مرغهای کوچکتر سالمترند
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: پیشگیری از مصرف دارو و آنتی بیوتیک با کاهش سن کشتار مرغ امکان پذیر است.
رویداد۲۴-معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: پیشگیری از مصرف دارو و آنتی بیوتیک با کاهش سن کشتار مرغ امکان پذیر است.
فرهاد مشیر غفاری در جلسه طرح کاهش سن کشتار و مزایای مصرف مرغ سایز(1200 تا 1800 گرم)، گفت: با کاهش و پایین آوردن سن کشتار مرغ میتوانیم از مصرف دارو و آنتی بیوتیکها پیشگیری کنیم.
او افزود: بهترین کیفیت گوشت مرغ در محدوده وزنی 1200 تا 1800 گرم است و در این محدوده با توجه به کم بودن بیماری طیور از دارو و آنتی بیوتیکها کمتر استفاده میشود و علاوه بر این ضایعات و چربی مضر نیز در این اوزان کمتر بوده و گوشت مرغ ترد و لذیذتر است و از سوی دیگر هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده صرفه اقتصادی نیز دارد.
غفاری ادامه داد: عوامل واسطه با عرضه مرغ با وزن بالاتر به دلیل سود مضاعف و با تلقین باور نادرست مرغ با وزن پایین به عنوان مرغ وارده، تمایل مصرف مرغ چاق را وارد فرهنگ مصرف کردهاند لذا جهت تغییر این وضعیت باید فرهنگ سازی لازم و مثبت انجام شود و مزایای استفاده از گوشت مرغهای محدوده ی وزنی 1200 تا 1800 گرم به اطلاع و آگاهی مردم رسانده شود.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با توجه به دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به کلیه شرکتهای تعاونی مرغداران استان و واحدهای تولید مرغ گوشتی، رعایت سن کشتار (در محدوده پوشش بیمهای) حداکثر 42 روز ابلاغ شده که در صورت رعایت نشدن نیز تدابیری اندیشیده شده است.
مشیر غفاری یادآور شد: پیرو هماهنگی با مدیران و مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاهها از بسته بندی کامل و خروج مرغهای با وزن بالای 2 کیلو و 200 گرم جلوگیری و با کلیه استانهای همجوار در خصوص ارسال نشدن لاشه مرغ استحصالی با وزن بیش از 2 کیلو و 200 گرم مکاتبه شده و در حال اجرا است.
او گفت: با توجه به ضرورت ایجاد زیر ساختهای فرهنگی برای تقاضا محور شدن مصرف مرغ سایز، این معاونت در حال تدوین برنامههای ترویجی و آموزشی و فرهنگی است که امیدواریم با همکاری کلیه واحدهای تولیدی، تعاونیها، دانشگاه علوم پزشکی، کشتارگاهها، شهرداری و فروشگاههای عرضه مرغ بتوانیم در تولید محصول سالم در جهت سلامتی مردم عزیز گام دیگری برداشته باشیم.
فرهاد مشیر غفاری در جلسه طرح کاهش سن کشتار و مزایای مصرف مرغ سایز(1200 تا 1800 گرم)، گفت: با کاهش و پایین آوردن سن کشتار مرغ میتوانیم از مصرف دارو و آنتی بیوتیکها پیشگیری کنیم.
او افزود: بهترین کیفیت گوشت مرغ در محدوده وزنی 1200 تا 1800 گرم است و در این محدوده با توجه به کم بودن بیماری طیور از دارو و آنتی بیوتیکها کمتر استفاده میشود و علاوه بر این ضایعات و چربی مضر نیز در این اوزان کمتر بوده و گوشت مرغ ترد و لذیذتر است و از سوی دیگر هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده صرفه اقتصادی نیز دارد.
غفاری ادامه داد: عوامل واسطه با عرضه مرغ با وزن بالاتر به دلیل سود مضاعف و با تلقین باور نادرست مرغ با وزن پایین به عنوان مرغ وارده، تمایل مصرف مرغ چاق را وارد فرهنگ مصرف کردهاند لذا جهت تغییر این وضعیت باید فرهنگ سازی لازم و مثبت انجام شود و مزایای استفاده از گوشت مرغهای محدوده ی وزنی 1200 تا 1800 گرم به اطلاع و آگاهی مردم رسانده شود.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با توجه به دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به کلیه شرکتهای تعاونی مرغداران استان و واحدهای تولید مرغ گوشتی، رعایت سن کشتار (در محدوده پوشش بیمهای) حداکثر 42 روز ابلاغ شده که در صورت رعایت نشدن نیز تدابیری اندیشیده شده است.
مشیر غفاری یادآور شد: پیرو هماهنگی با مدیران و مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاهها از بسته بندی کامل و خروج مرغهای با وزن بالای 2 کیلو و 200 گرم جلوگیری و با کلیه استانهای همجوار در خصوص ارسال نشدن لاشه مرغ استحصالی با وزن بیش از 2 کیلو و 200 گرم مکاتبه شده و در حال اجرا است.
او گفت: با توجه به ضرورت ایجاد زیر ساختهای فرهنگی برای تقاضا محور شدن مصرف مرغ سایز، این معاونت در حال تدوین برنامههای ترویجی و آموزشی و فرهنگی است که امیدواریم با همکاری کلیه واحدهای تولیدی، تعاونیها، دانشگاه علوم پزشکی، کشتارگاهها، شهرداری و فروشگاههای عرضه مرغ بتوانیم در تولید محصول سالم در جهت سلامتی مردم عزیز گام دیگری برداشته باشیم.
منبع: ایسنا