طرز تهیه ۵ پیش غذا با کدو حلوایی
رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: پاییز است و گویی این فصل با کدوحلوایی هماهنگی زیادی دارد چنانکه دیدن این سبزی نارنجی بانمک در سطح شهر و در میوهفروشیها رنگ و لعاب زیبایی با شهر دارد.
به گزارش رویداد ۲۴ همانگونهکه میدانید نزدیک به شب چله هم هستیم و بد نیست چند غذا یاد بگیریم تا سفرههایمان را در این شب باستانی با آنها رنگیتر کنیم. در ادامه و طرز تهیه چند خوراکی خوشمزه با کدوحلوایی با ما همراه باشید.
۱. کدو حلوایی سرخ شده در روغن داغ
کدو حلوایی را به صورت خلالی خرد و در روغن داغ غوطهور کنید. هنگامیکه بهخوبی سرخ شدند آنها را درون آبکش بریزید و یا روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود سپس روی آن شکر قهوهای و دارچین بپاچید. سرخ کردن کدو حلوایی در روغن داغ یکی دیگر از روشهایی است که با استفاده از آن میتوان از مزه دلپذیر کدو حلوایی لذت برد.
۲. دامپلینگ کدو حلوایی
مواد لازم:
کدوحلوایی یک عدد کوچک
دو عدد هویج
فلفل سبز یک عدد
یک حبه سیر
یک عدد پیاز
نصف پیمانه کلم ریزخرد شده
سه قاشق غذاخوری گشنیز ریز خرد شده
پنیر توفو ۳۸۰ گرم
روغن زیتون به میزان لازم
دانه خردل یک قاشق غذاخوری
ادویه گرام ماسالا و زرد چوبه هر کدام یک قاشق چایخوری
یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه ریز خرد شده
نصف استکان آب
یک چهارم قاشق چایخوری زیره
مواد لازم جهت تهیهی خمیر
آرد سه پیمانه کوچک
آب یک پیمانه کوچک
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا کدو حلوایی را در ظرف مناسبی با مقداری آب بگذارید بپزد.
بیست دقیقه فرصت دهید تا کدو به خوبی پخته شود پس از سپری شدن زمان موردنظر کدو حلوایی را له کرده صبر کنید خنک شود در این فاصله ظرف مناسبی را روی شعله قرار داده مقداری روغن به آن اضافه کرده خردل و زیره را در ظرف بریزید کمی تفت داده بعد هویج و پیاز را که نگینی خرد کرده اید هم به مخلوط خردل وزیره افزوده هم بزنید
سپس فلفل، زنجبیل و سیر و زردچوبه را هم بیافزایید مخلوط کرده تفت دهید دو دقیقه حرارت داده بعد کلم و پوره کدو حلوایی و پنیر را هم اضافه کرده ومواد را بخوبی مخلوط کنید نصف استکان آب را با گشنیز خرد شده به مواد افزوده و به مدت۸ تا ۱۰ دقیقه حرارت دهیددرانتها نمک وادویه را هم اضافه کنید و هم زده از روی حرارت بردارید و فرصت دهید خنک شود.
برای تهیه خمیر باید آب رابا آرد ونمک مخلوط کرده به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید پس از آن یک ساعت به خمیر استراحت بدهید.
سپس خمیر را به تکههای کوچک تقسیم کرده هر تکه خمیر را به شکل دایره پهن کرده از مخلوط کدو حلوایی در آن بریزید و وقتی تمام خمیر را به این شکل پر کردید در دستگاه بخار پز قرار دهید و ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا بخوبی بپزد.
۳. کدو حلوایی به همراه پاستا و مریم گلی
مواد مورد نیاز:
۱ عدد کدو حلوایی متوسط، حدود ۹۰۰ گرم
۱ عدد پیاز شیرین بزرگ (خرد شده به صورت درشت)
اندکی کمتر از ۱ قاشق چای خوری نمک کوشر (در صورت تمایل، میتوانید از مقدار بیشتری نمک استفاده کنید)
یکهشتم قاشق چای خوری فلفل سیاه تازهی آسیاب شده (میتوانید مقدار بیشتری نیز استفاده کنید)
۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر
۲۳۰ گرم پاستای لوزی، پروانهای، و ...
