طرز تهیه آش رشته جا افتاده + نکته های کلیدی
آش رشته از معروفترین آشهای ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی میخورند. بسته به عادتهای خانوادگی از آش رشته به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده میشود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش رشته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.
رویداد۲۴ مواد لازم آش رشته:
لوبیا چیتی ۱ لیوان
نخود ۱ لیوان
عدس ۱ لیوان
لوبیا سفید ۱ لیوان
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
رشته آش ۶۰۰ گرم
پیاز داغ ۱ لیوان
سیر داغ ۱/۲ لیوان
نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
کشک ۱ کیلو گرم
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۲ کیلو گرم
طرز تهیه آش رشته:
لوبیا چیتی ۱ لیوان
نخود ۱ لیوان
عدس ۱ لیوان
لوبیا سفید ۱ لیوان
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
رشته آش ۶۰۰ گرم
پیاز داغ ۱ لیوان
سیر داغ ۱/۲ لیوان
نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
کشک ۱ کیلو گرم
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۲ کیلو گرم
طرز تهیه آش رشته:
حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آنها را عوض کنید و دور بریزید.
پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغها را با زردچوبه کمی تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت اصیل ایرانی + نکته های کلیدی
نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه کنید.
یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشتهها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشتهها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید؛ و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد.
نکات مهم در پخت آش رشته:
مواد لازم آش رشته، نکات مهم در پخت آش رشته، تزیین آش رشته
۱ ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشتهها به هم نچسبد و خمیر نشود.
۲ ـ سبزی آش رشته باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر آید.
۳ ـ پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.
۵ ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.
۶ ـ نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک میتوان تست کرد تا آش شور نشود.
۷ ـ روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد، چون به جا افتادن آش کمک میکند.
۸ ـ کشک را در آش رشته نباید جوشاند، چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث میشود کشک ببرد. میتوان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمیخورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان میشود و هم آش رشته خوش رنگتر و زیباتر میشود.
۸ ـ کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).
۱۰ ـ حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.
۱۱ ـ برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
12- زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.
منبع: بیتوته
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط