آقای شهردار برای تحقق رویایش وارد کارزار انتخابات میشود؟
«قالیباف» در انتظار دود سفید اردوگاه اصولگرایان
شائبه حضور محود باقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری در حالی روز به روز قوت می گیرد که به تازگی تحرکات سیاسی آقای شهردار وارد مرحله تازه ای شده است هر چند او برای ورود به این عرصه نیازمند کسب اجازه است.
رویداد۲۴- شائبه حضور محود باقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری در حالی روز به روز قوت می گیرد که به تازگی تحرکات سیاسی آقای شهردار وارد مرحله تازه ای شده است هر چند او برای ورود به این عرصه نیازمند کسب اجازه است.
شهردارکنونی تهران تاکنون دوبار شانس خود را در رقابت انتخابات ریاست جمهوری محک زده است؛ در سال 84 رياست جمهوري نهم با ۴٬۰۹۵٬۸۲۷ رای و ۱۳٫۹۳ درصد کل آراء را از آن خود کرد و نفر چهارم در بین 6 کاندیدای حاضر در میدان رقابت بود.
وی همچنین در سال 92 با وجود تلاش زیادی که در آرایش ستادهای انتخاباتی و تبلیغات گسترده داشت نفر دوم در بین 6 کاندیدای حاضر در میدان رقابت بود که با ۶٬۰۷۷٬۲۹۲ رای توانست ۱۶٫۵۵ درصد کل آراء را به دست آورد که البته بیش از دیگران خود را شکست خورده میدید با این حال او مجددا رهسپار ساختمان بهشت شد و بر صندلی شهرداری تهران تکیه زد.
در اواخر فروردین سال جاری اخباری شنیده شد مبنی بر اینکه در دیدار محمد باقر قالیباف با آیتالله رئیسی موضوع قائممقامی او در تولیت آستان قدس پیشنهاد شده است و همه نگاهها را به سوی شهردار مشهدی تهران متوجه ساخت.
با این وجود تاکنون این موضوع رد یا تایید نشده است و البته گمانه زنیها بر این است که قالیباف همچنان نگاه به سوی خرداد 96 دارد و اظهارات و عملکرد اخیر او در نقد دولت این ادعا را تقویت می کند.
او اخیرا در اظهار نظری به نقد عملکرد روحانی درسال پایانی دولت یازدهم پرداخته و بیان کرده است: «وقتی برخی در خانه نشستهاند، مردم آرام ترند، پس اگر برخی با کلیدشان نتوانستند مشکلات کشور را حل کنند، بهتر است قفلی برای کلیدشان درست نکنند.»
این اظهارات طعنه آمیز البته به دلخوری قالیباف در راستای مناظرههای انتخاباتی سال 92 بر میگردد که در جلسهای به روحانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی گفته بود اجازه دهد دفتر تحکیم وحدت مراسم سالگرد 18 تیر را برگزار کند که با مخالفت او مواجه شده است و روحانی پاسخ داد «آنجا بحث این بود که شما میگفتید دانشجویان بیایند تا ما گاز انبری کار را تمام کنیم».
این در حالی بود که این صحبتها در ریزش آراء قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری بیتاثیر نبود. از سوی دیگر ضیافت شام در یکی از گرانترین رستورانهای ایران، از سوی محمدباقر قالیباف برای 290تن از نمایندگان مجلس نهم به همراه خانوادهای آنها به مناسبت اختتامیه مجلس بحثهای زیادی را پیرامون چرایی انگیزه شهردار تهران مطرح کرد.
برخی این اقدام را در راستای اهداف سیاسی قالیباف تلقی کردند. دیدگاه این عده این بود که قالیباف با این اقدام تلاش میکند جریانهای سیاسی از جمله نمایندگان بازمانده از مجلس دهم را با خود همراه کند. به گفته احمدحکیمی پور در ردیف بودجه در نظر گرفته شده برای شهرداری تهران، هیچ موردی برای چنین هزینههایی پیشبینی نشده و تنها دو بند ۱۶ و ۱۷ در بودجه شهرداری تهران که ردیفی را به عنوان «بودجه در اختیار شهردار تهران» تعریف کرده، برای کمک به نهادهای خیریه و افراد بیبضاعت در اختیار شخص شهردار تهران قرار گرفته است.
حکیمیپور در این مورد گفت: «چنین اقداماتی در شرح وظایف شهرداری تعریف نشده و اگر از بند ۱۶ و ۱۷ هزینه شده باشد نیز باید گفت که هزینه از این بندها دارای ضوابطی است. در حالی که این کار که ایجاد شائبه و حاشیه میکند، و به نوعی خصوصیت سیاسی در آن نهفته است.»
بر فرض اینکه هزینه این مهمانی هم از هزینه شخصی شهردار تامین شده باشد خروجی آن را جز در قالب تحرکات سیاسی نمیتوان متصور شد. لذا دور از ذهن نیست که محمد باقر قالیباف در صدد تشکیل جریانی همسو با خود باشد و در شرایطی که معادلات سیاسی نسبت به گذشته متفاوتتر شده است با رویکردی تازه پا به عرصه بگذارد.
محمد مهدی تندگویان عضو شورای شهر تهران در مورد مصادیق سیاسی کاری و رفتار سیاسی در رویکردهای قالیباف معتقد است: « قالیباف نه اصولگراست و نه اصلاح طلب؛ بلکه از موج سواری بر رفتارهای هر دو جناح، حرکت های خود را پیگیری می کند و عملکرد خاص خود را پیاده می کند. یکی از بخش های مورد انتقاد این است که اصولگرایانی که از قالیباف حمایت می کنند و چه بخشی از اصلاح طلبان که از وی انتقاد شدید می کنند؛ هر دو در اشتباه هستند.»
وی تاکید میکند: «قالیباف عضو هیچ یک از دو جریان نیست، بلکه با موج بازی سیاسی به دنبال پیاده کردن رفتارها و حرکات خود است.»
با این وجود قالیباف به برخی واکنشهای سیاسی نسبت به اقداماتش واکنش نشان داده و بیان می کند: «اینکه برخی از حرفهای سیاسی من انتقاد میکنند، خود یک کار سیاسی است. هرکجا که کار کردم، اعم از نیروی انتظامی، شهرداری هیچگاه کار سیاسی نکرده و هیچ اقدامی را با نگاه سیاسی انجام دادم.»
حسین سبحانی نیا نماینده مردم نیشابوردر مورد نامزدهای احتمالی جریان اصولگرا در انتخابات سال آینده معتقد است افرادی مانند جلیلی و قالیباف مطرح می شوند به این دلیل است که در انتخابات گذشته حضور داشتهاند ولی ممکن است برای انتخابات آینده اصولگرایان تصمیم بگیرند فرد جدیدی را وارد عرصه کنند. کسی که تا به حال به صحنه نیامده باشد و آزموده نشده باشند.با توجه به این اظهارات می توان نتیجه گرفت که دود سفید از اردوگاه اصولگرایی برای قالیباف تاکنون بلند نشده است.