درآمد هر ایرانی ۶میلیون تومان شود بعد قیمت بنزین را آزاد کنید
رویداد۲۴ هدایتالله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت سهمیهبندی حاملهای انرژی، اظهار کرد: با توجه به صحبتهایی که مطرح شده احتمالاً مجدداً بهسمت سهمیهبندی بنزین پیش خواهیم رفت، زیرا سیستم هوشمند و کارت سوخت ضمن اینکه مشکلاتی را داشت، موجب شفافسازی، کاهش واردات، قاچاق و مصرف سوخت شد.
وی با بیان اینکه "وضعیت حال حاضر ما پیامد تصمیمات نادرست گذشته بوده است"، افزود: کشور ما دارای بیشترین ذخایر نفت و گاز است، اما با وجود این، واردکننده بنزین هستیم و در ۴۰ سال گذشته به احداث پالایشگاه اقدام نکردیم چراکه بعضی از مسئولان معتقد بودند واردات بنزین صرفه بیشتری نسبت به ساخت پالایشگاه دارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: متأسفانه در این سالها تنها به خامفروشی نفت اکتفا کرده تبدیل به کشور تکمحصولی شدیم و این فرصت را به کشورهای خارجی دادیم که هر وقت بخواهند بتوانند در زمینه نفت ما را تحریم کنند، اگر نفت را به فرآوردههای نفتی و بنزین تبدیل میکردیم علاوه بر اینکه از واردات بینیاز میشدیم، تحریمها نیز نمیتوانست اثری بر کشور داشته باشد.
خادمی ادامه داد: افزایش قیمت سوخت بر صدها محصول و کالای مورد استفاده مردم اثر میگذارد لذا باید کنار افزایش قیمت حاملهای انرژی میزان حقوق مردم نیز افزایش بیابد، زیرا اقشار آسیبپذیر قادر به پرداخت قیمتهای بالا برای حاملهای انرژی نیستند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سیستم هوشمند و کارت سوخت ضمن اینکه مشکلاتی را داشت، اما موجب شفافسازی، کاهش واردات، قاچاق و مصرف سوخت شد و توانستیم در زمینه سوخت، کشور را مدیریت کنیم.
وی توضیح داد: برای بروزرسانی سامانههای هوشمند سوخت در سال ۹۶ نیاز به پرداخت رقم بالایی نبود، اما از زمانی که رها شدهاند قطعاً در روند فرسودگی قرار گرفتهاند و اکنون نیازمند نوسازی و بهسازی هستند.
خادمی افزود: اگر مشکل اشتغال در کشور حل شود و هر ایرانی ماهانه درآمدی بالای ۶ میلیون تومان داشته باشد قطعاً در این شرایط میتوان قیمت بنزین را آزاد و منطقی کرد و با فروش بنزین نیز درآمدزایی برای دولت صورت میگیرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سؤال که کدام یک از سناریوهای افزایش قیمت بنزین در مجلس مورد توجه نمایندگان است، تصریح کرد: افزایش ۶۰۰ تومانی قیمت سوخت در لایحهای که دولت برای سال ۹۶ به مجلس آورد عنوان شده بود که مجلس آن را نپذیرفت.
وی در ادامه با ابراز اینکه "با علم بر این موضوع که باید قیمت سوخت واقعی شود در حال حاضر به نتیجه قطعی برای افزایش قیمت دست نیافتهایم"، بیان کرد: هدررفت منابع انرژی در کشور ما بسیار بالاست، اما بهدلیل وجود تناقضات و عدم تناسب بین افزایش قیمت حاملهای انرژی و حقوق افراد جامعه نمیتوانیم به تصمیم نهایی در این خصوص دست پیدا کنیم.