13 قلاده ببر طی 4 سال اخیر در باغ وحش مشهد تلف شده اند
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار وصید کهولت سن، درگیری و نزاع میان ببرها و بیماری را دلیل تلف شدن ببرهای بنگال باغ وحش مشهد عنوان کرد و گفت: گزارش تلفات این ببرها طی این سالها به محیط زیست ارائه شده است.
رویداد۲۴ علی تیموری مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست، با بیان اینکه 70درصد باغ وحشها و باغهای پرندگان کشور تا پیش از سال 96 بدون مجوز فعالیت میکردند گفت: سازمان محیط زیست از سال 96 تصمیم به ساماندهی اوضاع این مراکز گرفت.
وی ادامه داد: بر این اساس باغ وحشهای سراسر کشور متعهد به افزایش وسعت مراکز نگهداری گربهسانان در باغ وحشهای کشور شدند و برخی باغوحشها این مراکز را تا 10 برابر افزایش دادند.
تیموری با اشاره به اینکه تنها 7 مجموعه موفق به افزایش گنجایش مراکز نگهداری نشده و به همین دلیل گونههای این مراکز را به دیگر مراکز نگهداری منتقل شدند، اظهار داشت: باغ وحش مشهد علیرغم قدمت 60 سالهاش از جمله باغوحشهایی است که موفق به افزایش گنجایش مراکز نگهداری گربهسانان نشد.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صیدبا اشاره به قرارگیری این باغوحش در بافت شهری و نبود شرایط استقرار مناسب آن گفت: با وجود استاندارد نبودن شرایط باغ وحش مشهد استانداری خراسان رضوی به دلیل قدمت این مجموعه با طرح موضوع در کمیسیون ماده 8 مجوز استقرار باغ وحش مشهد را صادر کرد.
وی خاطرنشان کرد: سازمان محیط زیست به مجوز استقرار بسنده نکرده و سال گذشته با برگزاری جلسه با مدیرکل استان و صاحب باغ وحش تاکید کرد بدون اصلاح شرایط نگهداری اجازه ورود گونههای جدید به این باغ وحش داده نمیشود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید با اظهار خوشحالی از اینکه در یک سال گذشته گونه جدید وارد باغ وحش مشهد نشده است گفت: قرار شد گونههای مازاد موجود در باغ وحش مشهد نیز با نظارت محیط زیست استان به باغوحشهای مجاز سراسر کشور واگذار شود که این کار هم صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در مدت سه ساله گذشته باغ وحش مشهد اقدامات خوبی در جهت استانداردسازی انجام داده است، ابراز داشت: مسئولان این باغ وحش گنجایش محلهای نگهداری حیوانات را بیشتر کرده و گونههای مازاد را واگذار کردند.
تیموری درخصوص اخبار منتشر شده از کشته شدن 8 ببر بنگال در باغ وحش مشهد اعلام کرد: براساس گزارش استان در سال 93 ،11 قلاده ببر در باغ وحش مشهد وجود داشته و براساس این گزارش این یازده قلاده 19 قلاده زادآوری داشتهاند که در میانه سال 93 تا 97 ، 13 قلاده از این جمعیت تلف شدهاند.
وی درخصوص علت تلف شدن این ببرها بیان داشت: یکی از موارد تلفات در سال 97 و مربوط به درگیری میان دو ببر بوده که درنهایت یکی از این دو تلف شدند.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید با بیان اینکه سه توله در سال 96 از بین رفتهاند به در گزارش سال ارائه شده از سوی اداره محیط زیست استان خراسان رضوی استناد کرد و گفت در سال 96 به 5 مورد تلفات اشاره شده که علت این تلفات کهولت سن ببرها و درگیری درون گروهی عنوان شده است.
تیموری خاطرنشان کرد: از میان 13 عنوان تلف شده 5 قلاده تلفات در سال 93، 94 و 95 ثبت شده است.
وی کشته شدن 7 قلاده ببر را تکذیب کرد و گفت: این تعداد عنوان شده مربوط به تلفات باغ وحش مشهد است نه کشته شدن ببرها.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید وجود پوست ببر در این باغ وحش را غیر قانونی ندانست و گفت: امکان دارد پوست ببرهای موجود که از سوی دادستانی کشف شده است مربوط به تلفات سالهای 93 تا 97 باشد که از سوی مسئولان این باغ وحش تاکسیدرمی و نگهداری میشوند.
تیموری تاکید کرد: اداره کل محیط زیست استان خراسان رضوی در جریان پوستهای تاکسیدرمی شده ببرهای بنگال بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 15 قلاده ببر بنگال در باغ وحش مشهد نگهداری میشوند گفت: حامیان حیوانات مطمئن باشند وضعیت نگهداری ببرها تحت نظر سازمان محیط زیست است.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار وصید ادامه داد: علت مرگ ببرهای بنگال از سوی دامپزشک باغ وحش به محیط زیست گزارش شده و اینکه صاحب باغ وحش مشهد در شرایط خاص نظارتی موجود بر باغ وحش اقدام به کشتن 7 قلاده ببر کند، دور از انتظار است.
تیموری خاطرنشان کرد: استان باید نظارت بیشتری بر روی عملکرد باغ وحشها داشته باشد و دلایل مرگ و میر حیوانات نگهداری شده در باغ وحش با جزیئات بیشتری گزارش شود.
منبع: فارس
خبر های مرتبط