محسنیاژهای:
خبرنگاران در انتقال خبر محکم و منصف باشند/ سوژهها را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کنید
معاون اول قوه قضائیه گفت: نباید توقع داشته باشیم که صددرصد کار خبرنگاران بدون خطا باشد. باید در انتقال محکم و منصف بوده و کارهای خوب را هم بگویند.
رویداد۲۴- معاون اول قوه قضائیه گفت: نباید توقع داشته باشیم که صددرصد کار خبرنگاران بدون خطا باشد. باید در انتقال محکم و منصف بوده و کارهای خوب را هم بگویند.
حجت الاسلام محسنیاژهای در نشست دوستانه با اصحاب رسانه ضمن تبریک سال نو، گفت: خبرنگاران اگر میخواهند در راه خود موفق باشید باید هوای نفس خود را کنترل کنند. یکی از مسائل دیگری که باید به آن توجه کرد، دسیسههای شیطان است که قسم خورده انسان را از راه به در کند و از همه طرف بر ما هجمه بیاورد. فقط یک دسته از بندگان خاص خداوند هستند که از او مصون هستند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: دشمنان انسی و جنی هم بر سر راه شما هستند. اگر بخواهیم بر اینها پیروز شویم راهی نداریم جز این که از خدا و ائمه معصومین و حضرت فاطمهزهرا استمداد بخواهیم. اینها آبرومندان بشر هستند و با استعانت و استمداد از اینها قطعاً خدا کمک میکند. وسیله دیگری که میتواند ما را در این راه کمک کند نماز است.
او افزود: شما باید از قرآن استمداد بگیرید. اینطور نباشد که ساعتها و روزها بگذرد و خدایی نکرده حتی ماه بگذرد و شما به قرآن مراجعه نکنید. به همه جا سر میزنید برای اینکه خبری بگیرید حداقل روزانه یک بار به قرآن سر بزنید و ببینید قرآن چه گفته است و از آن هم خبری بگیرید.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اهمیت کار خبرنگاران در جامعه گفت: شما خبرنگاران میتوانید در جامعه هم مفید و هم مضر باشید. میتوانید موجب آرامش جامعه باشید و مفاسد را افشا کنید و هم بازدارنده آنها باشید و حتی در صورت بروز مفاسد در جهت برخورد با آنها نیز میتوانید موثر باشید. به سبب کار شما اطمینان در جامعه تقویت میشود. همچنین اعمال و رفتار شما میتواند باعث اختلاف و ناهنجاری در جامعه شود و آن را دامن بزند.
اژهای تصریح کرد: ما که موجودات فانی هستیم باید بسنجیم که کدام راه را میخواهیم انتخاب کنیم. آیا میخواهیم موجودی اصلاحکننده، بازدارنده باشیم یا کاری کنیم که دیگران سود ببرند و فقط ضرر و زیان آن برای ما باشد؟ بدترین افراد و زیاندیدهترین افراد کسانی هستند که آخرت خود را به دنیای دیگران بفروشند. گاهی ما کاری میکنیم که سود آن را دیگران میبرند و خسارت آن برای ما میماند.
معاون اول قوه قضائیه تشریح کرد: من به عنوان یک قاضی به همکاران خود میگویم ما چگونه میخواهیم مسیر صلاح را طی کنیم. خداوند در خطاب به ما قضات می گوید که باید به حق قضاوت کنید و اتباع به هوای نفس نداشته باشید. یک جهت این امر مشخص است که نباید ظلم کنیم، حقی را از بین ببریم که اینها روشن است اما خیلی جاها تشخیص با قاضی است و باید براساس موازین حرکت کند. اگر اینطور کند مواخذه نمیشود و اجر هم برای او نوشته میشود. حتی اگر این عمل او یعنی حرکت براساس موازین منطق بر واقع نشود باز هم قاضی مواخذه نمیشود.
او افزود: شما اگر اخلاق حرفهای را در کار خود رعایت کنید معذور هستید و اگر خطایی کنید مواخذه نمی شوید. بنده در سال 77 بعد از نماز مغرب و عشاء خدمت رهبری رسیدم ایشان از من پرسیدند در کار خود چه میکنید و چه کارهایی انجام میدهید. من پاسخ دادم من فقط تلاش میکنم که در جهت موازین عمل کنم و ایشان گفتند که بسیار خوب است.
