بازگشت رئیس برای وحدت اصولگرایان/ تلاش برای ائتلاف در انتخابات مجلس یازدهم
رویداد۲۴ اصلاح طلبان بعد از حوادث آبان ۹۸ و اعتراضات به افزایش قیمت بنزین فیتیله فعالیتهای انتخاباتی خود را پایین کشیدند و به مسائل دیگر پرداختند. در مقابل اما اصولگرایان فضا را از همیشه مناسبتر میبینند. از یک طرف رسانههای همسو با علیرضا زاکانی همچنان خبر از نامزدی او از قم دادند و از طرف دیگر یاران قالیباف، همایش گام دوم را برگزار کردند؛ همایشی که در آن حوادث تلخ آبان به فراموشی سپرده شد و بحث شیرین تقسیم صندلیهای مجلس بود. با این حال در این جمع کدهایی داده شد که میتواند در آینده سیاسی ایران اثرگذار باشد.
مهمترین محور همایش گام دوم، جایی بود که جوانان، از پدرخواندههای اصولگرا انتقاد کردند و گفتند در انتخابات مجلس یازدهم، لیستی جدا منتشر خواهند کرد. محور نیروهای موسوم به گام دوم نیز، جوانان حاضر در ستاد قالیباف هستند که در مدیریت شهری عیسی شریفی و رفقا به نان و نوایی رسیده بودند. چمران، اما آب پاک را روی دست جوانان ریخت، اول هویچ را به آنها نشان داد و گفت من و حداد عادل نامرد مجلس نمیشویم و جا برای جوانانی که سیستم نظرسنجی ما را قبول داشته باشند، هست.
بیشتر بخوانید:
ساز مخالف یاران مصباح و حامیان قالیباف/ اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم به لیست مشترک میرسند؟
چمران گفته «با وجود فشارهای زیادی که برای سرلیست شدن وجود دارد، کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی نیستم، از «غلامعلی حدادعادل» هم درخواست کردیم که نامزد نشود و مقرر شده تعداد دیگری از بزرگان اصولگرا نیز نامزد نشوند تا فضا برای حضور چهرههای جدید آماده شود.» بعد هم چماق را نشان داد و گفت اگر از ما جدا شوید به هیچ جا نمیرسید. در نهایت هم برگ برنده خود را رو کرد و به صراحت و کنایه گفت این ساختار، با نظر ابراهیم رئیسی ایجاد شده است.
محوریت رئیسی در میان اصولگرایان
با اینکه بسیاری گمان میکنند رئیس قوه قضائیه باید شخصیتی فراجناحی باشد، اما دستور قانونی در این باره وجود ندارد، آیت الله بهشتی دبیرکل حزب جمهوری اسلامی بود و در نهایت هم در بمبگذاری در دفتر این حزب به شهادت رسید. آیت الله یزدی نیز در زمانی که جامعه روحانیت مبارز حزب اول ایران بود، در کنار هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری، به عنوان رئیسان سه قوه، در شورای مرکزی این تشکل حضور داشت. هاشمی شاهرودی و آملی لاریجانی از این رویه اجتناب کردند، اما به نظر میرسد ابراهیم رئیسی رویهای دیگر در پیش گرفته است.
چمران در نشست با جوانان اصولگرا به صراحت از نقش ابراهیم رئیسی در ساختار جدید اصولگرایان خبر داد «با عدهای از دوستان و در راس همه حجت الاسلام رئیسی شورای ائتلاف را ایجاد کردیم و افتخار میکنیم که شخص رئیسی آغازگر و پایهگذار شورای ائتلاف نیرویهای انقلابی بود. آقای رئیسی من را برای ایجاد این ائتلاف دعوت کرد، این ماجرا مربوط به دو هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ بود و مربوط به امروز نیست.»
به نظر میرسد اصولگرایان که از نبود یک شخصیت کاریزماتیک مثل خاتمی برای رهبری این جریان نگران بودند، تصمیم دارند زیر عبای او، فعالیتهای سیاسی خود را سازماندهی کنند. یاران رئیسی، ریاست قوه قضاییه را قسمتی از مسیر و نه مقصد او معرفی میکنند. آنها برای آینده او برنامههای ویژهای دارند.