تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۵

عربستان نباید از مراسم حج به عنوان اهرم فشار استفاده کند

یک رسانه عرب زبان در گزارشی به چالش ایجاد شده میان ایران و عربستان در خصوص برگزاری مراسم حج اشاره و اعلام کرد که عربستان نباید از این مراسم برای اعمال فشار استفاده کند.
رویداد24-یک رسانه عرب زبان در گزارشی به چالش ایجاد شده میان ایران و عربستان در خصوص برگزاری مراسم حج اشاره و اعلام کرد که عربستان نباید از این مراسم برای اعمال فشار استفاده کند.

 پایگاه اطلاع رسانی رأی الیوم در مقاله ای به بررسی چالش موجود میان ایران و عربستان در خصوص حضور ایران در مراسم حج امسال پرداخته است.

بر اساس این گزارش در این مقاله عنوان شده است: هیأت ایرانی به ریاست سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت ایران وارد عربستان شد تا به توافقی در خصوص مشارکت حجاج ایرانی در مراسم حج با مسئولان عربستانی برسند. ایرانی ها معتقدند که عربستان برای اداره مراسم حج شایستگی ندارد؛ زیرا سال گذشته در فاجعه ای که در مِنا رخ داد نزدیک به ۴۶۰۰ نفر که حدود ۴۵۰ نفر آنها ایرانی بودند، جان خود را از دست دادند. سفر هیأت ایرانی به ریاض به درخواست وزیر حج جدید عربستان صورت می گیرد.

در ادامه این مقاله تصریح شده است: با توجه به تجربه و شناخت ما، به نظر می رسد طرف سومی به عنوان واسطه برای اصلاح روابط میان ۲ کشور و ایجاد راه حل برای پایان دادن به این بحران میانجیگری کرده است. زیرا این بحران تاثیرات منفی را بر ۲ کشور خواهد داشت و عدم حضور ۷۵ هزار حاجی ایرانی در این مراسم و عربستان را مسئول این امر خواندن، در شرایطی که جنگ های نیابتی در یمن، عراق و سوریه در جریان است، موضوعی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت. عربستان که از سوی کنگره آمریکا به دست داشتن در حوادث ۱۱ سپتامبر متهم است، نیازمند این است که دشمنان خود را کاهش دهد و یا خطرات آنها را کم کند.

در مقاله رأی الیوم همچنین آورده شده است: حل این بحران سخت نیست؛ ایرانی ها فقط می خواهند که سلامت حاجیان آنها تضمین گردد و مراسم اعلام برائت از مشرکین را برگزار کنند اما در مقابل طرف سعودی اصرار دارد که حجاج ایرانی از کشور سومی روادید برای حضور در مراسم حج را دریافت کنند و هواپیماهای ایرانی هم حاجیان را منتقل نکنند. این گونه شرطهای عربستان بسیار دشوار و محال است. این در حالی است که ایرانی ها هر ساله مراسم حج را مانند زائران دیگر برگزار می کنند و چنین شروطی نیز از سوی سعودی ها مطرح نمی شد ولی چرا در برهه کنونی چنین شروطی عنوان شده است؟

در این مقاله و در همین راستا افزوده شده است: معمولا وقتی ۲ کشور روابط دیپلماتیک خود را قطع می کنند، یک سفارت را در کشوری به عنوان نماینده و حافظ منافع خود معین می کنند تا از طریق آن اموری مانند صدور روادید را انجام دهند اما عربستان چنین کاری نکرده است و ۷۵ هزار نفر از حاجیان ایرانی چگونه به کشوری ثالث بروند تا کارهای خود را انجام دهند؟ اینکه حاجیان ایرانی علاوه بر رفتن به کشوری ثالث برای تهیه روادید، از هواپیماهای دیگر برای مسافرت به عربستان استفاده کنند نیز بسیار سخت و مشکل است و نشان می دهد که آنها با دولت و مردم ایران به صورت همزمان دشمنی دارند.

در پایان این مقاله عنوان شده است: عربستان نباید از اراضی مقدس در کشور خود به عنوان یک حربه سیاسی برای اعمال فشار بر کشورهای مسلمانی که با آن ها اختلاف سیاسی دارد، استفاده کند.

منبع: مهر
برچسب ها: رویداد24 ، عربستان ، مراسم ، حج
نظرات شما