اژهای در ادامه با اشاره به جایگاه رهبری در مرام و مسلک شخصی خود گفت: معتقدم و باور قطعی دارم که دیدن شخص آقا حتی از دور هم مفید است من تمام سعی خودم را میکنم که در کلاس خارج از فقه ایشان حضور داشته باشم و اگر امکان ملاقات حضوری نباشد سعی میکنم در جایی بنشینم که بتوانم ایشان را از دور نظاره کنم.
او ادامه داد: هدف من از رفتن به کلاسهای رهبری سه چیز است؛ اولا اینکه ایشان را ملاقات کنم، دوماً اینکه از نصایح و احادیثی که رهبری قبل از شروع درس خود میگویند استفاده کنم زیرا برای من خیلی مهم است که شخصی به مانند رهبری که به زمان و مسائل روز شناخت کافی دارند ما را توصیه کنند و انشالله که این توصیهها در ما اثرگذار باشد و هدف سوم من استفاده از درس خارج از فقه ایشان است.
اژه ای با مخاطب قرار دادن خبرنگاران گفت: اخباری که شما به دست میآورید و بعد آن را منعکس میکنید خوب است که هدفمند باشد. خوب نیست هر مطلبی که به دست میآورید بگویید. ببنید که آیا این خبر شما را به هدفتان نزدیک میکند یا شما را از آن هدف دور می کند. بی هدف بودن بد است و نه تنها ضرر اخروی دارد بلکه باعث زیان در دنیا میشود.
معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: غیر از هدفمند بودن یک موضوع دیگر که باید به آن توجه داشته باشید این است که سوال هایی را که میکنید و مسائلی را که پیگیری میکنید را تا انتهای کار پیگیر باشید و بعد از یک مدت آن را رها نکنید. اگر مسائلی را که پیگیری میکنید مقطعی باشد و بعد از یک مدت آنها را رها کنید نفعی برای جامعه ندارد. شما موضوعات و مسائل زیادی را دنبال میکنید در نتیجه این کار شما باید جامعه متوجه بشود که نتیجه رسیدگی های شما چه شد و چه نتیجهای به دست آمد.
او ادامه داد: خود مسئولان نظام در هر کجا و هر منسبی که هستند نباید گمان کنند که پیگیریهای شما فقط یک هفته یا دو هفته است. به طور مثال اگر میخواهید مسئله قاچاق یا حقوقهای نجومی را پیگیری کنید این موضوع را تا به انتها و نه فقط از یک فرد، یک شخص و یک نهاد پیگیری کنید بلکه از همه مسئولین پیگیر آن باشید تا نتیجه کار شما مشخص باشد. به گونهای رفتار نکنید که افراد فکر کنند بعد از دو هفته رسیدگیها به کنار میرود و آنها دوباره میتوانند به مانند سابق فعالیت کنند.
اژهای تصریح کرد: اینکه شما مسائل را بعد از یک مدت رها کنید بدآموزی دارد. اگر پیگیر نتیجه سوالها و موضوعات خود باشید گوینده احساس میکند که حرفی زده است که فردا شما از او نتیجه آن حرف و پیگیری را میخواهید. اگر به نتیجه رسید است یا خیر. اگر به نتیجه برسد پیگیری شود مردم امیدوار می شوند، اگر نشود مردم نسبت به آینده خود ناامید میشوند و میگویند فقط یک حرفی زده شده است و پیگیری نمیشود.
معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: به نظر من کار شما بسیار سخت است و زمان در کار شما بسیار اهمیت دارد و احتمال خطا به دلیل سریع بودن انتقال خبر در کار شما زیاد است. ما نباید توقع داشته باشیم که صددرصد کار شما بدون خطا باشد. شما باید در انتقال اخبار سرعت را رعایت کنید و همچنین محکم و منصف باشید. کارهای خوب را هم بگویید و همواره به دنبال نقایص نباشید اما در این راه انصاف را رعایت کنید.
سخنگوی قوه قضائیه اذعان داشت: اخبار را به عنوان اخبار بگویید و اگر تحلیلی راجع به آن دارید در ادامه خبر عنوان کنید. خبر آن چیزی است که ناقل آن گفته است.
منبع: ایلنا