تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵

مشخصات فنی موشک کره شمالی که ترامپ برایش خط و نشان کشید

کره شمالی به صورت رسمی اعلام کرده که به صورت موفقیت آمیز موشک سطح به سطح بالستیک جدید خود را آزمایش کرده است. این موشک که به عنوان قدمی جهت رسیدن به موشک‌های بالستیک قاره‌پیما توصیف می‌شود اما چه مشخصاتی دارد ؟
رویداد۲۴-کره شمالی به صورت رسمی اعلام کرده که به صورت موفقیت آمیز موشک سطح به سطح بالستیک جدید خود را آزمایش کرده است. این موشک که به عنوان قدمی جهت رسیدن به موشک‌های بالستیک قاره‌پیما توصیف می‌شود اما چه مشخصاتی دارد ؟

به گزارش خبرآنلاین،انتشار خبر آزمایش این موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای زمانی صورت گرفت که شینزو آبه،نخست وزیر ژاپن مشغول بازی گلف با دونالد ترامپ،رئیس جمهوری آمریکا بود. ترامپ به دنبال اولین آزمایش موشکی پیونگ‌یانگ در زمان ریاست جمهوری او به کره شمالی هشدار داد و اعلام کرد که «آمریکا صد در صد از ژاپن حمایت می‌کند.»

کیم جونگ اون،رهبر جوان کره شمالی شخصا در محل پرتاب این موشک حضور داشته و دستور شلیک آن را شلیک کرده است. او ماه گذشته اعلام کرده بود که کشورش به فناوری تولید موشک‌های قاره‌پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای بسیار نزدیک شده است.

آمریکا به همراه کره‌جنوبی و ژاپن هم از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته‌اند در واکنش به آزمایش موشکی پیونگ یانگ، جلسه اضطراری تشکیل دهد.
پیش از آغاز ریاست جمهوری ترامپ، او در واکنش به پیام سال نوی رهبر کره شمالی مبنی بر شلیک موشک بالستیک قاره پیما، در توئیتی نوشته بود «چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.»
کره شمالی اعلام کرده که در این آزمایش موشک پوگ گوک سونگ 2 ( Pukguksong-2 ) پرتاب شده و به گفته پیونگ یانگ نسل جدید تسلیحات استراتژیک موشکی این کشور است که قابلیت حمل کلاهک اتمی را داراست.


جزئیات فنی زیادی از این موشک گزارش نشده است اما برخی اعتقاد دارند که این موشک بالستیک از نسل کی.ان.سی.ای ۲ است که از موتوری با سوخت جامد استفاده می‌کند؛ سوختی که به موشک‌های بالستیک قدرت و برد بیشتری می‌بخشد.
بر اساس گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی این موشک در آزمایش خود به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین رسیده و برد ۵۰۰ کیلومتری را طی کرده است.

نکته مهم درباره این موشک استفاده از سوخت جامد است. سوخت جامد به موشک امکان طی مسافت بیشتر را می‌دهد و امکان رهگیری آن را بسیار دشوارتر می‌کند. موشک با سوخت جامد موشکی است که نیروی محرکه آن از خروج گازهای داغ ناشی از سوختن یک ماده جامد تأمین می شود. ساختمان موشک های با سوخت جامد ساده و نگهداری آنها آسان بوده و از این رو کاربردهای گسترده ای در عرصه های نظامی و غیر نظامی دارند.

ژاپن و کره جنوبی هر دو مسیر شلیک این موشک را به سوی شرق دریای ژاپن و در مسافتی ۵۰۰ کیلومتری گزارش کرده‌اند. اما این برد نهایی این موشک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارد بسیار بیشتر از مسافت طی شده در این آزمایش است. کارشناسان می‌گویند در این آزمایش موشک برای طی مسافت کوتاه‌تری تنظیم شده بوده است تا از فرود آن در خاک ژاپن جلوگیری شود.
کاپیتان کودی چیلز، سخنگوی فرماندهی آمریکا در اقیانوس آرام چندی پیش هشدار داده بود که کره شمالی قصد چنین آزمایشی را دارد. به گزارش سی ان ان، او اعلام کرده سیستم ردیابی موشک آمریکا از زمان شلیک تا فرود موشک بالستیک کره شمالی،‌ آن را زیر نظر داشته است.

کره جنوبی اعلام کرده که موشک آزمایش شده توسط کره شمالی، از نوع موشک های بالستیک بلند برد (IRBM) بود که احتمالا حدود ۵۰۰ کیلومتر طی کرده است.

مقام‌های کره شمالی اما می‌گویند آزمایش این موشک از قدم‌های این کشور برای آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیماست. کره شمالی می‌گوید در آخرین مراحل رسیدن به موشک‌های قاره‌پیماست اما کارشناسان نظامی غربی می‌گویند این کشور تازه در مرحله اول فناوری ساخت چنین موشک‌هایی است. موشک بالستیک قاره‌پیما به موشک‌های بالستیکی گفته می‌شود که برد مفیدی بیش از ۵۵۰۰ کلیومتر دارند. این نوع موشک‌ها اصولاً برای شلیک بمب هسته‌ای ساخته شده و قادر به حمل یک یا چند کلاهک هسته‌ای هستند اما به کلاهک‌های جنگی متعارف، شیمیایی یا میکروبی نیز می‌توانند مسلح شوند.

بیشتر موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای امروزی از قابلیت هدف‌گیری مستقل چندگانه بهره‌مند هستند یعنی به چندین کلاهک مسلح می‌شوند که هر یک از آن‌ها می‌تواند به هدف جداگانه‌ای برخورد می‌کند.


نظرات شما