تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۳ آذر ۱۳۹۷
مصاحبه کامل کمال خرازی با فرانس ۲۴:

«از میکونوس تا دانمارک»/ تلاش برای جلوگیری از عادی سازی روابط ایران و اروپا

خرازی با اشاره به حوادثی مثل سوءقصد علیه شاپور بختیار گفت: شاید عواملی وجود داشته باشند که برای خراب کردن روابط ایران و اروپا اقدام می‌کنند و در داخل ایران باشند.
«از میکونوس تا دانمارک»، تلاش عناصر داخلی برای جلوگیری از عادی سازی روابط ایران و اروپا
رویداد۲۴ کمال خرازی وزیر خارجه پیشین ایران در گفت‌وگو با فرانس ۲۴ در پاسخ به سوال مجری این شبکه درباره اظهارات مایک پمپئو که گفته بود ایران در صورتی که می‌خواهد به مردمش غذا برسد باید به حرف‌های آمریکا گوش دهد و اینکه آیا قرار است با این تهدید‌ها پای میز مذاکره برگردد گفت:خروج آمریکا از توافق هسته‌ای توسط همه از جمله مردم ایران که از تحریم‌ها رنج می‌برند محکوم شده است.

او گفت: آمریکایی‌ها مدعی اند که تحریم‌ها متوجه دولت ایران است، ولی در واقع مردم ایران زن و مرد و کوچک و بزرگ تحت تحریم هستند و ما چاره‌ای جز مقاومت نداریم.

خرازی در پاسخ به سوال دیگری درباره عدم توانایی اروپایی‌ها در عمل به وعده شان برای ایجاد مکانیزم مالی ویزه برای دور زدن تحریم‌های آمریکا گفت: آن‌ها قول داده بودند که این ساز وکار مالی در آینده نزدیک عملیاتی شود و مابه آن‌ها اعتماد کردیم.
او در مورد اینکه صبر ایران کی لبریز خواهد شد گفت: دیگران باید مورد سوال قرار بگیرند که هنوز این ساز و کار را عملیاتی نکرده اند. ایران تاکنون نشان داده که صبور بوده و همچنان در توافق باقیمانده در نتیجه ایران نباید مورد سوال قرار بگیرد که چرا هنوز ایستادگی می‌کند. ایستاذگی و پایبندی به تعهدات بخشی از توافق است. این دیگران هستند که باید مورد سوال قرار بگیرند که اینکار را نکرده‌اند.

او در مورد متزلزل شدن حمایت اروپا از ایران بعد از اتهامات علیه ایران در مورد سوءقصد در خاک دانمارک علیه یکی از شخصیت‌های اپوزیسیون جمهوری اسلامی گفت: قطعا دشمنانی علیه روابط ایران و اروپا وجود دارند. ما معتقدیم این یک توطئه برنامه ریزی شده علیه عادی سازی روابط بین ایران و کشور‌های اروپایی بوده است.
 
او افزود: اطلاعات مربوط به این اتهامات از سوی مامور‌های اسراییلی به دولت دانمارک داده شده است. این خنده دار است. آن‌ها می‌گویند یک نفر در حال عکس برداری بوده است. این یک اتهام است و هیچ ارتباطی به ایرانی‌ها ندارد.

خرازی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه این اولین بار نیست که ایران متهم به سوءقصد در خاک اروپا می‌شود و حوادثی نظیر رستوران میکونوس برلین و و سوءقصد علیه شاپور بختیار در فرانسه توسط عواملی در داخل ایران گفت: قطعا شاید عواملی وجود داشته باشند که برای خراب کردن روابط کنونی ایران و اروپا اقداماتی می‌کنند.

او در ادامه تاکید کرد: ممکن است این عوامل در داخل ایران باشند و برنامه ریزی‌هایی داشته باشند.

خرازی در مورد اینکه چرا در مورد این عوامل شفاف سازی نمی‌شود که پرونده آنها بسته شود گفت: قبل اینکه شفاف سازی‌ها انجام شود باید تحقیقات انجام شود بعد قاعدتا باید علنا اعلام شود. اما سوال اینجا متوجه دولت فرانسه است. اینکه چرا یک سازمان تروریستی که ۷ هزار ایرانی را به شهادت رسانده است در اینجا حضور دارد؟

او در پاسخ به سوالی در مورد حملات به حسن روحانی در مورد توافق هسته‌ای و اینکه آیا می‌توان ادامه حمایت رهبر ایران از رئیس جمهور در برجام را تضمین کرد یا خیر گفت: آیت الله خامنه‌ای همیشه از دولت حمایت کرده و این را اعلام کرده. زمانی که یک حلقه‌ای از افراد به دنبال استعفای رئیس جمهور بودند آیت الله خامنه‌ای علیه آن‌ها حرف زد و گفت: دولت باید بماند و به کارش ادامه دهد.

