چرا گاز به جاده چالوس نرسید؟
رویداد۲۴ در ماههای پایانی سال ۱۳۹۶ نامهای از سوی دو تن از نمایندگان استان البرز خطاب به مدیر کل راهداری این استان منتشر شد که نشاندهنده درخواست رسمی آنها برای گازرسانی به تعدادی از روستاهای قرار گرفته در جاده چالوس بود.
این روستاها که تعدادشان به عدد ۳۸ میرسد، نزدیک به سد امیرکبیر و بخش آسارا هستند که هنوز گازرسانی به آنها صورت نگرفته است.
در نامهای که از سوی نمایندگان این استان امضاء شده، جمعیت این روستاها ۴۲۰۰ خانوار اعلام شده و درخواست این نمایندگان برنامهریزی برای اجرای فاز اول پروژه بین جوستان و گچسر به طول ۴۹ کیلومتر است. در این نامه همچنین آمده بود که به منظور گازرسانی به این مناطق بخشی از حریم محور موجود کاهش پیدا کند تا امکان انتقال گاز به این روستاها فراهم شود.
بیشتر بخوانید:
واردات گاز و فراوردههای نفتی ایران چقدر است؟
سرانجام در دی ماه سال گذشته فاز عملیاتی این پروژه که جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد، با اعتباری حدود ۹۳ میلیارد ریال در روستای کندر آغاز شد و در مجموع قرار شد تا گازرسانی به روستاهای محور کرج-چالوس در هفت فاز با اعتباری حدود ۱۱۰۰ میلیارد ریال ادامه یابد.
چالشها و موانع گازرسانی
با این وجود، همچنان مشکلاتی در این بخش وجود دارد که مشایخی - سرپرست مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران - در تشریح چالشها و موانع گازرسانی به روستاهای جاده چالوس و تنها شهر باقی مانده استان (آسارا) گفت: همکاری نکردن پلیس راهور در ارائه مجوز کار در کنار جاده و کنترل ترافیک محور، همکاری نکردن اداره کل آب منطقهای استان در اخذ مجوز عبور لوله گاز از زیر لوله آب اصلی تهران و عبور از رودخانه برخی از چالشهای پیش روی اجرای این طرح است.
به گفته او ادامه همکاری نکردن اداره کل راهداری در صدور مجوز فاز دوم حد فاصل دو راهی روستای کندر تا روستای خوزنکلا، همکاری نکردن اداره کل محیط زیست و منابع طبیعی در جهت اجرای عملیات گازرسانی و همکاری نکردن بخشداری و دهیاریها در صدور مجوزهای حفاری از جمله چالشهای دیگر تسریع این پروژه است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره گازرسانی به ۵۳ روستای واقع در محور چالوس اظهار کرد: عملیات اجرای خط تغذیه گراپ به گچسر به طول ۵۳ کیلومتر و بسترسازی جهت گازرسانی به روستاهای بالادست سد امیرکبیر و تنها شهر باقی مانده استان (آسارا) از سمت شهرستان طالقان در ابتدای سال جاری آغاز و همچنین عملیات اجرایی پروژه گازرسانی به روستای کندر با ۶۷۵ خانوار جهت گازرسانی به روستاهای پایین دست سد، اوایل بهمن ماه سال ۱۳۹۷ با اعتباری بالغ بر ۹۳ میلیارد ریال آغاز شده است.
سرپرست مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران همچنین درباره پروژه گازرسانی به روستاهای بالادست سد امیرکبیر گفت: ۳۸ روستا و یک شهر در فاز ۴ اجرایی قرار دارد که طول خط تغذیه از جوستان تا گچسر ۵۳ کیلومتر، طول خط تغذیه از گچسر تا آسارا ۴۰ کیلومتر و طول شبکه پلی اتیلن ۱۵۰ کیلومتر است. فاز اول شامل خط تغذیه جوستان ـ گچسر، فاز دوم شامل روستاهای مسیر گچسر تا آسارا و شهر آسارا و فاز سوم و چهارم نیز باقی مانده روستاهای مسیر جاده چالوس تا بالادست سد امیرکبیر را در بر می گیرد.
مشایخی با بیان اینکه در فاز اول به منظور تامین گاز روستاهای بالادست سد امیرکبیر از محور طالقان، اجرای خط تغذیه از روستای جوستان به گچسر با طول تقریبی ۵۳ کیلومتر و اعتباری بالغ بر ۴۴۶ هزار میلیون ریال از ابتدای سال جاری آغاز شده است، تصریح کرد: فازهای بعدی به موازات تامین جریان گاز بالادست سد امیرکبیر در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به پروژه گازرسانی به روستاهای پایین دست سد امیرکبیر، اظهار کرد: ۱۵ روستادر فاز دوم اجرایی قرار دارد که طول خط تغذیه از سه راه عظیمیه کرج تا خوزنکلا ۱۷ کیلومتر، طول خط تغذیه از خوزنکلا تا سیجان ۱۰ کیلومتر، طول خط تغذیه کندر هفت کیلومتر و طول شبکه پلی اتیلن ۱۱۰ کیلومتر است که در مجموع اجرای گازرسانی به روستاهای پایین دست سد امیرکبیر در دو فاز تبیین شده است.
به گفته سرپرست مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، در فاز اول، گازرسانی به اولین روستا (کندر) آغاز شده و تاکنون قریب به ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و گازرسانی به سایر روستاهای پایین دست نیز متعاقبا آغاز خواهد شد.