اخبار اختلاس و فساد زانوی مردم را برای مقاومت در برابر فشارها سست کرده است/ اعتماد مردم به نظام را نابود نکنیم
رویداد۲۴ محمد آیتی: برخی فعالان سیاسی ایران معتقدند موضوعی که بیش از همه میتواند نظام جمهوری اسلامی را به خطر بیندازد، چشمپوشی دستاوردهای قبلی و متهم کردن مدیران گذشته به فساد است. این موضوع بیش از دو دهه است که بطور خاص و پررنگتر از همیشه دامن سیاستمداران را هم گرفته و نتیجه این برخوردها و بگو مگوها، افزایش آمار بیاعتمادی مردم به مدیران ارشد نظام شده است.
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی از جمله چهرههایی است که معتقد است این رفتار باعث میشود مردم کل نظام را مقصر بدانند. او به رویداد۲۴ میگوید این روزها شاهدیم که هر یک از مسئولانی که بنا به اقتضائات جامعه به پست دیگری منصوب میشوند، در فضای مجازی و رسانه شروع به افشاگری و تخریب مدیران پیش از خود در حوزه مربوطه میکنند.
وی افزود: این انتقادات و تندرویها تیشه به ریشه نظام است و کارکرد دیگری ندارد. گفتن اینکه مدیران گذشته هیچ کاری از پیش نبردهاند و تنها همه چیز را آشفته و بهم ریختهاند، فقط باعث سوءظن مردم میشود، زیرا مردم از خود میپرسند اگر این موضوع واقعیت دارد پس وظیفه دستگاههایی که این مدیران را تایید میکنند چیست؟ واضح و روشن است که این رویکرد که متاسفانه روز به روز بر شدت آن هم افزوده شده فقط مشروعیت نظام را زیر سوال میبرد و این روش مدیران به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
جعفرزاده ایمن آبادی با تاکید بر اینکه برداشت افکار عمومی از این درگیریها بین مدیران سیاسی تنها جنگ قدرت است، تشریح کرد: مردم به هیچ عنوان تصور نمیکنند که تخریب مسئولان توسط یکدیگر به منزله مطالبه حق آنهاست. آنچه این نزاعهای سیاسی برجای میگذارد تنها این تفکر است که مسئولان به دنبال انتقامگیری از یکدیگر هستند. به راستی در پی این تخریبها در جواب فرزندانمان و ملت چه میتوان گفت؟ جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل در این فسادها بوده است؟ آیا این تفکر صحیح است؟
نایب رییس فراکسیون مستقلین مجلس اظهار داشت: رفع اشکالات به وجود آمده به دست مدیران پیشین از ملزومات است، اما رسانهای کردن یا بزرگ جلوه دادن کمبودها فقط به اعتماد مردم نسبت به نظام لطمه میزند. مردم بر اساس نتایج مشهود و عملکرد هر یک از ارگانها به خوبی تفاوتها را درک و درست قضاوت میکنند و نیازی نیست که مدیران، گذشته را سیاه و عملکرد خود را سفید گزارش دهند.
نماینده رشت در ادامه گفت: متاسفانه در حال حاضر اکثر مردم قضاوت درستی نسبت به نظام ندارند، چرا که کل جمهوری اسلامی با این درگیریها زیر سوال برده شده است. مردم هر یک از مدیران را بخشی از نظام جمهوری اسلامی میدانند و به همین دلیل با این افشاگریها نسبت به مدیران سیاسی بدبین نمیشوند، بلکه کل نظام را مقصر میدانند.
او با اشاره بر فشارهای شدید اقتصادی در شرایط کنونی بیان کرد: باید کمی آرام باشیم و نسبت به یکدیگر گذشت داشته باشیم و اعتماد مردم به نظام را نابود نکنیم. بهتر است مسئولان هم خود را پاک و منزه از هر گونه تقصیر و آلودگی نشان ندهند، چرا که مردم همه را یکی و سوار بر یک کشتی میدانند. در حال حاضر بحرانهای اقتصادی و تحریمها به اندازه کافی به مردم فشار میآورد و اخبار هر روزه در خصوص اختلاس و فسادهای گوناگون در ارکان مختلف جامعه تنها زانوی ملت را برای مقاومت در برابر این فشارها سست خواهد کرد.
جعفرزاده افزود: در کشورهایی که ما مرتباً همه چیز آنها را نفی میکنیم، میبینیم که روسای جمهور ادوار گذشتهشان در کمال صمیمیت کنار هم میایستند و عکس یادگاری میگیرند و حتی بر سر برخی موضوعات با هم همفکری میکنند، اما در کشور ما سیاستمداران بیمحابا همدیگر را تخریب میکنند و تنها اگر مدیر پیشین شهید شده باشد به او و عملکردش احترام میگذارند که به نظر این برخورد هم به خاطر خجالت از خون شهید است.
او خاطرنشان کرد: مردم دیگر طاقت این را ندارند که بشنوند فلان مسئول «فتنهگر» یا فلان مسئول دیگر «خائن»، «منحرف» و «جاسوس» بوده است. افرادی که این حرفها را میزنند خیلی دل در گرو نظام و بقای آن ندارند، زیرا اگر داشتند، سکوت میکردند تا کشور و اعتماد مردم حفظ شود. من معتقدم نقش رسانهها برای تمام شدن این جنگهای قدرت، کلیدی است و امیدوارم همه رسانهها فضایی را ایجاد کنند که هیچ مسئولی نتواند به راحتی، گذشته را تاریک و خود را حق نشان دهد.