صادرات نخستین محموله سفال گیلان به اروپا
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: بناست این محموله سفال شامل 17 هزار نوع از اقلام صنایعدستی با ارزش 15 هزار یورو به اروپا صادر شود.
رویداد۲۴- مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: بناست این محموله سفال شامل 17 هزار نوع از اقلام صنایعدستی با ارزش 15 هزار یورو به اروپا صادر شود.
مهندس «رضا علیزاده» در حاشیه صادرات محموله سفال گیلان به اروپا در جمع خبرنگاران شهرستان صومعهسرا اظهار کرد: صنایعدستی از جمله هنرهایی است که دارای نقشی به سزا در اقتصاد استان است.
وی با اشاره به وجود 20 هزار هنرمند صنایعدستی در استان گیلان افزود: خوشبختانه با فراهم کردن امکانات و فعالیت هنرمندان صنایعدستی در حال تجربه فضای خوبی از تولید صنایعدستی در استان میباشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه همزمان با تولید، بحث بازاریابی و عرضه آن به بازارهای هدف داخلی و خارجی به جد در حال پیگیری است، خاطرنشان کرد: همه تلاش ما در سالهای اخیر، تعرفه محصولات صنایعدستی به بازارهایی متناسب با محصولات استان گیلان بوده است.
وی با بیان اینکه مقرر است این محموله سفال شامل 17هزار نوع از اقلام صنایعدستی با ارزش 15هزار یورو به اروپا صادر شود، افزود: این اقدام، گامی مهم در راستای تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه تلاش ما توام کردن اقتصاد مقاومتی با صادرات غیرنفتی است، تصریح کرد: صنایعدستی یکی از موضوعاتی است که میتواند ارزآوری را بدنبال داشته باشد.
وی با اشاره بر اینکه لایههای مختلف اجتماعی، در بحث مشاغل خانگی، خانوادههای بدسرپرست و بیسرپرست و کارگاههای صنایعدستی درگیر بحث صنایعدستی هستند، یادآور شد: یکی از استراتژیهای سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به جریان انداختن بخشی از مقولات صنایعدستی و فعالیتهای مشاغل خانگی به سمت کارگاه محوری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان به وجود و فعالیت 44 کارگاه صنایعدستی در سالهای گذشته در استان گیلان اشاره کرد و گفت: امروز شمار کارگاههای صنایعدستی گیلان به 88 کارگاه فعال ارتقاء یافته است که نشان میدهد در تحقق اهداف خود توانستهایم دقیق عمل کنیم.
وی با اشاره به بحث آموزش و ترویج بهعنوان یکی از برنامههای قابل تعریف در حوزه صنایعدستی خاطرنشان کرد: دو سطح آموزش شامل آموزشهای آکادمیک و علمی و انتقال تجارب پیشکسوتان و هنرمندانی که دارای سابقهای دیرینه در هنرهای مختلف میباشند، مورد توجه این سازمان است.
علیزاده با تأکید بر اینکه هدف از انتقال تجارب پیشکسوتان احیاء صنایعدستی فراموش شده و در حال فراموشی است، گفت: با انتقال تجارب میتوان شاهد پایداری تولیدات صنایعدستی فاخر استان باشیم.
وی با بیان اینکه دولت در سالهای اخیر اعتبارات قابل توجهی را برای بحث صنایعدستی قائل شده است، افزود: باید با آموزش و اطلاعرسانی نسل جوان را با بحث صنایعدستی درگیر و آشنا کنیم، چون این آموزشها موجب میشود کسب و کار از بستر صنایعدستی اتفاق اُفتد.
علیزاده با بیان اینکه صنایعدستی به حمایت بانکها و تسهیلات ارزان قیمت نیازمند است، یادآور شد: تفاهمنامههای منعقده با صندوق کارآفرینی امید این امکان را ایجاد کرده است تا اعطای تسهیلات از این صندوق را به هنرمندان صنایعدستی چه در قالب مشاغل خانگی و چه در قالب طرحهای پشتیبان داشته باشیم تا طرحهای گستردهای در حوزه صنایعدستی ایجاد شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان از افتتاح 5 کارگاه صنایعدستی همزمان با هفته صنایعدستی در گیلان خبر داد و گفت: در هفته صنایعدستی، برگزاری نشستهای تخصصی آکادمیک، برگزاری نمایشگاههای مختلف، رونمایی از ماشینآلاتی که میتواند در بحث فرآوری مواد اولیه و تسهیل کار صنایعدستی موثر باشد را شاهد خواهیم بود.
منبع: ایسنا