واکنش سعید لیلاز به تبلیغات یارانه ای اصولگرایان:
تندروها به جای آگاهی بازهم غریزه مردم را هدف گرفته اند
استاد دانشگاه بهشتی با بیان اینکه افرادی چون مهرداد بذرپاش نه اصولگرا که محافظه کار رادیکال هستند، تاکید کرد این گونه افراد که در دوره احمدینژاد در برابر خیانتها و جنایتها سکوت یا همراهی کردند یا به آنها رضایت دادند، صلاحیت داوری راجع به وضعیت فعلی و آینده کشور را ندارد.
رویداد۲۴- استاد دانشگاه بهشتی با بیان اینکه افرادی چون مهرداد بذرپاش نه اصولگرا که محافظه کار رادیکال هستند، تاکید کرد این گونه افراد که در دوره احمدینژاد در برابر خیانتها و جنایتها سکوت یا همراهی کردند یا به آنها رضایت دادند، صلاحیت داوری راجع به وضعیت فعلی و آینده کشور را ندارد.
سعید لیلاز در گفتگو با رویداد۲۴ گفت: این آقایان اسمشان اصولگرا نیست، نام این افراد در علم سیاست محافظه کاران یا محافظه کاران سنتی یا محافظه کاران رادیکال است. آقای بذرپاش جزو گروه رادیکالها است و محافظه کاران سنتی نیز افرادی چون محمدرضا باهنر هستند. اصولگرا افرادی هستند که حاضرند به خاطر آرمانهای خود هزینه بدهند، این آقایان چه زمانی بابت مسئلهای هزینه دادهاند؟
این استاد دانشگاه درمورد رجوع اصولگرایان به مسائل اقتصادی از جمله شعار پرداخت یارانه در صورت ورود به مجلس برای جلب آرای مردم در انتخابات هفتم اسفند گفت: به نظر میرسد محافظه کاران حال که از امکان اثرگذاریهای روشهای دیگر روی نتایج انتخابات محروم هستند، به انگشت گذاشتن بر غریزه رای دهندگان روی آوردهاند.
وی در ادامه افزود: یعنی بجای هدف قرار دادن شعور، دانایی و آگاهی مردم، غریزه و معده آنها را هدف گرفتهاند. این سیاست یک بار توسط آقای احمدینژاد امتحان شد و آن نتیجه مفتضحانه را به دنبال داشته است.
وی در خصوص ادعای افرادی چون بذرپاش مبنی بر اینکه دولت یازدهم اقدام به قطع یارانهها خواهد کرد و آنها با ورود به مجلس مانع این امرخواهند شد، گفت: گرچه دولت آقای روحانی بدون تردید یارانهها را لغو نخواهد کرد و طبق آنچه که قانون حکم میکند و مجلس نهم تحت کنترل همین رادیکالها تصویب کرد، این برنامه را هدفمند خواهد کرد و ضمن جلوگیری از پرداخت یارانه به اقشار پولدار جامعه اقشار نیازمند را تحت حمایت بیشتری قرار خواهد داد، اما باز هم آنها به این سیاست خود ادامه میدهند.
این اقتصاددان در ادامه با اشاره به عملکرد دو سال و نیمه دولت حسن روحانی گفت: در همین مدت از رفتار و عملکرد دولت یازدهم میتوان میزان تفاوت آن با عملکرد عدالت گراترین دولت تاریخ ایران یعنی دولت احمدینژاد را شاهد بود.
وی در ادامه افزود: در دولت آقای احمدینژاد با تمام آن شعارها، هم طبقه کارگر و هم طبقه کارمند و هم قاطبه شهرنشینان و روستانشینان فقیرتر شدند. این آمار رسمی کشور ما است ولی در همین دو سال و نیم گذشته به طور متوسط سالانه شش تا ۱۰ درصد به قدرت خرید کارگرها اضافه شد، طب ملی شد، طرح بهداشت سلامت که هدفگیری آن اساسا محرومین هستند، اجرایی شد و نرخ تورم به ویژه تورم مواد غذایی یک هفتم آن چیزی شد که در روز تحویل دولت به آقای روحانی ثبت شده بود.
لیلاز تاکید کرد: هیچ رویکرد و هیچ عملکردی در تمام ۱۰ سال گذشته بهتر از عملکرد اخیر دولت که بدون شعارپردازی صورت گرفت، نبوده است.
وی بار دیگر با تاکید براینکه مردم ایران از سطح آگاهی بالایی برخوردارند، گفت: در واقع اگر محافظه کارها و رادیکالها تصور میکنند که میتوانند روی نادانی مردم حساب کنند، بگذارید امتحان کنند. مردم به اندازه کافی میدانند جریان چیست و میتوانند روی عملکردها به درستی قضاوت کنند.
وی در خصوص میزان صلاحیت محافظه کاران رادیکال و افرادی مانند آقای بذرپاش که از رسانه خود- روزنامه وطن امروز- نیز برای زیر سوال بردن برنامههای دولت یازدهم و سوءاستفاده از بحث یارانهها بهره میبرد، گفت: نه تنها آقای بذرپاش، بلکه حتی یک نفر که در دوره احمدینژاد در برابر خیانتها و جنایتها سکوت یا همراهی کردند یا به آن رضایت دادند، صلاحیت داوری راجع به وضعیت فعلی و آینده کشور را ندارد ولی دموکراسی ایجاب میکند که ما حتی نخواهیم که صدای این افراد خفه شود. عملکرد این افراد روشن است.