طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی+ نکتههای تکمیلی
“کشک بادمجان” از جمله غذاییهای سنتی و خوشمزه میباشد که هم طرز تهیه راحت دارد و هم میتوان آن را به زیباترین شکلها تزئین نمود.
رویداد۲۴ چه موادی لازمی داریم برای کشک بادمجان
بادمجان قلمی: یک کیلو
کشک: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده: ۲ تا سه قاشق غذاخوری
سیر داغ: دو قاشق غذاخوری
نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۱۵۰ میلی لیتر
مغز گردو آسیاب شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب مرغ: یک پیمانه
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
مقدار مواد لازم برای چند نفر میباشد؟
این مقدار مواد ذکر شده برای ۴ الی ۵ نفر در نظر گرفته شده است.
بادمجان قلمی: یک کیلو
کشک: ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده: ۲ تا سه قاشق غذاخوری
سیر داغ: دو قاشق غذاخوری
نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۱۵۰ میلی لیتر
مغز گردو آسیاب شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
آب مرغ: یک پیمانه
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
مقدار مواد لازم برای چند نفر میباشد؟
این مقدار مواد ذکر شده برای ۴ الی ۵ نفر در نظر گرفته شده است.
کالری کشک بادمجان با این مواد لازم چقدر است؟
کشک بادمجان در صورتی که پخته شده باشد یعنی اینکه از مواد لازم خود مرکب شده باشد حاوی ۱۹۰ تا ۲۳۰ کیلو کالری میباشد.
بیشتر بخوانید:ته چین گوشت و بادمجان مجلسی
طرز تهیه کشک بادمجان
کشک یکی از محصولات لبنی است که به شدت کلسیم بالایی داردو برای کسانی که مشکل فشار خون ندارند و میتوانند کشک شور و ترش را استفاده کنند بسیار مقوی است، ولی در بعضی مواقع کشک را میجوشانند، چون بیماری تب مالت تقریباً ۸۰ درصد آن از این طریق به انسان سرایت میکند.
به همین دلیل توصیه میشود انواع کشکها را چه به صورت پاستوریزه و هموژنیزه را قبل از مصرف حتما به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
مرحله اول جوشاندن کشک
کشکها را به دلیل غلیظ بودن نیاز داریم با آب رقیقش کنیم.
کشک را داخل ظرفی میریزیم و به آن آب اضافه میکنیم این میزان آب باید به اندازهای باشد که بتواند در حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ریز جوش شدن کشک آن را تحمل کند.
البته میتوان در هنگام جوشاندن کشک هم به آن آب اضافه کرد و بر روی حرارت کم میگذاریم کشکها به جوش آیند.
در فاصله جوشیدن کشک باید پوست بادمجانها را گرفت و بعد از پوست کردن باید آن را تلخ گیری کنیم که تلخه گیری بادمجان با نمک و یا آب نمک انجام میشود.
بافت بادمجان زمانی که در نمک یا آب نمک تلخ گیری میشود با هم متفاوت است.
زمانی که در آب نمک است آب بیشتری جذب میکند و هنگام سرخ شدن ممکن است بیشتر اذیت شوید.
اگر میخواهید بادمجانها زودتر سرخ شوند آن را به ۲ تا ۳ ورق برش دهید و در غیر این صورت بادمجانهای قلمی را به طور کامل سرخ کنید. برای تلخه گیری هم بادمجانها را در ظرف آبکش میریزیم و روی آنها را نمک میپاشیم و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میدهیم تا تلخی بادمجان کاملا گرفته شود.
گرفتن تلخی بادمجانها
بعد از انجام تلخه گیری بادمجانها را در ظرفی سرخ میکنیم، که نوع سرخ کردن ممکن است بر طبق ذائقه افراد متفاوت باشد چرا که بعضیها دوست دارند به صورت نیم پز و بعضیها خیلی سرخ شده استفاده کنند.
بادمجانهای سرخ شده را بر روی حرارت ملایم میگذاریم و مقداری پیاز داغ و سیر داغ را به آن اضافه میکنیم که البته ریختن سیر داغ هم ممکن است سلیقهای باشد به دلیل بویی که در دهان پر میشود.
بعد آب مرغ یا آب گوشت را که باعث لذیذ شدن کشک بادمجان میشود و کمی فلفل سیاه و همچنین زرد چوبه را اضافه کنید.
با اضافه کردن آب مرغ بهتر است حرارت را کمی بالاتر ببرید و بعد از کمی پخت میتوان حرارت را کم کنید تا بادمجانها کاملا مغز پخت شوند و بتوان آنها را کوبید و یا له کرد.
آماده سازی نعناع داغ
در این فاصله نعناع داغ را آماده میکنیم فقط برای درست کردن نعناع داغ بهتر است از روغن زیادی استفاده نکنید، چون هنگام سرخ کردن بادمجانها مقداری روغن در غذا باقی میماند. بهتر است در روغن نعناع داغ از زرد چوبه در روغن استفاده کنید و وقتی عطر زرد چوبه به مشام رسیدباید نعنا را به آن اضافه کنیم.
حواستان باشد تا نعناعها نسوزند، چون هم رنگ و هم طعم آن تغییر میکند.
پس از پخته شدن بادمجانها آنها را با گوشت کوب له میکنیم و بعد مقداری از کشک آماده شده را به آن مخلوط کنید و بخشی از نعنا، زردچوبه داغ و کمی گردو را به موادمان اضافه میکنیم تا در خلال پخت طعمها با هم یکدست شوند. اجازه دهید مواد مخلوط شده حدود ۱۰ دقیقهای روی حرارت ملایم بپزند. بعد از این زمان کشک بادمجان خوشمزه ما آمادست و میتوانید آن را تزیین کنید.
روش تهیه کشک بادمجان کبابی
برای تهیه این نوع کشک بادمجان باید بادمجانها را ابتدا بشویید و بعد از خشک کردن با پوست داخل فر و یا روی گاز کبابی کنید تا پوست آن بسوزد و بعد داخل ظرف آب سرد بگذارید و یکی یکی پوست آن را جدا کنید. سپس بادمجانها را روی تخته چوب با چاقو بکوبید و ساطوری کنید.
بعد کشک بادمجان را به همان ترتیبی که در دستور بالا گفته شد درست کنید.
نکات و اصول جا افتادن کشک بادمجان
جذب روغن کمتر بادمجان در هنگام سرخ کردن زمانی امکان پذیر است که از ابتدا بادمجان هایتان را پوست کنده و به صورت خرد در آوریدد و سپس مقداری نمک به آن اضافه نمایید تا آبی که در داخل بادمجان موجود میباشد تخلیه شود.
چون کشک خودش شور است باید در ریختن نمک داخل کشک بادمجان احتیاط کنید تا غذا شور نشود.
کشک بادمجان را هم میتوانید گرم و هم به صورت کاملا سرد میل کنید.
تزیین کردن کشک بادمجان
کشک بادمجان را میتوان با صورت مختلف تزیین و سرو کرد و یکی از جالبترین تزیینهایی که برای آن وجود دارد هم شکل کردن آن با بادمجان میباشد که به نظر شکل بسیار قشنگی را به نوع غذای تزیین شده میبخشد.
نکات تکمیلی در مورد کشک بادمجان
کشک بادمجان جزو پیش غذا - گوناگون میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵ دقیقه میباشد.
کشک بادمجان را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
خبر های مرتبط