تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۲ مهر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
حسین رویوران در گفتگو با رویداد۲۴:

گروه‌های حامی ایران از نتایج انتخابات عراق ناراضی هستند/ حشد الشعبی نتایج انتخابات را نمی‌پذیرد

رویوران کارشناس مسائل منطقه معتقد است که جریان حامی ایران در عراق، همچنان شانس تشکیل دولت را دارند، این در حالی است که تاکنون جریان مقتدی صدر بدون ائتلاف توانسته بیش از ۷۰ درصد از کرسی‌ها را به دست آورد.

حسین رویوران

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: انتخابات پارلمانی عراق پس از اولین بار پس از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ برگزار شد. این اولین انتخابات زودهنگام این کشور پس از سقوط حکومت صدام است. در پنجمین انتخابات پارلمانی عراق جریان صدر توانست با اختلاف بسیار زیادی نسبت به دیگر احزاب و جریانات موجود، عنوان پیروز را کسب کند و ۷۳ کرسی را به دست بیاورد. جریان فتح حامی ایران، اما نتوانست نتایج خوب خود در انتخابات پیشین را تکرار کند و به کسب تنها ۱۴ کرسی دست پیدا کرد. جریان ائتلاف قانون به رهبری نوری المالکی نخست وزیر سابق عراق نیز توانست بیش از ۵۰ کرسی به دست بیاورد. رسانه‌ها نخست وزیر آینده عراق را صددرصد صدری می‌دانند و الکاظمی نخست وزیر کنونی عراق را از شانس بالایی برای کسب این سمت معرفی می‌کنند. جریانات حامی ایران که شکست سنگینی را متحمل شدند، اما نسبت به نتایج اعتراض کردند و اعلام کردند که نتایج این انتخابات را نمی‌پذیرند.

رویوران کارشناس مسائل خاورمیانه، اما می‌گوید عمر سیاست الکاظمی به اتمام رسیده است و همچنان برای به قدرت رسیدن نوری المالکی و ائتلاف حامی ایران در عراق شانس بالایی وجود دارد.


بیشتر بخوانید:عراق پس از انتخابات پارلمانی/ جریان مقتدی صدر چه کسی را برای نخست وزیری انتخاب می‌کند؟


در انتخابات عراق دست برده شده است

حسن رویوران کارشناس مسائل خاورمیانه درباره آخرین تحولات مربوط به انتخابات عراق به رویداد‌۲۴ می‌گوید: انتخابات عراق متاسفانه با مشکلات زیادی برگزار شد و قبل از انتخابات نیز بسیاری از گروه‌های سیاسی هشدار داده بودند که برگزاری انتخابات پارلمانی به صورت الکترونیکی بدون داشتن تجربه‌ای در این حوزه می‌تواند زمینه ساز دخالت کشور‌های بیگانه باشد که همینطور هم شد. در بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی نتایج شمارش الکترونیکی با نتایج شمارش دستی، تطابق ندارد و این نشان می‌دهد که در نتایج الکترونیکی دست برده شده است.

وی ادامه داد: آنچه که اکنون درباره نتایج این انتخابات اعلام شده یک نسخه تعدیل شده از سوی کمیسیون انتخابات است که نمی‌تواند راضی کننده باشد و گروه‌های سیاسی مختلف خصوصا حشدالشعبی، اصلا نتایج الکترونیکی را نمی‌پذیرند؛ لذا اکنون انتخابات نه تنها راه کاری برای خروج از بحران نشد که متاسفانه بحران جدیدی هم در عراق ایجاد کرده است و نشان می‌دهد که دولت الکاظمی در برگزاری انتخابات ناموفق بوده است و یک بحران جدیدی هم ایجاد کرده است.

اتمام مصطفی الکاظمی در عرصه سیاسی عراق

رویوران با بیان اینکه حتی با همین نتایج اعلام شده که بسیاری از مردم آن را قبول ندارند، امکان تشکیل کابینه از طرف نیرو‌های مقاومت و حامی ایران وجود دارد نیز، گفت: قانون انتخابات عراق می‌گوید فراکسیونی که مبتنی بر ائتلاف نیرو‌های پیروز در انتخابات که بیشترین تعداد را دارد، می‌تواند این کار را انجام دهد. اکنون ائتلاف بزرگی از سوی نوری المالکی شکل گرفته است و این ائتلاف می‌تواند دولت تشکیل دهد. بله جریان صدر چیزی در حدود بیش از ۷۰ کرسی در اختیار دارند، اما ائتلاف جریان مالکی، العامری و ... مجموعا چیزی در حدود ۹۰ کرسی را کسب کردند. من تصورم این است با این انتخاباتی که الکاظمی برگزار کرد، به طور کامل خودش را عرصه سیاسی این کشور کنار گذاشت. زیرا انتخاباتی با این حجم از دست بردن در آن، همه گروه‌ها را بر علیه الکاظمی تحریک کرده و این انتخابات مبنای یک فتنه‌ای شده است.

دامنه نفوذ ایران در عراق تغییری نکرده

این کارشناس سیاست خارجی معتقد است نفوذ ایران در عراق تغییر پیدا نکرده است و نیرو‌های ایران همچنان در این کشور حضور دارند. همچنین اکنون جریان حامی ایران به رهبری نوری المالکی امکان تشکیل کابینه را دارند. نفوذ ایران در عراق تغییر نکرده است، اما باید بدانیم که توطئه برعلیه نیرو‌های ما زیاد شده، اما به معنای تغییر پایگاه و نفوذمان نیست.

وی ادامه داد: براساس آمار‌های اولیه جریان نوری المالکی ۴۰ کرسی دارد، جریان فتح ۲۰ کرسی دارد و سایرگروه‌های نزدیک به این جریان، کرسی‌هایی را به دست آورده‌اند و عملا ۱۰۰ کرسی هستند که این ائتلاف تحت عنوان نیرو‌های هماهنگی که همگی طرفدار حشدالشعبی هستند فعالیت می‌کنند. در هیچ مرحله از فرایند تشکیل دولت نمی‌توان این بخش را نادیده گرفت و اگر نوری المالکی به نخست وزیری انتخاب شود، قطعا عراق به ایران نزدیک خواهد شد.

رویوران درباره تغییر قانون انتخابات عراق نیز می‌گوید: قانون جدید انتخابات این کشور می‌گوید ائتلاف بزرگ بعد از انتخابات، می‌تواند دولت را تشکیل دهد. اکنون جریان المالکی نزدیک به ۱۰۰ کرسی را با خود جمع کرده است که می‌تواند مثلا با حزب کردستان عراق، حلبوسی و ... یک حزب بزرگتر را تشکیل دهد. درحالی که جریان صدر با ۷۰ کرسی دامنه ائتلاف بزرگتر و بیشتری را می‌خواهد، لذا برای مالکی نسبت به مقتدی صدر شرایط تشکیل دولت راحت تر خواهد بود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
0
1
اگر معترضید بهتر است اول از انتخابات کشور خودمون شروع کنید
نظرات شما