او در مورد اینکه یکی از هدف‌های آمریکا تغییر رفتار ایران در منطقه است و اینکه ایران چه اهدافی از حمایت از برخی گروه‌ها در منطقه دارد گفت: این یکی از مسائل مربوط به منافع ملی ایران و یکی از عناصر مربوط به حفظ وضع موجود در منطقه است. ما به دعوت عراق و سوریه به این کشور‌ها رفته ایم برای حفظ وضع موجود. دلیل بعدی منافع و امنیت ملی ایران است. داعش به اشغال بغداد و دمشق بسیار نزدیک بود و می‌خواست به مرز‌های ایران نزدیک شود. ما نه تنها از حفظ وضع موجود حمایت کردیم بلکه امنیت ملی خودمان را حفظ کردیم.

او افزود: روابط ایران با عراقی‌ها و سوری‌ها و لبنانی‌ها یک تاریخ طولانی دارد. قرن هاست ایرانی‌ها و این مردم به هم نزدیک هستند. اخیرا دو میلیون ایرانی در اربعین به عراق سفر کردند و عراقی‌ها از آن‌ها استقبال کردند. در نتیجه عراقی‌ها و سوری‌ها و لبنانی‌ها با ایرانی‌ها زوایط صمیمانه‌ای دارند و این چیزی نیست که با زور به دست آمده باشد.

خرازی افزود: حزب الله نیز از سرزمین لبنان دفاع می‌کند. حزب الله حزبی است که اسرائیل را از لبنان بیرون کرد. در نتیجه آن‌ها حق دارند از خود دز برابر اشغال دفاع کنند و با اشغالگران مبارزه کنند.

او در مورد وضعیت یمن گفت: این سوال باید از کشور‌های اروپایی پرسیده شود که هنوز به عربستان و امارات سلاح می‌فروشند. این جنگ هیچ پیروزی‌ای برای عربستان و امارات در پی نخواهد داشت و فقط به کشته شدن زنان و کودکان و مردان در سراسر این کشور منجر خواهد شد.

او در واکنش به این ادعا که ایران از حوثی‌های یکم حمایت می‌کند گفت: شورشی‌های حوثی می‌خواهند که در دولت یمن شریک باشند و قطعا ما حمایت سیاسی از آن‌ها میکنیم.

او در مورد اینکه آیا ایران از مذاکرات صلح یمنی هم حمایت می‌کند یا خیر گفت: قطعا ما حمایت می‌کنیم و ما با برخی کشور‌های اروپایی در زمینه یمن همکاری میکنیم، اما متاسفانه عربستان سعودی و امارات همکاری نمی‌کنند.

خرازی در مورد تلاش عربستان برای خرابکاری در اقتصاد ایران و حمایت از گروه‌های اپوزیسیون علیه نظام گفت: این چیز عجیبی نیست. عربستان همیشه از تروریسم حمایت کرده و سعی کرده مردم ایران را بکشد. این بخشی از ماهیت و منش آنهاست.

او در مورد اینکه آیا ایران قصد دارد با آن‌ها سر میز مذاکره بنشیند گفت: ما همیشه علاقه مندیم که پای میز مذاکره با عربستان و دیگران بنشینیم تا درباره وضعیت بهتر خاورمیانه مذاکره کنیم. این مذاکرات باید بین بازیگران کلیدی خاورمیانه انجام شود.

خرازی در مورد زندانی شدن دو تابعیتی‌ها در ایران گفت: هر کشوری دشمنانی دارد و مردمی هستند که مجرمند. در ایران هم همین طور است. در ایران تفکیک قوا وجود دارد و این کار قوه قضائیه است که با این افراد برخورد کند. زمانی که حرف از امنیت ملی می‌شود دولت حق دارد اقدام کند و افرادی را که مجرمند را بازداشت کنند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما