وزیر علوم:
دانشجویان ستارهدار با من مکاتبه کنند
وزیر علوم گفت: هر کدام از داوطلبان امسال که فکر میکنند به دلیل موانعی از جمله ستاره دار شدن نتوانستهاند وارد دانشگاه شوند، همراه با دلایل خود مستقیما با من مکاتبه کنند تا به پروندهشان رسیدگی شود.
رویداد۲۴- وزیر علوم گفت: هر کدام از داوطلبان امسال که فکر میکنند به دلیل موانعی از جمله ستاره دار شدن نتوانستهاند وارد دانشگاه شوند، همراه با دلایل خود مستقیما با من مکاتبه کنند تا به پروندهشان رسیدگی شود.
دکتر منصور غلامی امروز در نشستی خبری که در حاشیه بازدید از باشگاه مفاخر و پیشکسوتان دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص اظهارات اخیر خود که عنوان کرده بود دانشجوی ستارهدار نداریم و آنان کسانی هستند که نقص پرونده دارند، اظهار کرد: آنچه تاکنون مطرح شده این است که بعضا در سالهای گذشته برخی داوطلبان در تکمیل مراحل ورود به دانشگاه با برخی موانع از جمله مباحث گزینشی روبرو شده اند. عملا این افراد هنوز دانشجو نشده بودند که اسم آنها را دانشجوی ستاره دار بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه اشخاصی که مورد بحث بوده اصلا دانشجو نبودهاند بلکه داوطلب ورود به دانشگاه بودهاند، ادامه داد: با همان اصطلاح رایج در شرایط فعلی و بدون اینکه به تاریخچه قضیه و سالهای گذشته وارد شوم، بعد از ورود به وزارتخانه و در بررسی امور متوجه شدم هنوز پرونده پذیرش عدهای از افراد در دانشگاه تکمیل نشده و پشت خط ورود به دانشگاه هستند که به نظر من اشتباها به آنها دانشجو میگویند، زیرا آنها هنوز دانشجو نشدهاند. دانشجویان پس از گذراندن هر مقطع از دانشجویی خارج میشوند و بعد از ثبت نام در دانشگاه دوباره دانشجو خواهند شد.
وزیر علوم تصریح کرد: در بررسیهای اولیه مشخص شد که نیت همه مسئولان مربوطه بر این است که مشکل حل و پرونده افراد تکمیل شود و آنها وارد دانشگاه شوند.
غلامی عنوان کرد: تعداد معدودی از افراد بودند که به دلایل مختلف از جمله فعالیتهای اجتماعی و سیاسی برایشان سئوال بود که در سابقه خود محکومیت دارند یا ندارند که مسائل این مجموعه هم با کمک مسوولین ونهادهای ذی ربط حل شده است و الان برای داوطلبان ورود به دانشگاه در مقاطع ارشد و دکتری سال 96 مشکلی به لحاظ اصطلاح معروف دانشجوی ستاره دار نداریم.
وی با اشاره به اینکه ممکن است عده ای از افراد مدعی شوند که در سال های گذشته به دلیل ستاره دار شدن نتوانسته اند وارد دانشگاه شوند، تصریح کرد: ضمن اینکه مسولیت آن سال ها با من نیست اما پیگیری درخواست های این افراد هم انجام می شود.
وزیر علوم اضافه کرد: هر دانشجویی که خلاف مقررات دانشگاه اقدامی انجام دهد، کمیته انضباطی به آن تخلف رسیدگی میکند و بر اساس آیین نامه رای صادر میشود؛ ممکن است بعضا رای ها منجر به اخراج دانشجو شود که این موضوع ربطی به ستاره دار شدن معروف ندارد.
غلامی در خصوص مهمترین برنامههای وزارت علوم عنوان کرد: دولت دوازدهم با چالشهایی همچون توسعه اقتصادی و مسائل مربوط به آن روبرو است. آموزش عالی کشور بدنه فکری جامعه است و علاوه بر آموزش دانش آموختگان باسواد و توانمند باید زمینههای همکاری محققین با بخش صنعتی کشور را برای ارتقای جایگاه صنعت و حضور در حوزه های فناوری را انجام دهد. این موارد ضرورتهای حرکت در مسیر توسعه هستند.
