تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۰۳ مهر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۷ نظر

انتقاد از از تصویب تعطیلی روز پنجشنبه؛ خسارت سالانه ۵ تا ۸ میلیارد دلار به اقتصاد ایران

«تعطیلات دو روز در هفته از جنبه‌های مختلفی می‌تواند برای اقتصاد و نیروی کار مفید باشد، اما نقطه ضعف این طرح آنجاست که تعطیلی پنج شنبه‌ها به‌عنوان تعطیلات رسمی کشور، لطمات غیر‌قابل‌جبرانی را به اقتصاد تحمیل خواهد کرد.

تعطیلی پنجشنبه

رویداد۲۴ دنیای اقتصاد نوشت: افزایش تعطیلات رسمی کشور به ۲ روز در هفته در طول سالیان گذشته بار‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.  این طرح مورد تایید اغلب فعالان اقتصادی است، با‌ای ‏‏‏‏‏‏‏‏‌وجود اختلاف اصلی بر سر روز تعطیل است. در هفته‌های اخیر و با تصویب روز پنج‌شنبه به‌عنوان روز تعطیل رسمی توسط کمیسیون اجتماعی مجلس شورای‌اسلامی، آثار این اقدام بر اقتصاد و به‌ویژه حوزه تجارت مجددا مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفت.

کاهش روز‌های کاری مشترک هفته با دنیا به ۳ روز، کاهش ارتباط ایران با شبکه تجارت‌جهانی و همچنین افت تجارت در هر دو حوزه واردات و صادرات و تعمیم عوارض آن به بخش تولید را باید از مهم‌ترین آثار سوء این لایحه برشمرد.

تحمیل خسارت به تجارت
موضوع افزایش تعطیلات آخر هفته به‌عنوان یک روز رسمی در تقویم ایران از جهات مختلفی موردتوجه سیاستگذاران و قانون‌گذاران قرار گرفته است. دولت سیزدهم در تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۲ لایحه‌ای را با هدف «افزایش تعداد تعطیلات روز‌های هفته و کاهش ساعت اداری» به مجلس شورای‌اسلامی ارسال کرد، پس از تصویب کلیات این لایحه، تصمیم‌گیری درباره روز تعطیل جدید به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد. گفتنی است سابقا شنبه به‌عنوان روز تعطیل تصویب‌شده بود که شورای‌نگهبان به این مصوبه ایراد گرفت.

در روز‌های پایانی شهریورماه سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم از تصویب تعطیلی روز پنج‌شنبه به استثنای برخی دستگاه‌های اجرایی ضروری مانند گمرک، بیمارستان ها، سازمان امور مالیاتی و این قبیل دستگاه‌ها در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داد، ولی داداشی گفت: لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری (اعاده از شورای‌نگهبان) با حضور نمایندگان سازمان اداری و استخدامی کشور، معاونت قوانین مجلس شورای‌اسلامی، مرکز تحقیقات اسلامی قم و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای‌اسلامی بررسی شد.

این لایحه به‌منظور کاهش ساعات کاری در هفته از ۴۴ساعت به ۴۰ساعت و تعطیلی یکی از روز‌های هفته در مجلس یازدهم و کمیسیون تخصصی اجتماعی بررسی شد، بنابراین مجددا در کمیسیون اجتماعی مقرر شد روز‌های پنج‌شنبه تعطیل و روز‌های شنبه تا چهارشنبه به‌عنوان روز کاری تعریف شود. البته برخی از دستگاه‌های ضروری مانند گمرک، سازمان امور مالیاتی، بیمارستان‌ها و این قبیل دستگاه‌های اجرایی که ضرورتا باید برقرار باشند، استثنا شدند؛ مثلا ما بحث صادرات و واردات را در گمرک داریم، لذا گمرک نمی‌تواند تعطیل باشد؛ چرا که اگر بحث تجارت تعطیل شود، خسارات زیادی به اقتصاد کشور وارد می‌شود، بنابراین پنج‌شنبه برای گمرک، سازمان امور مالیاتی، مراکز درمانی و این قبیل دستگاه‌ها که ضروری اند، تعطیل نیست. در همین حال باید تاکید کرد؛ در این اصلاحیه هنوز در مورد وضعیت شاغلان کارگری بحث نشده‌است.

چهار روز قطع مراودات تجاری با دنیا
مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس مبنی‌بر تعطیلی پنج شنبه‌ها با واکنش‌های مختلفی مواجه شد و بسیاری از فعالان عرصه تولید و تجارت نسبت به آن انتقاد کردند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این‌باره تاکید کرد: «با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها مخالفیم.»

شمس الدین حسینی در این‌باره گفت: «با توجه به روابط اقتصادی و تعاملات بنگاه‌های اقتصادی کشور با مقاصد خارجی قطعا با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها مخالف هستیم. در این‌خصوص باید کمیسیون اقتصادی نظر بدهد، ولی شاهد هستیم که کمیسیون اجتماعی مجلس اقدام به بررسی تعطیلی کرده‌است.»

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در صد وشانزدهمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران تاکید کرد: «دولت و مجلس شورای‌اسلامی در برنامه هفتم توسعه رشد هشت‌درصدی را تعریف کردند و این برنامه برای اجرا هم ابلاغ شده‌است. انتظار می‌رود ۵.۲‌درصد از رشد یادشده از محل رشد سرمایه و ۲.۸‌درصد آن از محل بهره وری حاصل شود.»

با این وجود به اعتقاد نجفی عرب تحقق رشد یادشده با توجه به شرایط کنونی کشور و چالش‌های پیش‌روی سیاستگذاری، ممکن به‌نظر نمی‌رسد.


بیشتر بخوانید: نقدی بر نقد آیت الله جعفر سبحانی راجع به طرح تعطیلی شنبه‌ها

شهریار حیدری: اگر همین امروز نظرسنجی کنند قطعا ۹۵ درصد به تعطیلی شنبه رای می‌دهند پس مخالفت‌ها برای مردم نیست


رئیس اتاق تهران از تصویب تعطیلی روز پنج‌شنبه در مجلس گلایه کرد و گفت: «وقتی دولت از تعطیلی پنج‌شنبه صحبت می‌کند، این امر در وضعیت کسب‌وکار‌ها هم تاثیر می‌گذارد و برای تولیدکنندگان بخش‌خصوصی هزینه ایجاد می‌کند.»

وی افزود: «همه کشور‌های دنیا به‌جز جیبوتی که جمعه تعطیل است، شنبه و یکشنبه تعطیل هستند. حتی افغانستان و عراق هم جمعه و شنبه تعطیل هستند. اتاق بازرگانی نیز تعطیلی شنبه را پیشنهاد کرد، اما در نهایت در مجمع تشخیص مصلحت‌نظام صراحتا به ما اعلام کردند؛ تعطیلی شنبه ممکن نیست، بنابراین ما هم خواستار تعطیل‌نشدن پنج شنبه‌ها شدیم، اما مجمع این خواسته ما را هم رد کرد. شورای‌نگهبان نیز دو دلیل برای رد تعطیلی شنبه مطرح‌کرده که عبارتند از: تعارض با سیاست‌های ابلاغی و تعارض با شرع مقدس.»

وی یادآور شد: «تعطیلی دو روز در هفته بازهم به مجلس بازگشت و با وجود استدلال‌های اتاق بازرگانی در کمیسیون اجتماعی مبنی‌بر عدم‌تعطیلی پنج شنبه، این امر تصویب شد و البته گمرکات و سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت از تعطیلی پنج‌شنبه استثنا شده‌اند.»

رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: «دستگاه حاکمیت به مطالب مطرح‌شده از سوی بخش‌خصوصی توجهی ندارد. ۱۰سال است که نمی‌دانیم به چه دلیلی رابطه بانکی ما با جهان قطع است، با این حال ناامید نیستیم و باید این مملکت را بسازیم. با این روند بعید به‌نظر می‌رسد به رشد ۸‌درصدی هدف‌گذاری شده در برنامه هفتم توسعه برسیم.»

با تعطیلی پنج‌شنبه مخالفیم
دیاکو حسینی؛ معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: لایحه تعطیلی پنج شنبه‌ها در سال‌های گذشته از سوی دولت به مجلس شورای‌اسلامی، اعطا شد. این طرح در مجلس شورای‌اسلامی تغییراتی کرد و از جهاتی به طرح کاملا تازه‌ای تبدیل شد. طرح یادشده با هدف تطبیق ساعات کاری در ایران با استاندارد‌های جهانی، مطرح شده‌است.

وی افزود: تعطیلات دو روز در هفته از جنبه‌های مختلفی می‌تواند برای اقتصاد و نیروی کار مفید باشد، اما نقطه ضعف این طرح آنجاست که تعطیلی پنج شنبه‌ها به‌عنوان تعطیلات رسمی کشور، لطمات غیر‌قابل‌جبرانی را به اقتصاد تحمیل خواهد کرد. تصویب نهایی و اجرایی‌شدن این طرح سوای از هزینه‌هایی که به حوزه لجستیک و انبارداری تحمیل می‌کند، در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن، سالانه ۵ تا ۸ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد ایران تحمیل خواهد کرد. با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد ایران، تحریم و ناکارآمدی‌های حاکم بر حوزه سیاستگذاری، زیان یاد شده قابل توجه است. البته ما این تعطیلات را تاکنون در حالت رسمی تجربه نکرده ایم و نمی‌توان تخمین دقیقی از خسارت تحمیل شده به صنایع و همچنین حوزه تجارت ارائه کرد، اما به طور قطع می‌توان ادعا کرد که چالش‌های بسیاری برای اقتصاد در راه است.

معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران گفت: سیاستگذاران و تصمیم‌گیران کشور از الحاق ایران به بخشی از زنجیره ارزش جهانی صحبت می‌کنند. در همین حال پیشنهاد‌هایی برای ادغام با اقتصاد جهانی مطرح می‌شود، اما در عمل هیچ راهکار کارآمدی برای تحقق این خواسته، اجرایی نمی‌شود.

حسینی گفت: در طول یک دهه‌اخیر تحت‌تاثیر تحریم و نبود تعامل سازنده با دنیا، لطمات غیرقابل‌جبرانی به اقتصاد کشور تحمیل شده‌است و حوزه تجارت تحت‌تاثیر منفی قرار گرفته‌است. در چنین فضایی از سیاستگذاران انتظار می‌رود مسیر تجارت و حضور در بازار رقابت جهانی را تسهیل کنند، اما این خواسته نه تنها محقق نمی‌شود بلکه هر روز و در سایه سیاستگذاری غلط، چالش جدیدی در مسیر تجارت کشور ایجاد می‌شود. کمااینکه چنانچه پنج شنبه‌ها به تعطیلات رسمی کشور افزوده شود، عملا فاصله تعامل ما با دنیا به‌شدت افزایش خواهد یافت.

معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران گفت: در اکثر کشور‌های جهان روز‌های شنبه و یکشنبه تعطیل هستند. حتی کشور‌های عربی حوزه خلیج‌فارس نیز غالبا روز‌های جمعه و شنبه را به‌عنوان روز‌های تعطیل خود اعلام کرده‌اند. این اقدام به هماهنگی با تجارت‌جهانی و تسهیل تجارت کمک خواهد کرد، اما چنانچه پنج شنبه‌ها جزو روز‌های تعطیل ایران قرار گیرد، فاصله کاری ما با دنیا به ۴ روز افزایش خواهد یافت و بر بار مشکلات تجاری افزوده خواهد شد. چالش‌های ناشی از تعطیلی پنج‌شنبه توسط نمایندگان بخش خصوصی، اتاق بازرگانی تهران و اتاق بازرگانی ایران مطرح شده، اما مورد‌توجه سیاستگذاران قرار نگرفته اند.

حسینی تاکید کرد: تعطیلی پنج شنبه‌ها می‌تواند به‌شدت برای اقتصاد کشور مضر باشد. با توجه به مشکلات حاکم براقتصاد ایران انتظار می‌رود لوایحی که به قانون تبدیل می‌شوند، توجیه اقتصادی لازم را داشته باشند. در همین حال انتظار می‌رود نظرات بخش تجاری نیز در فرآیند یادشده و تصویب قوانین و مقررات، مورد بررسی قرار گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه گمرکات و سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت از تعطیلی پنج‌شنبه استثنا شده‌اند و آیا این اقدام می‌تواند به رفع لطمات اقتصادی، کمک کند یا خیر، گفت: اجرای این طرح با چالش‌های بسیاری همراه خواهد بود. در واقع باید تضامینی وجود داشته‌باشد که بخش‌های مرتبط با حوزه تجارت، مشابه روز‌های غیرتعطیل عمل کند. به‌علاوه آنکه سازمان‌های متعددی با حوزه تجارت درگیر هستند. تعطیلی هریک از نهاد‌ها و سازمان‌های مورد بحث می‌تواند چالش ساز باشد. به هر حال واهمه و نگرانی برای فعالان عرصه تولید و تجارت بسیار است.

معاون بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران گفت: توقف تعطیلی شنبه‌ها به دلایل شرعی انجام شد در حالی‌که حتی میان علما و مراجع تقلید نیز درخصوص این موضوع، اختلاف‌نظر وجود دارد، یعنی برخی مراجع معتقدند این تعطیلی مغایرتی با شرع ندارد.

وی در پایان تاکید کرد: تعطیلی شنبه‌ها می‌تواند به جذب سرمایه‌گذار خارجی، جذب گردشگر خارجی، توسعه گردشگری و تسهیل مراودات ایران و سایر کشور‌ها و... کمک کند، اما تعطیلی پنج‌شنبه عدم النفع قابل‌توجهی را به‌دنبال خواهد داشت.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۷
شریف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
1
1
این بنده خدا فکر می‌کنه باید وضع اقتصاد و مردم خوب شه
پاسخ ها
نسترن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری در هفته، هدیه نیست بلکه جبران این تنگنا هاست : 1- نرخ تورم همیشه بیشتر از حقوق کارکنان بوده. 2- قدرت خرید کارکنان در سالهای اخیر همیشه کاهش یافته. 3- تعداد زیادی از کارکنان، زیر خط فقر قرار گرفته اند.4- ضریب ناامیدی بین کارکنان افزایش یافته. 5- سالهای سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی از 30 سال به 42 سال افزایش یافته است.
ویدا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
از مسئولین محترم برای تعطیلی پنجشنبه ها و تنظیم ساعات کاری از ساعت 7 صبح تا 3 ظهر متشکریم. با این روش، دیگه به تشکیلات نهار هم نیازی نیست.
ناشناس
|
Russian Federation
|
۲۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
0
3
نماینده حداقلی:
اولا: تعطیلات جزیره ای که گاهی چها روز از هفته رو شامل میشه و حساب کتاب مشخصی نداره به مملکت خسارت میزنه نه تعطیلات منظم
ثانیا: الان کشورای دیگه که دو روز در هفته تعطیلند به خودشون خسارت می زنن؟
ثالثا: الان مثلا توو ۴۵ سال در ژاپن پیشرفت کردیم که میترسی دو روز تعطیلی ما رو از رقابت بازداره؟
رابعا: اونی که باعث پیشرف مملکت میشه؛ توان مدیران بالا دستی است که خدارو شکر ظاهرا چنین مدیرانی نداریم یا اگه داشته باشیم نمیذارن اینا کار کنن
مثل تغییر ساعت کاری در تابستان که مصداق بارز بی کفایتی مطلق تو و امثال توست
پاسخ ها
وحید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
در خوشبینانه ترین شکل ممکن، نرخ متوسط تورم سالانه در چهارسال گذشته حدود 45 درصد بوده درحالیکه متوسط افزایش حقوق سالانه کارکنان حدود 35 درصد میباشد. این یعنی همیشه حقوق کارکنان از تورم عقب افتاده و آنها سال به سال فقیرتر شده اند. کارفرمایان و سرمایه داران چطور به خود اجازه می دهند با این وضع افزایش حقوق کارکنان، با دلخوشی کوچک آنها برای تعطیلی پنجشنبه ها مخالفت کنند؟ !!!
Ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
0
3
سلام اگه اینطور هست که می فرمایید پس چرا تهران که پایتخت هست پنجشنبه ها تعطیله؟یا همه استانها تعطیل باشند و یا تهران تعطیلی پنج شنبه ها لغو کنید اگه نگران خسارات مالی به کشور هستید.جلوی اختلاس ها اگه بگیرن دو روز در هفته که هیچ ،چهار روز هم تعطیل کنند کشور طوریش نمیشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۴
1
1
اونهایی که این روز را تعطیل کرده اند از راه بدون زحمت کسب درآمد میکنند و فرقی برایشان ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۴
0
3
اولن ما ۴۰سال هست مراوده ای باجهان نداریم، ثانیا گمرک و سازمانهای مربوطه تعطیل نیستن اینقدر مغالطه نکن رویداد جان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۸
0
3
عدالت جزء اصول مذهب و قانون اساسی هست. اگر تعطیلی پنجشنبه ها تصویب نشه باید تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو بشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۸
0
3
وقتی علما و متخصصین، تعطیلی پنجشنبه ها را تایید کرده اند افراد مسئول باید در اسرع وقت اقدام نمایند و دیگران نیز از انتقاد بیجا و بهانه گیری دست بردارند. مخالفان محترم تعطیلی شنبه ها و موافقان عزیز تعطیلی پنجشنبه ها عبارتند از: آیت الله العظمی جعفر سبحانی، مرجع عالیقدر شیعه؛ آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، مرجع عالیقدر شیعه؛ آیت الله محمد باقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در مازندران؛ حجت الاسلام مرتضی مطیعی، نماینده ولی فقیه در سمنان ؛ حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور؛ حجت الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، خطیب نماز جمعه تهران و رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه؛ حجت الاسلام سید احمد خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران؛ حجت الاسلام سید سلمان ذاکر؛ حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی و ... همچنین نهادهایی از قبیل سازمان اداری و استخدامی کشور، هیات دولت، اکثریت مرجعیت شیعه، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و کمیسیون اجتماعی مجلس.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۸
