آنکه می خندد خبر بد را شنیده است | گزارش میدانی از حرفهای طرفداران ایرانی ترامپ
رویداد۲۴ | فاطمه کریمخان: پیرروزی ترامپ در انتخابات امروز آمریکا به معنی زندگی کردن در سایه جنگی حتی بزرگتر از جنگهای فعلی خاورمیانه است. برای کسانی که دوران چهار ساله اول او را به یاد دارند تهدید مدام به جنگ جهانی سوم، اقدامات تحریکآمیز در منطقه و جهان و بازی روانی مدام با اقتصاد کشورها، تهدید و تحریمهای عملیاتی علیه بسیاری از کشورها از جمله ایران، هنوز زخمهای خونریز و دردناکی است که چهار سال ریاستجهوری بایدن در محو کردن خاطراتش موثر نبوده است و حالا ترامپ یک دور دیگر به پیروزی در انتخابات آمریکا و تصرف کاخ سفید نزدیک میشود آن هم در شرایطی که دولت تازه کار پزشکیان بیش از هر زمان دیگری در تاریخ جمهوری اسلامی به صلح به جهان و توافق با غرب نیازمند است.
برای بسیاری پیروزی ترامپ به معنی بحران است، خبری که میتواند باعث سردرد شود، اما همه این قدر نگران نیستند. در خیابانها چه در روزهای نزدیک انتخابات و چه امروز که نتایج انتخابات به سمت قطعی شدن میرود، بسیاری هم شاد و خوشحال هستند. شیرینی پخش کردن دیده نشده اما میتوان به صراحت گفت که حال همه آن قدرها بد نیست!
چند هفته قبل بعد از این که خبرنگار سی ان ان در ایران گزارشی میدانی از طرفداران ترامپ در تهران تهیه کرد بسیاری از آنچه که میشنیدند تعجب کردند، اما صدایی که در ان جا منعکس شد صدای کم بسامدی نبود.
مهسا، یکی از طرفداران ایرانی ترامپ که صد دلار هم روی پیروزی او شرط بسته است میگوید: «متنفر بودن از ترامپ مثل متنفر بودن از جلیلی است. این چیزها مد است. خیلی از مردم ممکن است واقعا از او متنفر نباشند اما جرات نمیکنند بگویند که طرفدار او هستند. من ولی صراحتا میگویم که امیدوار هستند که ترامپ رییسجمهور آمریکا شود. من سه هفته پیش که قیمت طلا پایین بود تمام پساندازم را طلا خریدهام و میدانم که با پیروزی ترامپ قیمت طلا بیشتر میشود و میتوانم مقداری سود کنم. از این نظر نه تنها از پیروزی ترامپ خوشحال میشوم بلکه دعا میکنم که او پیروز شود»
علی پسر 22 ساله یک طلافروش است که میگوید از پیروزی ترامپ خوشحال میشود: «به نظرم این حرفها که در مورد جنگطلبی ترامپ میزنند درست نیست. او اگر میخواست با کسی بجنگد در دوران قبلیاش جنگی را شروع میکرد. در بازار میگویند مردی که دستش مثل دست زنها باشد به درد بازار نمیخورد. من میگویم مردی که دستش مثل دست زنها باشد به درد جنگ هم نمیخورد. جمهوریخواهها همیشه در طول تاریخ طرفدار معامله بودند در حالی که دموکراتها همیشه با پنبه سر بریدهاند. چهار سالی که دموکراتها سر کار بودند چه گلی به سر ما زدند که حالا نگران ترامپ باشیم؟ من طرفدار رای اوردن او هستم و فکر میکنم با او تکلیف ما با دنیا یک سره خواهد شد. البته بازارهای طلا و کریپتو هم با آمدن ترامپ تکانی خواهند خورد. درست است که مردم قدرت خرید ندارند اما همه هم بیپول نیستند. برای خیلیها روی کار امدن ترامپ سود اقتصادی دارد. دفعه قبل که او رییس جمهور بود بازار جنبش و جوش بیشتری داشت و این برای ما بهتر است»
بیشتر بخوانید:
سایه ترامپ بر اقتصاد ایران؛ از احتمال افزایش تحریمها تا عصر جدید بازارها
در حالی که برخی مانند علی امیدوار هستند که ترامپ تنها با تهدید جنگ بازارها را دست کاری میکند و دست به جنگ نمیزند، دیگران به دلیلی کاملا متفاوت از ترامپ طرفداری میکنند، سردار، مرد ۳۲ سالهای که در یک مغازه خشکبار کار میکند میگوید: «الان وضع ما این است که داریم از ترس جنگ خودکشی میکنیم. آن اتفاقی که نباید میافتاد افتاده است و جنگ دیگر شروع شده است. آن طرف هم باید یک کسی که باشد که دست از تعلل بردارد و کار را یکسره کند. مردن یکباره از مردن تدریجی بهتر است. بعد هم این داستان باید یک جایی بالاخره تمام شود. ما که بچه بودیم این داستان ادامه داشت حالا که بچه داریم هم باز همین است. بگذارید یک کسی روی کار بیایید که بالاخره یک کاری بکند.»
آرزو ۳۴ ساله و منشی یک مطب دامپزشکی هم از کسانی است که از پیروزی ترامپ طرفداری می کند، او می گوید: « زنان نمیتوانند رییسجمهورهای خوبی باشند. همان مرکل در آلمان رییس جمهور بود دیدید که تمام کشورشان را به دست افغانیها داد. چند میلیلون افغانی را به آنجا راه داد و آلمان را خراب کرد. نزدیکان من که در آلمان زندگی می کنند همه میگویند که آلمان از مقدار افغانیهایی که در آنجا زندگی می کنند تبدیل به کابل شده است. هریس هم میخواست همین کار را در آمریکا بکند و آنجا را هم خراب کند ولی ترامپ اجازه چنین چیزی را نمیدهد. بگذارید یک جایی بالاخره سالم و تمیز بماند و اگر خواستیم به آنجا برویم آرامش و آسایش داشته باشیم»
هواداران ایرانی ترامپ، چه آنها که منتظر سود در بازارها هستند، چه آنها که منتظر پایان دوران تهدید و آغاز جنگ هستند یا آنها که فکر میکنند با ترامپ راحتتر میتوان به توافق رسید، کمشمار نیستند. آنها سوال سادهای را مطرح میکنند که پاسخ دادن به آن سخت است، نفع ادامه وضع موجود چیست و چرا باید تصور کرد که تغیر وضع موجود همواره به سمت بدتر شدن است. جهان ساده سازی شده جهانی است که می توان در آن به هر چیزی امیدوار بود از جمله به بهتر شدن اوضاع.