طرز تهیه حلیم سریع و خانگی برای افطار
حلیم غذای نام آشنا برای صبحانههای مفصل میباشد که اصولا حلیم را به عنوان نذری نیز در ذهن داریم.
رویداد۲۴ حلیم از جمله غذاهای بسیار خوشمزه میباشد که خواهان زیادی در ماههای محرم و رمضان دارد که در ماه رمضان نیز یک افطاری فوق العاده خوشمزه و مناسب به حساب میآید که البته این بار ما به شما پیشنهاد میکنیم دستپخت خود را برای درست کردن حلیم خانگی امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
ترجیا برای درست کردن حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت قرمز بخصوص گوسفندی و یا گوشت بوقلمون استفاده میشود، اما گاهی اوقات برخی افراد آن را با مرغ نیز تهیه مینمایند که خوش طعمی آن به نسبت کمتر میباشد.
بیشتر بخوانید: شامی ماه رمضان (شامی رشتی)
ترجیا برای درست کردن حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت قرمز بخصوص گوسفندی و یا گوشت بوقلمون استفاده میشود، اما گاهی اوقات برخی افراد آن را با مرغ نیز تهیه مینمایند که خوش طعمی آن به نسبت کمتر میباشد.
بیشتر بخوانید: شامی ماه رمضان (شامی رشتی)
مواد لازم برای حلیم
گندم (ترجیحا پوست کنده): ۵۰۰ گرم
گوشت (ترجیحا بوقلمون): ۲۵۰ گرم
پیاز:یک عدد متوسط
آب: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم (خیلی کم)
روغن حیوانی یا کره آب شده: به مقدار لازم
شکر و دارچین: به مقدار لازم برای تزیینات
کنجددر صورت دلخواه:مقداری برای تزئین
طرز تهیه حلیم
اولین کاری که باید بکنیم خیس دادن گندم هست. گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجوده، ولی اگر در دسترستون نیست میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و در مراحل پختن که پوست انداخت اون رو از ظرف خارج کنید.
فوت و فون حلیم خوب درست کردن
ابتدا گندم را حدود ۱۲ ساعتی خیس میکنیم و بعد آب آن را خالی میکنیم و به همراه ۱۸ لیوان آب داخل قابلمه بزرگی میریزیم تا به جوش بیاید و در حین جوشیدن کفهای روی آن را با قاشق حتما بگیرید تا باعث سیاه شدن حلیم نشود. بعد جوش آمدن آب، حرارت را کم کم کنید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا گندم خوب بپزد.
در این فاصله گوشت را با یک عدد پیاز که به دو تا ۳ قسمت خرد شده به همراه دو لیوان آب در قابلمهای دیگر ریخته و روی حرارت میگذاریم و بعد از جوشیدن میگذاریم روی حرارت ملایم که کاملا بپزد. برای پخته شدن گوشت حداقل سه ساعت زمان لازم است. البته وقتی گوشت نیم پز شد میتوانید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا مزه دار شود.
گندم را در حین پخت هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد و بعد از ۴ ساعت آن را از روی حرارت بر دارید و وقتی کمی از حرارت افتاد با گوشت کوب برقی و یا داخل مخلوط کن خوب له کنید تا به شکل پوره شود. در غیر این صورت انقدر هم بزنید تا صاف و یکدستش کنید.
گوشت پخته شده را هم ریش ریش کنید. آبش را از صافی رد کنید و به همراه گوشت داخل گندم له شده بریزید. مجددا مواد را به مدت ۱۵ دقیقه با گوشتکوب بکوبید. (به هیچ وجه برای له کردن گوشت در گندم ازروش چرخ کردن و یا میکس کرن در غذا ساز استفاده نکنید) مقداری نمک داخل آن بریزید و اجازه دهید حلیم نیم ساعت دیگر هم روی حرارت ملایم بپزد. وقتی خوب قوام آمد و به اصطلاح کشدار شد آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظرتان بکشید و در زمان کشیدن روی آن روغن حیوانی یا کره آب شده بریزید و با دارچین، شکر و کنجد تزیین کنید.
فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی
حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماریهای گوارشی نیز موثر خواهد بود.
زودتر پختن حلیم
برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی میتوانید از بلغور گندم استفاده کنید.
جایگزین شکر برای سرو حلیم
استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود میتوانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.
ریختن گندم در غذاساز!
برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب و یا غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنید تا گندم کاملا صاف و یکدست شود.
کشدار شدن حلیم
هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.
برای تهیه حلیم خانگی خوشمزه گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه بسیار عالی میشود و موقع کوبیده شدن باعث کش آمدن حلیم میشود.
گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشتههای آن شده و مانع کش آمدن حلیم میشود.
فن جالب در دستور تهیه حلیم
اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است میتوانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید.
دارچین در هنگام پخت حلیم
حین پخت میتوانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.
ظاهر زیبای حلیم
حلیم هر چقدربیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزهتر میشود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا میکند.
تاثیر گندم در زمان پخت حلیم
مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.
جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم
اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.
حلیم بدون گوشت برای افراد گیاهخوار بسیار مناسب است.
درست کردن حلیم رژیمی
برای داشتن حلیم رژیمی باید کره و شکر را حذف کرد و به جای شکر، حَلیم با عسل یا بدون شیرین کننده میل کنید.
حلیم مقوی
اگر دوست دارید حلیم مقوی تری تهیه کنید میتوانید پس از پخت دو قاشق غذاخوری کنجد خام اضافه کنید تا حلیم با کنجد داشته باشید.
حلیم شیر
اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید حلیم شیر خواهید داشت.
حلیم مخصوص برای کودکان
اگر حلیم مخصوص کودک درست میکنید میتوانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.
درست کردن حلیم بازاری
برای اینکه حلیمی شبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.
نکات گندم مصرفی در حلیم
اگر گندم پوست دار استفاده میکنید کمی بیشتر گندم مصرف کنید، چون پوست آن دور ریز میشود.
اگر هم گندم خرد شده گیر نیاوردید میتوانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف خرد کنید.
مدت زمان پخت حلیم
مدت زمان پخت حلیم ۵ ساعت است، ولی هرچه بیشتر بپزد خوشمزهتر است.
حلیم مرغ
میتوانید حلیم را با مرغ هم بپزید که در این صورت زمان کمتری برای کشدار شدن غذا نیاز دارید (ولی خیلی غذای خوشمزهای نخواهید داشت!)
نکات تکمیلی در مورد حلیم
حلیم جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد.
حلیم را میتوانید در وعده صبحانه - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
خبر های مرتبط