مرعشی:
حامی دولت هستیم/مدتهاست از تنگنظریها رنج میبریم
یکی از کاندیداهای شهرداری تهران خطاب به اعضای شورای پنجم گفت: شهرداری که برآمده از رای شماست باید جبههای به مسایل تهران نگاه کند و نباید برخورد حزبی داشته باشد.
رویداد۲۴-یکی از کاندیداهای شهرداری تهران خطاب به اعضای شورای پنجم گفت: شهرداری که برآمده از رای شماست باید جبههای به مسایل تهران نگاه کند و نباید برخورد حزبی داشته باشد.
حسین مرعشی در جلسه اعلام برنامههای کاندیداهای شهرداری تهران ضمن تشکر از اصلاحطلبان به دلیل لطفی که به او داشتند، گفت: ترجیح دادم آنچه خودم از تهران میفهمیدم را بنویسم و بعد از جلسه کارشناسی برنامه جامعی بنویسم.
وی با اشاره به اینکه تهران شهری زنده است و نقش مردم در آن نهادینه شده است، گفت: ممکن است برخی فکر کنند بعد از حوادث ۸۸ شرایط دیگر برای اداره ایران مناسب نخواهد شد اما با حضور یکپارچه مردم همه چیز تغییر کرد. حضور روحانی٬ فراکسیون امید و لیست امید در شورا موضوعی است که باید به آن بپردازیم.
مرعشی خاطرنشان کرد: رهبری فرصت را به کسانی که بر طبل حکومت اسلامی به جای جمهوری اسلامی می زنند، نخواهد داد.
او ادامه داد: ما حامی دولت هستیم اما دولت ائتلافی است و ۱۰۰ درصد اصلاحطلب نیست. شما بدنه خالص اصلاحات هستید و شهرداری که برآمده از رای شماست باید جبههای به مسایل تهران نگاه کند و نباید برخورد حزبی داشته باشد.
مرعشی درباره ویژگیهای شهردار آینده افزود: شهردار منتخب اصلاحطلبان باید منتخب همه مردم باشد، کشور ما مدتها است، از تنگ نظریها رنج می برد. اصلاحطلبان باید سعه صدر را به نمایش بگذارند و رفتار شهروندان و گروههای اجتماعی باز و منصفانه باشد تا همه در شهر احساس آرامش کنند.
او در ادامه افزود: قالیباف در شورای سوم با رای اصلاحطلبان شهردار شد و رای آنها تعیین کننده بود، اما شاهد بودیم در مقابل این حمایت اصلاحطلبان حتی یک شهردار منطقه از میان اصلاح طلبان انتخاب نشد و این نشان از برخورد تنگ نظرانه شهردار تهران داشت. در همین راستا ماموریت شهردار آینده تهران برگرداندن تعادل است و نباید مانند آنها عمل کنیم.
به هیچ وجه با فساد کنار نمیآیم
مرعشی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه با فساد کنار نمیآید، ادامه داد: من به هیچ وجه نمیتوانم با مدیر فاسد کنار بیایم و کار کنم و در برخورد با مدیران هیچگونه مماشاتی نباید صورت گیرد.
او بیان اینکه در سیستم مدیریتیاش در استانداری کرمان حتی یک نفر از اقوامش حضور نداشتند، گفت: همین موضوع باعث شده بود تا من بتوانم به راحتی مدیریتم را اعمال کنم. در کرمان دهها نفر با من همکاری میکردند که از برادر به من نزدیکتر بودند.
وی افزود: شهردار تهران باید این سیاست را به خوبی اعمال کند که نه اقوام خود و نه از اقوام شورای شهر را در سیستم بپذیرد و سیستم ناب اصلاحطلبی را اعمال کند.
مرعشی با بیان اینکه مردم باید به راحتی به مدیران دسترسی داشته باشند، گفت: در طول مدت کاریام در استانداری کرمان هفتهای یک روز در اختیار مردم بودم و این سیاست فوقالعاده خوبی است چرا که رابطه مدیران با مردم را مستحکمتر میکند و در جلوگیری از مفاسد موثر است. البته این دیدارها میتواند عوارضی هم داشته باشد از همین رو باید به قصد تظلمخواهی برای مردم دیدارهای مردمی برگزار شود. مردم باید بدانند شهرداران نواحی و شهردار پایتخت متعلق به آنهاست و با مردم زندگی میکند.
