجانی، برادر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برکنار کرد.
حال آن دستجردی با سابقه وزارت سودای پاستور کرده است. بدون شک اصولگرایان اگر به این نتیجه برسند که با یک کاندیدای زن برنده انتخابات خواهند بود، در این امر کوتاهی نخواهند کرد و بار دیگر مخالفتها را به موافقت بدل میسازند، اما مهم این است که آیا مردم صرف زن بودن از یک کاندیدا با توجه به تجارب گذشته استقبال خواهند کرد.
فاطمه راکعی، نماینده مردم در مجلس ششم و عضو حزب اتحاد ملت، در گفتوگو با رویداد۲۴در رابطه با انتخابات سال آینده ریاست جمهوری و حضور زنان در این انتخابات گفت: در خصوص انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در کل باید به این نکته اشاره کرد که از نظر اصلاحطلبان مسئله زنان در کنار مسائل ملی کشور مورد توجه است و چنین نیست که موارد دیگر را تحت الشعاع خود قرار دهد.
این نماینده مردم در مجلس ششم تاکید کرد: اجماع اصلاحطلبان و اعتدالگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و مجلس شورای اسلامی سال 94 باعث موفقیتهای چشمگیری شده که یکی از دلایل این موفقیت حضور زنان و مردان در کنار یکدیگر بوده است.
این عضو حزب اتحاد ملت درباره حضور یک کاندیدا زن اصولگرا برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، افزود: اصلاحطلبان چه زن و چه مرد بر سر حمایت از آقای «حسن روحانی» به اجماع رسیدهاند و زنان به هیچ وجه در این برهه حساس کشور صلاح نمیدانند که براساس جنسیت به انتخابات ورود پیدا کنند، اما اصولگرایان میتوانند کار خود را انجام دهند و ما برای عقیده آنان احترام قائل هستیم.
وی یادآور شد: اصلاحطلبان به آقای روحانی اعتماد کردهاند و برای رایآوری او در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تلاش خواهند کرد، البته مشکلاتی وجود دارد اما باید به این موضوع توجه داشت که بخش زیادی از وعدههای عملی نشده را اجازه اجرا ندادند. در کل باید اجازه دهیم که جو سیاسی کشور سیر طبیعی خود را طی کند.
راکعی درباره سابقه وزارت برای یکی از فعالان زن اصولگرا، بیان کرد: با نگاهی به کارنامه اصولگرایان دیده میشود که در وزارتخانه از حضور زنان هم استفاده کردهاند، اما در اصل برای اجرا اختیاری از خود نداشت و به طور نامناسبی هم وی از کار برکنار شد. در واقع اصولگرایان دست به معامله میزنند و زمانی که به مقصد میرسند، فرد مورد نظر را ندید میگیرند.
عضو حزب اتحاد ملت در ادامه افزود: بخشی از طیف اصولگرا با تندروها همراه هستند و از آنجا که این گروه متوقعگرا است و به صورت همه یا هیچ عمل میکند، بنابراین همانطور که اشاره شد، هر کسی که بر سرکار آید باید بر وفق مراد آنها عمل کند و اگر غیر از این باشد براساس تجربه ای که خانم دستجردی دارد و در بالاه م مورد اشاره قرار گرفت، پایان خوبی به دنبال نخواهد داشت.
این نماینده مردم در مجلس ششم اظهار داشت: معرفی احتمالی یک کاندیدا زن از سوی اصولگرایان یک ترفند سیاسی است و باید به این نکته هم اشاره کرد که سالها است زنان اصلاحطلب و اصولگرای معتدل به دنبال تعریف رجل سیاسی هستند و برای آن تلاش میکنند، اما به نظر میرسد اگر به جای خانم دستجردی یکی از فعالان زن اصلاحطلب اعلام آمادگی برای کاندیداتوری میکرد بلافاصله برای او پروندهسازی میشد.
وی در این باره که با توجه به مخالفتهای مراجع قم در رابطه با معرفی خانم دستجردی به عنوان وزیر در دولت سابق، احتمال معرفی او از سوی اصولگرایان تا چه اندازه به واقعیت نزدیک است، گفت: اصولگرایان اگر فکر کنند میتوانند با حضور خانم دستجردی تاثیری بر انتخابات بگذارند، بدون تردید این کار را انجام میدهند و شورای نگهبان هم به نظر نمیرسد آنها را تنها گذارد.
راکعی در باره استقبال مردم از یک کاندیدای زن، تصریح کرد: اطمینان دارم که یک کاندیدای زن اصولگرا برای ریاست جمهوری مورد استقبال قرار نمیگیرد، زیرا مردم آگاه هستند و حافظه تاریخی قوی دارند و هنوز فراموش نکردهاند که رئیس جمهور سابق کشور را به سمت ویرانه شدن پیش برد. در کنار این مسئله هم باید در نظر داشته باشید که اصلاحطلبان نیز با برنامههای تعیین شده پیش میروند و به خصوص فعالان سیاسی زن به روشهایی که اتخاذ میشود، اعتماد دارند و دست به فرهنگ سازی میزنند.
وی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر خوشبختانه احزاب به بدنه ملت وصل هستند و متشکل عمل میکنند. برای ما در واقع تفاوتی ندارد که جریانات اصولگرا تندرو که کارشان تهمت زدن است به چه کسی رای میدهند، اصلاح طلبان روش خود را دارند.
این عضو حزب اتخاد ملت در پایان یادآور شد: زنان فرهیخته ایران به طور مضاعف کار می کنند زیرا در کنار انجام وظایف مربوط به خانواده برای مشارکتهای سیاسی – اجتماعی هم دست به تلاش میزنند. البته همیشه چنین بوده و زنان با وجود مشکلاتی که دارند با نخبگان سیاسی به همفکری مبتنی بر خرد جمعی پرداختهاند، صحیح نیست که به خاطر انتخابات نگاه کاربردی به آنان شود.