تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد:

محمد مخبر کیست؟

محمد مخبر، طی حکمی از سوی رهبر انقلاب به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب شد. کار ویژه مسئولیت جدید محمد مخبر از سوی رهبری «امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسائی و بکارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاه‌های مختلف» تعیین شده است.

محمد مخبر

رویداد۲۴ | نیمه تمام ماندن دولت ابراهیم رئیسی باعث شد تا محمد مخبر نیز رویای معاون اولی دو دوره‌ای‌اش را نتواند محقق کند. اگرچه او بلافاصله پس از پایان مسئولیتش به عنوان رئیس جمهوری موقت، از سوی رهبر انقلاب به عنوان مشاور و دستیار رهبری انتخاب شد. براساس این حکم مسئولیت جدید محمد مخبر از سوی رهبری «امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسائی و بکارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاه‌های مختلف» تعیین شده است. 

مخبر مشاور و دستیار رهبری

یکی از شعار‌های مهم دولت دولت ابراهیم رئیسی جوانگرایی و لزوم انتخاب جوانان برای مسئولیت‌های دولتی بود. حجت الله عبدالملکی  با ۴۱ سال سن جوان‌ترین وزیر دولت ابراهیم رئیسی بود که البته استعفای او از کابینه دولت سیزدهم حواشی زیادی ایجاد کرد. در پی استعفای او احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات تبدیل به جوان‌ترین وزرای کابینه رئیسی شدند که ۴۲ سال سن داشتند. البته احمد وحیدی، وزیر کشور نیز با ۶۴ سال سن پیرترین وزیر ابراهیم رئیسی بود. در حکمی که رهبر انقلاب برای محمد مخبر در نظر گرفته است، آمده است:

«با عنایت به خدمات متعهدانه و تأثیرگذار جناب‌عالی در عرصه‌های مدیریتی و اقتصادی بویژه در دولت شهید رئیسی، و سیاست درست و مدبرانه‌ی بکارگیری نخبگان و جوانان پرانگیزه و تلاشگر در اجرای طرحهای گوناگون، شما را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب میکنم. انتظار میرود در امتداد سیاست مزبور، شناسائی نیروهای جوان و همکاری با آنان را با برنامه‌ریزی منطقی، پی گرفته و در کمک به دستگاه‌های دولتی و غیره از آن بهره‌برداری نمائید.»

مخبر و ریاست جمهوری موقت

سی‌ام اردیبهشت ماه ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در پی سانحه سقوط بالگرد شهید شد و حالا محمد مخبر دزفولی که پیشتر معاون اول رئیسی بود، باید به طور موقت جانشین وی شود. محمد مخبر تا پیش از سال ۱۴۰۰ چهار سال مسئولیت ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشت و البته سابقه چندانی در مسئولیت‌های مهم کشوری ندارد. با اینحال با وجود شرایط استثنایی فعلی حالا جایگاه شخص اول منتخب مردم را اشغال کرده است و تا برگزاری انتخابات و روی کار آمدن رئیس دولت چهاردهم باید مسئولیت مهم و خطیر ریاست جمهوری در کشور را برعهده بگیرد.


با آغاز به کار دولت سیزدهم، ابراهیم رئیسی طی حکمی محمد مخبر را به عنوان معاون اول رئیس جمهور منصوب کرد اما پس از درگذشت ابراهیم رئیسی، براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی معاون اول او باید سکاندار موقت دولت باشد و مهلت ۵۰ روزه برای برگزاری مجدد انتخابات دارد.

بیوگرافی محمد مخبر

محمد مخبر متولد دزفول و دارای مدرک دکتری حقوق بین‌الملل است. وی فرزند حجت الاسلام علامه‌ عباس مخبر از وعاظ و منبری‌های سرشناس شهرستان دزفول است. 


بیشتر بخوانید:تلاش بی‌وقفه برای معاون اولی!/ محمد مخبر کیست و چالش‌های حضور او در دولت چیست؟


مخبر مقطع ابتدایی را در دزفول و اهواز ادامه تحصیل داد و سپس در مقطع دکتری در رشته مدیریت و برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی، در مقاطع کارشناسی‌ ارشد و کارشناسی به ترتیب در رشته‌های مدیریت با گرایش سیستم‌ها و کارشناسی در مهندسی برق تحصیل کرده.

وی همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری حقوق بین‌الملل است.

رزومه محمد مخبر

محمد مخبر با حکم رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۸۶ ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده گرفت.

مسئولیت بهداری سپاه دزفول در زمان جنگ، مدیرعامل مخابرات دزفول، معاون استانداری خوزستان، معاون بازرگانی بنیاد مستضعفان از دیگر سمت‌های مخبر در چهار دهه گذشته است. وی از سال ۱۳۸۶ تاکنون نیز ریاست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) را برعهده داشته.

از جمله اقدامات وی در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) می‌توان به تاسیس بنیاد برکت، بنیاد احسان، موسسه دانش بنیان برکت، گروه توسعه اقتصادی تدبیر، راه اندازی قرارگاه محرومیت زدایی و پیشرفت در مسیر خدمت به محرومان و مستضعفین و تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا (کوو ایران برکت) اشاره کرد.

ریاست ستاد اجرایی فرمان امام

محمد مخبر از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ ریاست ستاد را بر عهده داشت. خبرگزاری رویترز در گزارشی ستاد اجرایی فرمان امام که تحت مدیریت مخبر است را «بازوی مالی» و «امپراتوری عظیم اقتصادی» توصیف کرد.

بیوگرافی محمد مخبر

تحریم‌ها علیه محمد مخبر

در ژوئیه سال ۲۰۱۰ میلادی، اتحادیه اروپا محمد مخبر را در فهرست افراد و اشخاصی قرار داد که در فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالستیک و هسته‌ای مورد تحریم قرار می‌گرفتند، اما دو سال بعد نام او را از آن فهرست حذف کردند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ محمد مخبر را تحریم کرد و به فهرست «اتباع به‌طور ویژه معین شده» (اس‌دی‌ان) اضافه کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
هیوا پریشی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
1
4
از سایت رویداد ۲۴ استدعا دارم حالا که قحط الرجال شده، اسم بنده رو هم به آقایون بدید شاید فرجی شد و توی این شیر تو شیری منم شدم وزیر، ها
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۲
0
5
یه پنج کلاسه جانشین شش کلاسه شد.
نظرات شما