تاریخ انتشار: ۰۰:۲۴ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

دعوای ذوالنور و زاکانی بر سر چیست؟

اخیرا اختلاف نظر میان علیرضا زاکانی و مجتبی ذوالنوری دو نماینده قم بالا گرفته و یکی پیشنهاد برگزاری مناظره به دیگری داده است. اما دلیل این اختلاف چیست؟

ذوالنور و زاکانی

رویداد۲۴ جدال اخیر دو نماینده قم این روزها خبرساز شده است؛ این جدال تا آنجا پیش رفت که کار تا درخواست مناظره نیز ادامه یافت و ذوالنور از زاکانی خواسته بود برای روشن شدن ماجرا یک مناظره برگزار کنند؛ این مناظره البته برگزار نشد و ظاهرا هم قرار نیست برگزار شود؛ چه آنکه درخواست زاکانی برای مقدمات برگزاری آن کمی سخت به نظر می‌رسد. زاکانی در توییتی نوشت: ««از مواضع جدید حجت الاسلام ذوالنور متحیر شدم. امضاکنندگان استیضاح رئیس جمهور را خوش نیت و دلسوز میدانم و برای برادر بزرگترم ذوالنور احترام قائلم، دعوت ایشان به مناظره را فقط در حضور ۲۰ تن از فضلای حوزه علمیه قم به انتخاب خودش می‌پذیرم تا حقیقت آشکار شود.»

معلوم نیست حقیقتی که قرار است آشکار شود، چه چیزی است و کدام موضوع پنهان مانده که زوایای آن باید با حضور فضلای قم مشخص شود. احتمالا منظور زاکانی کسانی است که در جریان انتخاب نهایی لیست اصولگرایان قم نقش داشته‌اند و بهتر می‌دانند در بهمن سال ۹۸ چه گذشته است.

یک ضرب المثل قدیمی می‌گوید صد درویش در گلیمی بخسبند و دو پادشاه در اقلیمی نگنجند. سرنوشت زاکانی و ذوالنور، حکایت همان دو پادشاه است. به هر حال یکی از نمایندگان قم، دوازده سال رئیس مجلس بوده و به جز آن، قم همیشه در عرصه سیاسی ایران بعد از انقلاب اسلامی، منطقه‌ای استراتژیک بوده است. در این شرایط، زاکانی تصمیم گرفت راه لاریجانی را طی کند و به جای تهران، از قم به مجلس برود.

در عرصه سیاست، لااقل در ایران، تغییر حوزه انتخابیه زیاد عجیب نیست. همین دوره در خبرگان، مصباح یزدی از مشهد نامزد خبرگان شده بود و ده‌ها و صد‌ها مصداق دیگر می‌توان از این کنش نوشت. در ظاهر هم قم استقبال خوبی از یک اصولگرا می‌کرد. اما این جابجایی بدون درگیری نبود. امیرآبادی در این باره به فارس گفته بود: «اعضای شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم بر اساس این شاخص‌ها به ۴ نفر راه‌یافته به مرحله نهایی رای دادند که این امتیازدهی با اسم و شفاف بود و در این رای‌گیری علیرضا زاکانی بیشترین رای را کسب کرد و به عنوان نفر سوم لیست اصولگرایان قم در انتخابات مجلس یازدهم انتخاب شد.»

فرید مدرسی روزنامه نگار در پاسخ به امیرآبادی نوشته بود «‏آقای امیرآبادی می‌گفتی علیرضا زاکانی از شما و ذوالنور در شورای اصولگرایان قم بیشتر رای آورد. بگو محمود نبویان از حضور زاکانی به شدت عصبانی شد و انصراف داد. ‏بگو جامعه مدرسین را در تصمیم‌گیری حذف کردید. ‏بگو علی لاریجانی قرار نبود، بیاید با شما که مدعی حذف شوی. ‏بگو، اما دروغ نگو.»

هراس از زاکانی و قم

نبویان البته روایت فرید مدرسی را تکذیب کرد و نوشته «من وقتی خبر حضور زاکانی از حوزه انتخابیه قم را شنیدم، بسیار خوشحال شدم، چرا که به‌همراه دو کاندیدای دیگر قم که اکنون نماینده هستند، ترکیب سه‌نفره‌ای از نیرو‌های طرفدار ملّت نه طرفدار دولت را تشکیل می‌دهند. نمی‌دانم چرا برخی چنین خبر دروغی را درباره من منتشر کرده‌اند، احساس می‌کنم عده‌ای از آمدن زاکانی از قم، هراس دارند.»