این کاندیدای شهرداری تهران با بیان اینکه جامعه ما جامعه مسئولی است و آحاد مردم ایران کاملاً به مسائل اجتماعی حساسند، گفت: امروز وجود سمنها امکانات خوبی برای شهرداری فراهم میکند، تا بتواند با کمک آنها معضلات اجتماعی را برطرف کند. سمنها باید بازوان داوطلب شهرداری در حل مشکلات اجتماعی باشند.
سفره هزینههای شهرداری در تهران گسترده است
مرعشی درباره هزینههای شهرداری نیز گفت: برداشت من این است که هزینه های شهرداری از توان مردم فراتر نرود در حال حاضر سفره هزینههای شهرداری در تهران گسترده است در حالی که شهردار باید هزینهها را با درآمدهای پایدار تنظیم کند. در گذشته این هزینهها با تراکمفروشی تامین میشد. من اهل هیات و هیات داری هستم اما نمیتوانم درک کنم که زمانی که شهرداری به پیمانکاران خود بدهکار است چطور میتواند برای کارهای مستحبی که مردم خود در آن پیشقدم هستند هزینه کنند. تاکید میکنم صرف هزینهها را باید منطقی و نه کم و زیاد کنیم.
او با اشاره به اینکه در تهران امکان برونسپاری برخی کارها وجود دارد، گفت: خیلی از کارهای شهرداری در تهران قابل واگذاری است و دلیلی بر دخالت شهرداری و صرف هزینههای سنگین نیست.
وی درباره پرداخت عوارض نیز گفت: معتقدم یکی از درآمدهای پایدار شهرداری که حجم آن در حال حاضر کم است عوارض و نوسازی است و باید یک واقعبینی در این زمینه صورت گیرد. این عوارض منابع خوبی برای تهران ایجاد میکند.
این کاندیدای شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در بحث درآمدهای پایدار باید به سمت مالیات بر ارزش افزوده و وصول مالیاتهای سیستماتیک برویم. همچنین در بخش مسکن و ساختمان، تهران رشد قابل توجهی داشته است، البته قصد ما کند کردن ساخت و ساز در شهر نیست بلکه معتقدیم این مسئله باید متناسب با بازار پیش برود و اگر بازار تمایلی به ساخت مسکن داشته باشد، همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
باید برای پارکینگهای عمومی سرمایهگذاری کنیم
مرعشی با اشاره به سرمایهگذاری در بازارها و مراکز تجاری در سالهای اخیر گفت: در سالهای اخیر سرمایهگذاری در بازارها و مراکز تجاری بیش از حد معمول انجام شده است. امروزه در تهران کاربری تجاری و اداری از کاربری مسکونی ارزش کمتری دارد. معتقدم در دوره جدید شهرداری وقت آن است که برای پارکینگهای عمومی سرمایهگذاری کنیم و باید در مقررات شمارهگذاری این اصل را ایجاد کنیم که اگر کسی پارکینگ ندارد یا بخرد یا اجاره کند. مهمتر از پارکینگها، ایجاد هتل یا هتلآپارتمان است. امروز تهران بیش از هزار هتل خوب و بزرگ نیاز دارد. اگر می خواهیم به گردشگری در تهران اهمیت بدهیم باید در زمینه ایجاد هتل و هتلآپارتمان سرمایهگذاری کنیم.
ساختمان نمادین در تهران کم داریم
مرعشی با بیان اینکه ما ساختمان زیاد داریم اما ساختمان نمادین کم داریم، خاطرنشان کرد: منطقه مسکونی دریاچه چیتگر یک موقعیت خوب بود که از بین رفت. متاسفانه در آنجا از طرحهای شهرسازی مدرن تبعیت نشده است و حجم وسیعی ساختمان ایجاد شده اما هیچیک نمادین نیستند. معتقدم شهرداری باید از ساختمانهای جدید و نمادین استفاده کند. تهران یکی از معدود پایتختهای دنیاست که بیش از هشت میلیون جمعیت دارد اما سفر در تهران آسان نیست و زندگی برای افراد خارجی در تهران سخت است و معتقدم باید زیرساختهایی برای این مهم فراهم شود.