وی افزود: حضور جامعه دانشگاهی در درون صنعت و از نگاه دیگر در داخل جامعه برای حل مشکلات صنعت و جامعه از برنامههای وزارت علوم است. ازمهمترین چالشهای وزارت علوم ضعیف بودن این ارتباط و زمینههای اقتصادی این موضوع است. صنایع توانمند ما کم هستند و رقابتها در عرصه اقتصادی ضعیف است و نیاز به بهره گیری از دانشگاهها احساس میشود اما حرکت به این سمت کند است.
وزیر علوم عنوان کرد: از طرف دیگر در سطح دانشگاهها هم با پشتیبانیهای مالی بیشتری باید وارد این عرصه شویم که فناوری روز را در اختیار محققانمان قرار دهیم تا برای حل مسائل و ایجاد شرایط رقابت در سطح بین المللی با فناوری روز کار کنند. آنها سواد این کار را دارند اما باید تجهیزات را فراهم کنیم. برای تقویت و تجهیز امکانات دانشگاهها باید بیش از پیش کمک کنیم.
وی افزود: دانشگاهها در برخی زمینهها همچون IT کاملا بهروز هستند. اکنون شرکتهای دانش بنیانی داریم که در طی هفت سال به شرکتهای بزرگ دنیا تبدل شدهاند. بیش از 3000 شرکت دانش بنیان در کشور داریم که برخی از آنها در نوع خود در سطح دنیا در بالاترین سطحها قرار گرفتهاند.
غلامی در خصوص نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: این نقشه از برنامههای کلان آموزش عالی کشور است و درحال حاضر در دانشگاهها اجرا میشود. نقشه جامع علمی کشور سندی دراز مدت است اما هدف گذاری این است که تا سال 1400 بخشهای اصلی آن اجرا شود.
وی در خصوص برنامههای وزارت علوم برای جلوگیری از فرار مغزها عنوان کرد: رفتن به سایر دانشگاهها و کشورها برای تحصیل فی نفسه بد نیست، اما باید هدف از رفتن تعریف شود.اکثر افرادی که از کشور رفتهاند دوست دارند برگردند زیرا به آنچه که در ذهنشان بوده نرسیدهاند و مجبور هستند کار سنگین و زیادی انجام دهند و پس از مدتی احساس کردهاند به آب و خاک آن کشورها تعلق خاطر ندارند.
وزیر علوم ادامه داد: باید ببینیم آن افراد با چه انگیزهای رفتهاند و آن انگیزهها را در کشور ایجاد کنیم. تاکنون تصور بر این بود که دولت باید کار ایجاد کند اما در حال حاضر نمونههایی در نسل جدید میبینیم که با چشم پوشی از شغلهای دولتی خودشان کار ایجاد کردهاند. شرکتهای دانش بنیان نمونههایی از این موارد است.ما باید کمک و حمایت کنیم که از استعدادهای دانشجویانمان همینجا استفاده شود. البته باید آنها اول از همه فکرشان را در کشور مستقر کنند و تصمیم بگیرند در اینجا بمانند و کار کنند. در سالهای اخیر شرایط برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و...فراهم شده است.
وی افزود: توصیه میکنم دانش آموختگان توانمند ما به صورت گروهی ایده پردازی کنند و مطمئن باشند در کشور خود موفقتر خواهند بود. نمیتوان رای رفتن یا ماندن آنها نسخه واحد پیچید، اما دانشجویان بروند شرکتهای دانش بنیان، استارت آپ ها و... را ببینند و بررسی کنند آیا خودشان نمیتوانند از این مدل کارها انجام دهند.
غلامی در خصوص جذب دانشجویان خارجی گفت: یکی از برنامه های ما توسعه تعاملات بین المللی از جمله جذب دانشجویان خارجی است؛ حتما وزارت علوم هم در مواردی که نیاز به پشتیبانی دارد از جمله مقررات، تسهیلات و... کمک خواهد کرد.
وی در خصوص حذف کنکور گفت: با همکاری سایر نهادها و بر اساس تکلیفی که هست برای سال 1400 مدل پذیرش دانشجو در دانشگاهها عوض میشود و بر اساس آزمون سراسری نخواهد بود. باید با همکاری نهادهای ذی ربط مدل ارزیابی برای ورود به دانشگاه را تعریف کنیم. در حال حاضر کارهایی در خصوص این موضوع در حال انجام است.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط