علائم فشار خون بالا عصبی
رویداد۲۴ آگاهی از علائم بیماری فشار خون بالا و آشنایی با نحوه مدیریت و کنترل آن امری ضروری و مهم به حساب میآید. مخصوصا برای افرادی که تجربه فشار خون بالا دارند یا اینکه در اطرافشان افرادی با چنین ویژگیهایی حضور دارند. فشار خون بالا یا همان هایپرتنشن زمانی خطرناکتر میشود که فرد خودش هیچ خبری از بیماری خود نداشته باشد. ما در ادامه این مطلب قصد داریم بیشتر در مورد این بیماری و علائم آن صحبت کنیم. همراه ما باشید.
فشار خون چیست؟
فشار خون (Blood Pressure) مقیاسی بوده که میزان جریان خون فعلی در عروق شما را نشان میدهد. اینکه در لحظه چه مقدار خون در رگهای شما جریان دارد. به علاوه اینکه میزان مقاومتی که خون هنگام پمپاژ قلب با آن مواجه خواهد شد را در نظر میگیرد. به عبارت سادهتر فشار خون نیرویی بوده که خون در حین جریان به دیواره شریانها وارد میکند.
منظور از فشار خون بالا عصبی چیست؟
فشار خون بالا یا همان هایپرتنشن (hypertension) زمانی اتفاق میافتد که نیروی وارد شده به دیواره عروق بیشتر از حد نرمال و طبیعی است. این موضوع به مرور زمان میتواند آسیب جدی به شریانها وارد کند و عوارضی مانند سکته قلبی را به همراه خواهد داشت.
پزشکان اغلب اوقات از این بیماری به عنوان قاتل خاموش یاد میکنند به این خاطر که هیچ گونه علائمی نداشته و گاها هم فرد خودش هیچ خبری از بیماری ندارد. بنابراین با اینکه ممکن است چیزی در بدن شما کم و کاست نباشد اما همچنان در معرض خطر آسیب قرار دارید.
به طور کلی فشار خون دو عدد رایج دارد:
- عدد بالا همیشه نشان دهنده فشار خون سیستولیک است. در واقع فشاری که روی دیواره شریانها هنگام ضربه یا انقباض قلب احساس میشود.
- عدد پایین نشان دهنده فشار خون دیاستولیک است. این عدد بیانگر فشار روی دیواره شریانها بین ضربانهایی بوده که قلب در حال استراحت است.
وقتی از فشار خون بالا عصبی صحبت میکنیم منظورمان این است که استرس و حملههای عصبی بهانهای برای بالا رفتن این عدد و رقمها هستند. این نوع فشار خون میتواند به یک بیماری مزمن تبدیل شود. بنابراین میتوان گفت افرادی که به طور ذاتی استرسی هستند یا خیلی زود عصبانی میشوند بیشتر در معرض خطر این نوع فشار خون قرار میگیرند. در این میان برخی دیگر از فاکتورها مانند مصرف سیگار و نوشیدنیهای الکلی میتوانند شرایط را تشدید کنند.
علت فشار خون بالا
از جمله شایعترین و معمولترین دلایل فشار خون بالا میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بارداری
- اضافه وزن
- افزایش سن
- استرس و اضطراب
- نوشیدنیهای الکلی
- مصرف مواد مخدر و سیگار
- ژنتیک و سابقه بیماری در خانواده
- مصرف برخی داروهای خاص مانند استروئیدها
- مصرف بیش از اندازه نمک، غذاهای چرب و فست فودها
علائم و نشانههای فشار خون بالا عصبی کداماند؟
فشار خون بالا علائم و نشانههای بسیار متعددی دارد. به علاوه اینکه این علائم ممکن است در هر فرد با توجه به شدت فشار خون و همچنین شرایط بیمار به شکلی متفاوت ظاهر شوند. به طور کلی از علائم فشار خون بالا میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- خون دماغ
- خون در ادرار
- سردردهای شدید
- خستگی یا گیجی
- مشکلات بینایی
- درد قفسه سینه
- مشکلات تنفسی
- ضربان قلب نامنظم
- احساس تپش و کوبش در سینه، گوش و گردن
از بین تمامی این علائم تنها برخی مختص به فشار خون بالای عصبی هستند و فرد زمانی که فشار خون بالا را در نتیجه حملههای عصبی تجربه کند خواهد دید. به عنوان مثال:
- تغییر وضعیت بینایی
- تنگی شدید نفس
- سرگیجههای شدید
- درد قفسه سینه
موضوعی که باید به آن دقت کنید حفظ آرامش در زمان بالا رفتن فشار خون است. به یاد داشته باشید که استرسی شدن شما هیچ کمکی به وضعیتتان نمیکند و تنها محرکی برای بدتر کردن شرایط است. در نتیجه اولین اقدام این است که خونسردی خودتان را حفظ کنید.
آیا باید به پزشک مراجعه کنید؟
سوالی که برای بسیاری از افراد پیش میآید این است که آیا باید برای این بیماری به پزشک مراجعه کنند؟ بله.
مراجعه به پزشک کمک کرده با مصرف داروهای خاصی فشار خون را متعادل کنید و جلوی بسیاری از خطرات و عوارض را بگیرید. در نتیجه اگر فاکتورهایی که احتمال بروز فشار خون عصبی را بیشتر میکنند شامل حالتان میشوند بهتر است که در این زمینه از یک متخصص کمک بگیرید. اگر به دنبال بهترین متخصص داخلی یا قلب هستید همین حالا سری به سایت درمانکده بزنید. درمانکده لیست کاملی از متخصصین مختلف را به همراه راه ارتباطیشان در اختیار شما قرار میدهد. از متخصص گوارش گرفته تا متخصص غدد و...
تشخیص فشار خون بالا چگونه است؟
اندازهگیری فشار خون کار بسیار سادهای است. شما هر زمان که به پزشک مراجعه کنید دکتر ابتدا و قبل از اینکه به سراغ معاینه بالینی برود به کمک دستگاه فشار، فشار شما را اندازهگیری میکند. سپس با مقایسه این میزان با مقدارهای طبیعی میتوان دید که آیا فشارتان بالا است یا اینکه فشار پایین هستید. به همین سادگی!
راهکارهای کنترل و درمان فشار خون بالا
به طور کلی راهکارهای متعددی به منظور درمان و کنترل فشار خون بالا در دسترس هستند. اغلب اوقات پزشکان به سراغ تغییر سبک زندگی بیمار و تجویز دارو میروند. وقتی از تغییر سبک زندگی صحبت میکنیم منظورمان راهکارهایی مانند نمونههای زیر است:
- مدیریت یک وزن ایدهآل
- دنبال کردن رژیم غذایی سالم و مغذی
- انجام دادن فعالیت روزانه ورزشی
- قطع مصرف دخانیات و الکل
- دریافت پتاسیم کافی در طی روز
- به حداقل رساندن مصرف نمک
- و...
از جمله داروهایی که پزشکان به منظور کنترل حملههای عصبی و فشار خون به بیماران تجویز میکنند میتوانیم به بوسپیرون، داروهای ضد افسردگی، بنزودیازپینها و بتا بلاکرها یا مسدودکنندههای بتا اشاره کنیم.
از همه مهمتر اینکه شما باید سعی کنید استرس و عصبانیت خود را مدیریت کنید. برای اینکار میتوانید از تراپیست کمک بگیرید یا اینکه مهارتهای مدیریت استرس را یاد بگیرید.
البته در صورتی که فشار خون از نوع اصلی باشد راهکارهای درمانی متفاوت هستند. اگر در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید سری به سایت درمانکده بزنید.
سخن پایانی
همانطور که دیدید حملههای عصبی و همچنین استرس به عنوان دو عامل مهم در بروز فشار خون بالا عصبی به حساب میآیند. بنابراین به منظور کنترل این گونه فشار بالا باید قبل از هر چیز این عصبانیت و استرس را کنترل کنید. به علاوه اینکه شما میتوانید با راهکارهای سادهای مانند قطع مصرف الکل، دخانیات، نمک و دنبال کردن رژیم غذایی سالم از بروز فشار خون بالا جلوگیری کنید. در صورتی که هر یک از علائم فشار بالا را دارید بهتر است که در این زمینه تجربیات خود را با پزشک در میان بگذارید. در غیر این صورت این بیماری به یک عارضه مزمن و جدی تبدیل میشود.