یکچهارم فنجان کره بدون نمک
دو دستهی ۱۲ تایی برگ مریم گلی
۲ حبه سیر متوسط (خرد شده) نصف فنجان پنیر پارمسان رنده شده (یا بیشتر، برای تزیین)
طرز تهیه :
دمای فر را به حدود ۱۹۰ درجهی سانتیگراد برسانید.
با استفاده از پوستکن، پوست کدو را جدا کنید. تخمها و مواد زائد کدو را خارج کنید، و گوشت آن را به مکعبهای ۲ سانتیمتری تقسیم کنید. کدو را با پیاز خرد شده، کمتر از ۱ قاشق چای خوری نمک کوشر، یکهشتم قاشق چای خوری فلفل، و روغن زیتون ترکیب کنید. مواد را به هم بزنید و آن را روی یک ظرف مخصوص فر پخش کنید.
مواد را به مدت حدود ۳۰ الی ۳۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا داخلشان نرم، و اطرافشان قهوهای شود؛ در این بین، مواد را پشت و رو کنید تا همه اطراف آنها کباب شود.
همزمان، پاستا را بر اساس دستورالعمل روی جعبه بپزید؛ آبکشی کنید و با آب داغ بشویید؛ و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کدوحلوایی
یک ماهیتابه بزرگ را روی شعلهی متوسط بگذارید؛ سپس، کره و مریم گلی را داخل آن بریزید؛ صبر کنید تا کره شروع به قهوهای شدن کند. سیر را اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه دیگر نیز دست نگه دارید. البته، باید مواظب باشید کره نسوزد. ظرف را از روی حرارت بردارید و مریم گلی را به استفاده از کفگیر شیاردار از ظرف خارج کنید؛ مریم گلی را به پشت قاشق له کنید.
پاستای پخته و آبکشی شده را به مخلوط کره و مریم گلی له شده، و همچنین، کدو و پیاز کباب شده اضافه کنید. ظرف را مجددا روی حرارت بگذارید و همزمان بزنید؛ تا زمانی که پاستا و کدو کاملا داغ شوند.
مقداری نمک و فلفل را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.
پیش از مصرف، نصف فنجان پنیر پارمسان رنده شده را روی غذا بپاشید؛ در صورت تمایل، برای تزیین غذا نیز میتوانید از مقدار بیشتری پنیر پارمسان استفاده کنید.
۴. سالاد کدو حلوایی
موادلازم:
۳۰۰گرم کدو حلوایی پخته و تکه شده
۳ قاشق سوپخوری پودر پنیر پارمزان
یک عدد متوسط پیاز قرمز
۱۰۰گرم پنیر فتا
۲ قاشق سوپخوری تخم کدو
۲۰۰گرم کاهو یا اسفناج
روغن زیتون به میزان لازم
۵۰گرم نان تست ریز شده
۵ قاشق سوپخوری آبلیمو
یک قاشق چایخوری ادویه سالادی
طرز تهیه:
کاهو یا اسفناج را خرد کرده و در لایه اول بریزید.
روی آن را پنیر فتای صبحانه را بهصورت مربعی برش داده و بریزید. پیاز را بهصورت هلالی نازک برش داده و در یک تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا پیازها نرم شوند و سپس روی سالاد بریزید.
بخشی از کدو حلوایی پخته و نگینی شده را بریزید و سپس کمی دیگر کاهو بریزید، در نهایت روی کار را با تکههای کدو و تخم کدو و پودر پنیر پارمزان پوشش دهید.
آبلیمو و ادویه سالادی را با هم مخلوط و ۱۵ دقیقه استراحت دهید و سپس روی سالاد بریزید. در نهایت روی کار را روغن زیتون بریزید.
برای این سالاد سعی کنید کدوحلوایی را تنها برای ۱۵دقیقه پخت دهید تا برشهای چاقویی آن تمیز در آید. در غیراین صورت ممکن است با پخت زیاد بافت کدو باز و بسته شده و شکل زیبایی نداشته باشد.