بیشتر بخوانید: مخاطبان رهبری/ واکنش اصولگرایان به دستور حرام بودن هتک حرمت روحانی چه بود؟


پایان ماه عسل نمایندگان قم؟

به گزارش رویداد۲۴ زاکانی از قم و نبویان از تهران به مجلس رسیدند. از سه نماینده قم یکی رئیس مرکز پژوهش‌ها شد و یکی رئیس کمیسیون امنیت و سومی عضو هیئت رئیسه. اما حالا دوران ماه عسل تمام شده است. ظاهرا نیرو‌های طرفدار ملت! با هم اختلاف دارند و اختلاف بر سر استیضاح روحانی است، اما دلیل واقعی آن را کسی نمی‌داند. شاید بحث جانشینی ریاست جمهوری یا نهادی دیگر مطرح است.

ذوالنوری درباره استیضاح گفته بود «نه خود حضرت آقا نه از دفتر آقا هیچ کس به من نفرموده استیضاح نکنید. آقا چندین بار فرمودند حرف درگوشی ندارم و اگر کسی چنین نسبتی به من داد گناه کبیره کرده است، پس به چه دلیل از حضرت آقا در این زمینه هزینه می‌کنند؟ آقا حکیم است، ایشان در گفتگوی تصویری با مجلس علنی فرمودند سوال و استیضاح و تفحص حق شما است بعد در گوشی به کسی بفرمایند این کار را نکنید! این خلاف حکمت است.»

زاکانی در جواب گفت نه جلوی مردم که در یک فضای خصوصی با او مناظره می‌کند. این باعث بروز انتقاداتی شد. زاکانی البته یادداشتی نوشت و طرح استیضاح رئیس‌جمهور را در مقطع کنونی (هر چند با نیت خیرخواهانه و برای حل مشکلات کشور و مردم) غیر شرعی، غیر منطقی، غیر عقلایی، غیر علمی، تک‌روانه و ضد سازوکار‌های جمعی مجلس، غیر حرفه‌ای، خلاف مصالح حکمرانی، خلاف تجربه، سطحی، منفعلانه، غیر مردمی، تفرقه‌آفرین، خلاف سبک مدیریتی و منطق امامین انقلاب اسلامی، ضدامنیتی و بحران‌آفرین و غیرانقلابی یا ضدانقلابی دانست.

او در توضیح غیر شرعی بودن استیضاح نوشت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دور قبلی مجلس که استیضاح مطرح شد، اعلام کرده بودند که با آن مخالفند؛ این بار نیز فهم مخالفت معظم له و چرایی این مخالفت سخت نبود. عقیده ولایی ما که سیاست‌مان را عین دیانت تعریف می‌کنیم، حکم می‌کند هرگونه حرکت بر خلاف خواست، ولی فقیه به‌ویژه آنجا که نظرشان به صراحت بیان شده است، حجیت شرعی ندارد.

در خفا و پشت بلندگو

حامیان زاکانی معتقدند رهبری با استیضاح مخالف است و رفتار‌های گروه استیضاح کننده موجب خواهد شد رهبری ناچار شود پشت بلندگو از دولت روحانی حمایت کند و این به نفع دولت می‌شود. اما به نظر می‌رسد در عمق این اختلاف، یک حس رقابت هم وجود دارد. در فضای قم حالا این شایعه بسیار پررنگ است که زاکانی رابطه نزدیکتری با سطوح بالای حاکمیت دارد و توصیه‌های محرمانه به او منتقل می‌شود. این برای ذوالنوری قابل پذیرش نیست. او رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم است اما ظاهرا هر صحبت او، تبعات امنیتی به دنبال دارد؛ تفاوتی نمی‌کند موضوع درخواست اعدام روحانی باشد یا سخنانش درباره حوادث آبانماه. ظاهرا فعلا دستور کار زاکانی این است که جلوی ذوالنور را بگیرد که از این تندتر نرود!

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
0
4
آقای زاکانی تو به تاج زاده با حال تهدید گفتی هفته دیگه اسناد جنایت و خیانت اصلاح طلبان را رو می کنی اون هفته هنوز نیومده آقای راستگو ولایی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
0
0
بر سر سهم از سفره انقلابه
نظرات شما