0
3
معنی پنهان و ریشه سخنان مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها: 1- اینکه کارمندان تهرانی از 15 سال پیش تا حالا، پنجشنبه ها تعطیل بوده و هستند مشکلی ایجاد نمیکند، ولی اگر کارمندان شهرستانی پنجشنبه ها تعطیل شوند اقتصاد کشور نابود میشود! 2- اینکه 100 درصد دستگاه های اجرایی تهران، یعنی جایی که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و محل استقرار سازمانهای ستادی و وزارتخانه ها است پنجشنبه ها تعطیل می باشند اشکال ندارد، اما اگر فقط 5 درصد از دستگاه های اجرایی استانها که مرتبط با تجارت هستند پنجشنبه ها تعطیل شوند اقتصاد کشور مختل میگردد! 3- تهران هیچ نقشی در تجارت کشور ندارد بنابراین اشکال ندارد که پنجشنبه ها تعطیل هستند، اما شهرستان ها نقش اساسی در صادرات و واردات دارند و نباید پنجشنبه ها تعطیل باشند! واقعا شرم آور است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
0
3
اگرچه مخالفین تعطیلی پنجشنبه ها سعی می کنند ادعاهای واهی و سخنان کذب خود را با اصطلاحات اقتصادی، توجیه کنند اما ریشه و مفهوم اصلی اظهارات سخیف سه چیز بیشتر نیست: 1- اینکه کارمندان تهرانی اگرچه از 15 سال پیش تا حالا، پنجشنبه ها تعطیل بوده و هستند لیکن برای تجارت کشور مشکلی ایجاد نمیکند، ولی اگر کارمندان شهرستانی پنجشنبه ها تعطیل شوند اقتصاد کشور نابود میشود! 2- اینکه 100 درصد سازمانها و دستگاه های اجرایی تهران، یعنی جایی که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و محل استقرار سازمانهای ستادی و وزارتخانه ها است پنجشنبه ها تعطیل می باشند مشکلی ندارد، اما اگر فقط 5 درصد از دستگاه های اجرایی استانها که مرتبط با تجارت هستند پنجشنبه ها تعطیل شوند اقتصاد کشور مختل میگردد! 3- اینکه تهران هیچ نقشی در تجارت کشور ندارد بنابراین وقتی پنجشنبه ها تعطیل هستند اقتصاد آسیب نمی بیند؛ اما شهرستان ها نقش اساسی در امور صادرات و واردات دارند و نباید پنجشنبه ها تعطیل باشند! آیا از اهانت و توهین به فهم و شعور مخاطبان، شرم نمی کنند؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
0
3
اگر مخالفین تعطیلی پنجشنبه ها واقعا به حرف هایشان اعتقاد دارند، پس اول از خودشان شروع کنند: اول لغو یک ماه تعطیلی تابستانه و تعطیلی پنجشنبه های نمایندگان مجلس، دوم لغو تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی و سوم عدم تصویب تعطیلی پنجشنبه های کارمندان شهرستانی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
0
3
از تعلل مجلس، از سستی مجلس، از بهانه جویی مجلس، از کوتاهی مجلس، از اهمال مجلس، از طفره رفتن مجلس، خسته شدیم آیا یک اصلاحیه به یک قانون نه چندان پیچیده اینقدر زمانبر و با تاخیر است؟ آیا مصوبه افزایش سنوات کارکنان برای بازنشستگی هم اینقدر طول کشید؟ این است مجلس کارآمد؟!
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
0
3
پنجشنبه ها ساعت 6 صبح که به خاطر آماده شدن برای حضور در محل کار، بیدار می شوم از خودم می پرسم فرق من با همکارم در تهران چیست که او در خواب ناز است و من در محل کار، چرا ؟!
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
0
3
وقتی مخالفان تعطیلی پنجشنبه ها می گویند کارمندان موسسات و سازمانها و مراکز تجاری و اقتصادی کشور مستقر در تهران 15 ساله که پنجشنبه ها تعطیل هستند به اقتصاد صدمه نمی زند اما من که کارمند مثلا اداره ثبت احوال، اداره اوقاف، اداره شهرسازی فلان شهرستان هستم پنجشنبه ها نباید تعطیل باشم چون اقتصاد آسیب می بیند. احساس حقارت، افسردگی و ستم دیدگی میکنم!
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
0
3
از نمایندگان محترم مجلس، خواهشمندیم قبل از اعلام نظر در خصوص لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری(تعطیلی پنجشنبه ها) مطلب ذیل را بررسی و لحاظ فرمایند. مقایسه کارمندان تهرانی و شهرستانی: حقوق و مزایا: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر؛ نهار: تهرانی بخورد، شهرستانی نخورد؛ پرداخت اضافه کاری: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر؛ دریافت رفاهی: تهرانی بیشتر، شهرستانی کمتر؛ پنجشنبه ها: تهرانی تعطیل باشد، شهرستانی تعطیل نباشد؛ بن کارمندی و تسهیلات: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر و ... آیا عادلانه است؟!
نظرات شما