این کاندیدای شهرداری تهران در ادامه به تراکم نامناسب جمعیتی در تهران اشاره کرد و افزود: استان تهران 20 برابر کل کشور تراکم جمعیت دارد و این به معنای بارگذاری سنگین است. در حقیقت تناسب میان شمال، غرب و جنوب و شرق تهران از میان رفته است. با کاهش تراکم بخشهای میانی این بخش از شهر رو به ویرانی رفته و با افزایش تراکم شمال و غرب تهران تابآوری این بخشها کاهش یافته است در همین راستا باید سیاستهای اساسی اندیشیده شود.
شهرداری حداقل 40 هزار میلیارد تومان بدهی دارد
مرعشی در ادامه با اشاره به فقدان بافت فرسوده در شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر تهران 3 هزار هکتار بافت فرسوده دارد که این وسعت بافت فرسوده خود یک شهر محسوب میشود. در حال حاضر سیاستهای تشویقی و حمایتی برای حل این معضل اعمال شده که شاهد بودیم موفقیتی کسب نکرده است و پیشنهاد من این است که اجازه نوسازی کامل دهیم.
مرعشی ادامه داد: یکی دیگر از معضلات تهران نبود مرکز شهر به معنای رایج در شهرهای بزرگ دنیا است این درحالی است که پیش از این پیشبینی شده بود مرکز قدیمی شهر تهران که مجموعهای نفیس و تاریخی است تبدیل به یک مرکز شهر جذاب برای تهران شود. ایجاد محورهای پیاده حداقل در منطقه شهری موجب ایجاد یک محیط متناسب برای خرید و پاتوقهای مناسب برای استقرار رستورانها و قهوهخانهها است.
مرعشی در این بخش از سخنانش به معضل بدهی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: مسئله بدهی در تهران به هیچ وجه ساده نیست و شهرداری تهران حداقل 40 هزار میلیارد تومان بدهی دارد. 40 هزار میلیارد به معنای 10 میلیارد یورو است و بیشک با درآمدهای معمولی شهرداری نمیتوان از پس پرداخت این بدهیها برآمد.
او ادامه داد: قالیباف مطمئناً دوست نداشته است تهران را با این میزان بدهی باقی بگذارد، اما به دلیل بلندپروازی، عشق به خدمت و احداث پروژههای چشمگیر کار به اینجا کشیده شد. با این حال این مشکل را میتوان فرصت تلقی کرد؛ شورا و شهردار بعدی باید زرنگی به خرج دهند و این بدهی را به فرصت تبدیل کنند.
ظرفیت مترو باید به 10 الی 12 میلیون نفر افزایش یابد
مرعشی با اشاره به برنامههای خود در حوزه حمل و نقل عمومی افزود: هرچند محسنآقا در حوزه حمل و نقل رئیس همه ما هستند، اما به نظر من این معضل تهران با افزایش ظرفیت مترو حل نخواهد شد. البته شهردار آینده باید پای مترو ایستاده و ظرفیت جابجایی را از سه میلیون نفر به 10 الی 12 میلیون نفر افزایش دهد. تاکسیهای تهران باید تبدیل به ماشینهای هیبریدی شوند و در حال حاضر شرکتهایی هستند که حاضرند در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
مرعشی در پایان با اشاره به اینکه پروژههایی در مقیاس پل صدر حتی اگر ضروت داشته باشد، باید با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شوند، اضافه کرد: قالیباف کار بزرگی انجام داد، اما هیچ کدام زمینه اقتصادی نداشتند. شهردار باید بتواند از ارزش افزوده پروژهها درآمد کسب کنند، یعنی طرحها خودکفا باشند. طرحهای خودکفا دست شما را نمیبندند و کار به اینجا نمیکشد. فراموش نکنیم تهران به دلیل بزرگی بازار و پول فراوانی که در آن وجود دارد ظرفیت های فراوانی دارد و 55 درصد سپردههای مردم ایران در تهران است.
منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط