تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
نیویورک تایمز:

ایران از زمان لغو معافیت‌ها حداقل ۱۲ محموله نفت فروخته است

نیویورک تایمز طی گزارشی نوشت حداقل ۱۲ نفتکش ایرانی از دوم ماه می یعنی زمان لغو معافیت ها از تحریم نفتی آمریکا علیه ایران بارگیری شده‌اند و نفت خود را در سراسر آسیا و مدیترانه تحویل داده اند.

رویداد۲۴ علی رغم تحریم‌های آمریکا برای از بین بردن منبع اصلی درآمد ایران، چین و سایر کشور‌ها محموله‌های نفتی بیشتری را از نفت کش‌های ایرانی می‌گیرند.

حداقل ۱۲ نفتکش ایرانی از دوم ماه می‌بارگیری شده‌اند و نفت خود را در سراسر آسیا و مدیترانه تحویل داده اند. کشور‌هایی که از ایران نفت می‌خرند ریسک جریمه‌های اقتصادی از طرف آمریکا را به جان خریده اند.

حداقل ۶ تا از این کشتی‌ها بار خود را در بنادر چین تخلیه کرده‌اند.

سایر کشتی‌ها از طریق کانال سوئز به مدیترانه رفته‌اند. احتمالا این نفت به سوریه یا ترکیه برده شده است.

از دوم می‌و سخت‌تر شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران، حرکت بیش از ۷۰ نفتکش ایرانی تحت کنترل بوده است. دوازده تا از نفتکش‌های ایران بعد از دوم می‌بارگیری شده و نفت خود را به چین و سایر کشور‌های شرق مدیترانه تحویل داده‌اند، جایی که احتمالا خریداران آن سوریه و ترکیه هستند. تعداد این نفتکش‌ها بیشتر از آن چیزی است که قبلاً مشخص شده بود.

ادامه جریان نفت ایران بر مشکلاتی که دولت ترامپ در استفاده از تحریم‌ها برای صفر کردن صادرات نفت ایران دارد تاکید می‌کند. دولت اوباما به همراه چین، روسیه و سه کشور اروپایی طی قرار داد ۲۰۱۵ سعی کرد توانایی ایران در ادامه برنامه اتمی را محدود کند. تصمیم ترامپ برای خارج شدن از معاهده برجام و اعمال این تحریم‌ها با مخالفت این کشور‌ها مواجه شد.

نوام رایدان، یک تحلیلگر در کلیپردیتا که محموله‌های نفتی سراسر جهان را ردیابی می‌کند گفت: «تحریم‌های آمریکا جلوی جریان نفت ایران به مدیترانه و آسیا را نگرفته است».

در حالی که ایران به صادرات نفت خود ادامه می‌دهد، این تحریم‌ها تاثیراتی هم داشته اند. در آوریل ۲۰۱۸ قبل از این که ترامپ از معاهده برجام خارج شود، ایران ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز صادر می‌کرد. در ماه ژوئن پس از لغو معافیت ها، کشتی‌ها ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز در بنادر ایران بارگیری کرده‌اند.

از زمان سخت‌تر شدن تحریم‌ها در دوم می، درگیری بین ایران و آمریکا در خلیج فارس علیرغم تلاش کشور‌های اروپایی برای آرام کردن شرایط، افزایش یافته است. کشور‌های اروپایی سعی دارند ایران را متقاعد کنند همچنان به قرار داد برجام متعهد بماند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت هرگونه خرید نفت ایران پس از دوم می‌مشمول تحریم می‌شود: «سیاست ما صفر کردن کامل صادرات نفت ایران است».

یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت کمپین حداکثر فشار دولت ترامپ علیه تهران دلیل اصلی درگیری‌های فعلی است.

قبل از پایان معافیت‌ها برای خرید نفت ایران در دوم می، چین ۵۰۰ هزار بشکه نفت ایران را وارد می‌کرد، ولی در ماه گذشته واردات نفت چین از ایران به ۳۶۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

شرکت ملی نفتکش ایران که مستقیماً مورد تحریم‌های آمریکا قرار گرفته، مالک ۱۱ تا از این ۱۲ نفتکش است.

وقتی این نفتکش‌ها حرکت می‌کنند، سیستم شناسایی اتوماتیک آن‌ها خاموش می‌شود تا ردیابی شان سخت‌تر شود. از ماه ژوئن، حداقل سه کشتی حاوی آهن از ایران به چین رفته است که این هم نقض تحریم‌های آمریکا است.

سایر نفتکش‌های ایران در خلیج فارس نفت خام بارگیری کرده و منتظر پیداکردن یک خریدار هستند تا حرکت کنند. ایران نفت خود را با تخفیف می‌فروشد.

برخی کشور‌هایی که شاهد ادامه واردات نفت ایران توسط چین هستند به دولت ترامپ فشار می‌آورند که به آن‌ها معافیت بدهد یا تصمیم می‌گیرند نفت ایران را پنهانی بخرند. پس از دیدار نخست وزیر ژاپن با حسن روحانی در ایران در ماه ژوئن، شینزو آبه گفت که ژاپن علاقه‌مند است به خرید نفت از ایران ادامه بدهد.

منبع: نیویورک تایمز

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما