چرا باید قبل از غذا سالاد و سبزی جات مصرف کنیم؟
یک متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم مصرف سالاد و سبزی جات قبل از انواع غذاهای اصلی، خاطرنشان کرد: استفاده از سبزی جاتی مانند گوجه، خیار و هویچ در طول روز علاوه بر جلوگیری از احساس گرسنگی، چاق کننده نیست و ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکند.
رویداد۲۴ دکتر مرجان مهدوی روشن، با بیان اینکه شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا موجب ایجاد محدودیتهایی در تحرک افراد شده است، اظهار کرد: این روزها خانوادهها کمتر بیرون میروند و مدرسهها مجازی برگزار میشود و کودکان و نوجوانان بیشتر پای لپ تاپ و تبلت هستند و حالت نشسته دارند.
وی از افزایش آمار چاقی در همه گروههای سنی به ویژه کودکان و نوجوانان خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه چاقی دوران کودکی زمینه بسیاری از بیماریها در بزرگسالی است و افرادی که در دوران کودکی چاق هستند، شانس ابتلا به بیماریهای مزمن مانند قلبی و عروقی و دیابت و پرفشاری خون و کبد چرب در آنها افزایش پیدا میکند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه برخی از کودکان چاق در دوران کودکی نیز مبتلا به چربی خون و کبد چرب میشوند، گفت: چاقی دوران کودکی شانس بلوغ زودرس را بالا میبرد و بلوغ زودرس خودش عامل ایجاد بسیاری از مشکلات در نوجوانی است.
مهدوی روشن، بالا بودن توده چربی در بدن را موجب تضعیف سیستم ایمنی دانست و بیان کرد: هرچقدر توده چربی در بدن فرد بیشتر باشد، یعنی چاقتر است و ضعف سیستم ایمنی شانس ابتلا به بیماری کرونا و سایر بیماریهای ویروسی را افزایش میدهد. متاسفانه یک باور غلط وجود دارد که زیاد خوردن و چاقی را موجب قوی شدن افراد میداند.
وی با بیان اینکه دریافت کالری اضافه توسط بدن توده چربی را افزایش و ایمنی را کاهش میدهد، عنوان کرد: براساس آمارها، درصد زیادی از مبتلایان به کرونا دچار اضافه وزن و چاقی هستند و کرونا در این افراد بیشتر منجر به مرگ میشود.
بیشتر بخوانید: این ویتامین شما را از ابتلا به کرونا نجات میدهد
این متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم جلوگیری از چاقی کودکان و نوجوانان، اضافه کرد: در بسیاری از مواقع خوردن به واسطه احساس گرسنگی و نیاز بدن به غذا نیست و میخواهیم بیکاری خودمان را رفع کنیم، یعنی وقتی حوصله ما سر میرود دوست داریم با خوراکی سرمان را گرم کنیم و از روی عادت به سمت یخچال میرویم لذا باید برنامه روزانه داشته باشیم و اوقات فراغت و بیکاری را با مطالعه و ورزش و کار خانه و... پُر کنیم تا سرمان گرم شود.
وی درست کردن غذاهای پُرکالری مانند کیک و شیرینی به ویژه در ایام کرونا را یکی دیگر از عوامل افزایش چاقی دانست و یادآور شد: باید در غذاها کمتر روغن بریزیم و برای کودکان غذاهای سرخ کردنی زیاد درست نکنیم. میان وعدههای پُرکالری مانند چیپس و پفک و شیرینی و شکلات نیز موجب اضافه وزن میشود و باید به سمت میان وعدههای سالم مانند میوه و شیر و لقمه ساده برویم.
مهدوی روشن، با اشاره به واکنش سیستم ایمنی کودکان به برخی از غذاها، تصریح کرد: باید غذاهایی که کودکان به آن آلرژی دارند از برنامه غذایی آنان حذف شود و از جایگزینها استفاده کنیم؛ البته آلرژی به مواد غذایی تا بزرگسالی به مرور برطرف میشود.
این متخصص رژیم درمانی، با بیان اینکه کودکان چاق باید قبل از وعده اصلی سالاد و سبزی جات مصرف کنند، افزود: سبزی جات معده را پُر میکند و در عین حال اضافه وزن به دنبال ندارد لذا فرد با خوردن سالاد قبل از وعده اصلی غذا سیر میشود و تمایل به خوردن غذای زیاد ندارد، اما زمانی که کودک گرسنه است، باید غذای زیادی بخورد تا احساس سیری پیدا کند.
وی با تاکید بر لزوم مصرف سالاد و سبزی جات قبل از انواع غذاهای اصلی، خاطرنشان کرد: استفاده از سبزی جاتی مانند گوجه، خیار و هویچ در طول روز علاوه بر جلوگیری از احساس گرسنگی، چاق کننده نیست و ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکند.
مهدوی روشن، با بیان اینکه در مصرف میوه جات نباید افراط کنیم، ادامه داد: آجیل و مغزهای گیاهی نیز چربی مفید دارند، اما کالری بالای آنان عامل چاقی است و کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، خیلی کم آجیل مصرف کنند و نیازی به خوردن همه مغزها ندارند.
این متخصص تغذیه، همچنین داشتن تحرک در طول روز را بسیار مفید دانست که مانع از اضافه وزن میشود و اظهار کرد: امروزه فضای خانهها کوچک است، اما حداقل نیم ساعت تحرک در طول روز که منجر به افزایش ضربان قلب و به نفس نفس افتادن فرد شود، راهکار جلوگیری از چاقی است و میتوانیم در داخل خانه تحرک داشته باشیم.
وی از افزایش آمار چاقی در همه گروههای سنی به ویژه کودکان و نوجوانان خبر داد و تصریح کرد: متاسفانه چاقی دوران کودکی زمینه بسیاری از بیماریها در بزرگسالی است و افرادی که در دوران کودکی چاق هستند، شانس ابتلا به بیماریهای مزمن مانند قلبی و عروقی و دیابت و پرفشاری خون و کبد چرب در آنها افزایش پیدا میکند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه برخی از کودکان چاق در دوران کودکی نیز مبتلا به چربی خون و کبد چرب میشوند، گفت: چاقی دوران کودکی شانس بلوغ زودرس را بالا میبرد و بلوغ زودرس خودش عامل ایجاد بسیاری از مشکلات در نوجوانی است.
مهدوی روشن، بالا بودن توده چربی در بدن را موجب تضعیف سیستم ایمنی دانست و بیان کرد: هرچقدر توده چربی در بدن فرد بیشتر باشد، یعنی چاقتر است و ضعف سیستم ایمنی شانس ابتلا به بیماری کرونا و سایر بیماریهای ویروسی را افزایش میدهد. متاسفانه یک باور غلط وجود دارد که زیاد خوردن و چاقی را موجب قوی شدن افراد میداند.
وی با بیان اینکه دریافت کالری اضافه توسط بدن توده چربی را افزایش و ایمنی را کاهش میدهد، عنوان کرد: براساس آمارها، درصد زیادی از مبتلایان به کرونا دچار اضافه وزن و چاقی هستند و کرونا در این افراد بیشتر منجر به مرگ میشود.
بیشتر بخوانید: این ویتامین شما را از ابتلا به کرونا نجات میدهد
این متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم جلوگیری از چاقی کودکان و نوجوانان، اضافه کرد: در بسیاری از مواقع خوردن به واسطه احساس گرسنگی و نیاز بدن به غذا نیست و میخواهیم بیکاری خودمان را رفع کنیم، یعنی وقتی حوصله ما سر میرود دوست داریم با خوراکی سرمان را گرم کنیم و از روی عادت به سمت یخچال میرویم لذا باید برنامه روزانه داشته باشیم و اوقات فراغت و بیکاری را با مطالعه و ورزش و کار خانه و... پُر کنیم تا سرمان گرم شود.
وی درست کردن غذاهای پُرکالری مانند کیک و شیرینی به ویژه در ایام کرونا را یکی دیگر از عوامل افزایش چاقی دانست و یادآور شد: باید در غذاها کمتر روغن بریزیم و برای کودکان غذاهای سرخ کردنی زیاد درست نکنیم. میان وعدههای پُرکالری مانند چیپس و پفک و شیرینی و شکلات نیز موجب اضافه وزن میشود و باید به سمت میان وعدههای سالم مانند میوه و شیر و لقمه ساده برویم.
مهدوی روشن، با اشاره به واکنش سیستم ایمنی کودکان به برخی از غذاها، تصریح کرد: باید غذاهایی که کودکان به آن آلرژی دارند از برنامه غذایی آنان حذف شود و از جایگزینها استفاده کنیم؛ البته آلرژی به مواد غذایی تا بزرگسالی به مرور برطرف میشود.
این متخصص رژیم درمانی، با بیان اینکه کودکان چاق باید قبل از وعده اصلی سالاد و سبزی جات مصرف کنند، افزود: سبزی جات معده را پُر میکند و در عین حال اضافه وزن به دنبال ندارد لذا فرد با خوردن سالاد قبل از وعده اصلی غذا سیر میشود و تمایل به خوردن غذای زیاد ندارد، اما زمانی که کودک گرسنه است، باید غذای زیادی بخورد تا احساس سیری پیدا کند.
وی با تاکید بر لزوم مصرف سالاد و سبزی جات قبل از انواع غذاهای اصلی، خاطرنشان کرد: استفاده از سبزی جاتی مانند گوجه، خیار و هویچ در طول روز علاوه بر جلوگیری از احساس گرسنگی، چاق کننده نیست و ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکند.
مهدوی روشن، با بیان اینکه در مصرف میوه جات نباید افراط کنیم، ادامه داد: آجیل و مغزهای گیاهی نیز چربی مفید دارند، اما کالری بالای آنان عامل چاقی است و کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، خیلی کم آجیل مصرف کنند و نیازی به خوردن همه مغزها ندارند.
این متخصص تغذیه، همچنین داشتن تحرک در طول روز را بسیار مفید دانست که مانع از اضافه وزن میشود و اظهار کرد: امروزه فضای خانهها کوچک است، اما حداقل نیم ساعت تحرک در طول روز که منجر به افزایش ضربان قلب و به نفس نفس افتادن فرد شود، راهکار جلوگیری از چاقی است و میتوانیم در داخل خانه تحرک داشته باشیم.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط