سردمداران جنبش دانشجویی خود را با احزاب سیاسی معامله کردند/مناظره بین دو چهره اصلاحطلب و اصولگرا
عباس سلیمی نمین با اعلام حمایت از جنبش دانشجویی که منجر به تسخیر سفارت آمریکا شد گفت: آقای هاشمی رفسنجانی در خاطرات سال 58، اظهار میکند که ما با اقدام دانشجویان مبنی بر تسخیر لانه جاسوسی مخالف بودیم و پس از آنکه امام حمایت خود را از این حرکت اعلام کردند، ما هم ناگزیر به حمایت شدیم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه عدهای با جعل واقعیتهای تاریخی قصد تخریب برگههای درخشان جنبش دانشجویی را دارند گفت: پس از آنکه دانشجویان از تکرار کودتای جدی که میتوانست تاریخ را برای ما تکرار کند، جلوگیری کردند، بسیاری از آحاد جامعه، پیوند گستردهای با حرکت جنبش دانشجویی ایجاد کردند.
سلیمی نمین در ادامه اظهارات خود با طرح این مطلب که برخی سردمداران جنبش دانشجویی، موقعیت خود را در دهه شصت با احزاب سیاسی معامله کردند اظهار داشت: این افراد برای قرار گرفتن در لیست مجلس، آمدند و جنبش دانشجویی را به عنوان عقبه آن حزب سیاسی قرار دادند. این مسئله یکی از لطمات بزرگی بود که فعالان سیاسی برجنبش دانشجویی وارد کردند.
وی با تکرار این مطلب که برخی رهبران جنبش دانشجویی برای اینکه نماینده مجلس شوند، از جنبش دانشجویی استفاده ابزاری کردند گفت: اینها کل جنبش دانشجویی را به متاعی فروختند. جنبش دانشجویی با تحت فشار قرار گرفتن، هیچگاه تضعیف نمیشود بلکه این موضوع باعث استحکام، قدرت گرفتن و پافشاری روی آرمانها خواهد شد. این دنیاگرایی بود که ریشه جنبش دانشجویی را تخریب کرد نه فشارهای سیاسی.
محمد علی وکیلی در ادامه با بیان اینکه جنبش دانشجویی به درستی یک جنبش اصلاح طلبانه بوده و هست اظهار داشت: جنبش دانشجویی اصولا هیچ نسبتی به لحاظ سیاسی نه معرفتی با جریان اصولگرایانه ندارد. متن و تبار و اقدام و عناصر گفتمانی جنبش دانشجویی منطبق با عناصر اصلاحطلبانه است.
نماینده مجلس افزود: اگر بنا به اظهارات آقای سلیمی نمین، اقدام جنبش دانشجویی در تسخیر لانه جاسوسی اقدامی صد درصد دانشجویی بدون مشیت احزاب سیاسی از جمله حزب جمهوری اسلامی بوده، بنابراین این حرکت اقدامی در متن انقلاب تعریف نشده و تنها حرکتی حاشیهای توسط جریان دانشجویی بوده است.
عضو فراکسیون امید ادامه داد: آقای سلیمی نمین میگوید که حضرت امام خمینی (ره) پس از روبه رو شدن با حادثه آن را تأیید کرده است و حتی جریان حزب جمهوری اسلامی و شورای انقلاب مخالف تسخیر لانه جاسوسی بوده است.
وکیلی در همین باره تصریح کرد: اگر سقف حرکت تسخیر لانه جاسوسی، در حد جریان دانشجویی بوده، بنابراین اجازه دهید تا وزن آن هم در همان بستر تعریف شود. عناصر خالق تسخیر لانه جاسوسی، غالبا از آن حرکت پشیمان شدند، بنابراین چرا پشیمانی آنها را به این اندازه بزرگ میکنید؟
وی تأکید کرد: چنانچه اصل تسخیر لانه مساوی با انقلاب نیست بلکه خواست جریان حاشیهای به نام جریان دانشجویی بوده، رهبران این جریان در فرایند زمان به هر دلیل از آن اقدام پشیمان شدند. پشیمانیشان بد اما پیدایش فعلشان خوب است.