تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

خطر ورود هیجانی به بازار رمزارزها/ ریسک‌پذیرها به این بازار بیایند

بازار رمزارزها به ویژه با توجه به ریزش شاخص بورس، برای برخی جذاب شده است؛ اما کارشناسان مالی معتقدند این بازار بسیار پرریسک است و در شرایط اقتصادی ناپایدار، جابه‌جایی بین بازارها فقط برای جبران ضرر، تصمیم کم‌ریسکی نیست.

خطرهای ورود هیجانی به بازار رمزارها

رویداد۲۴ بازار رمزارزها با همه افت و خیزهایی که در ماه‌های گذشته داشته، برای گروهی از مردم جذاب شده است.

به ویژه افت در دیگر بازارها از جمله بورس برخی را برای ورود به حوزه کریپتوکارنسی تشویق کرده؛ اما کارشناسان معتقدند این بازار بسیار پرریسک است و افراد نباید بدون شناخت وارد آن شوند.

نظر چهار کارشناس مالی را در این مورد در ادامه می‌خوانید.

تاتاری: برای جبران ضرر بورس، رمزارز نخرید

میترا تاتاری، کارشناس بازارهای مالی، حوزه کریپتوکارنسی را بسیار پرریسک دانست و گفت: متاسفانه سرمایه‌گذارانی که در بورس ضرر سنگینی را متحمل شده‌اند، اکنون برای جبران این ضرر دنبال سیگنال‌هایی برای خرید رمزارز هستند؛ بدون اینکه با خطرهای این بازار آشنا باشند.

او تاکید کرد: زمانی که فردی در بازاری ضرر قابل توجهی می‌کند، باید درصد ریسک خود را در بازارهای دیگر تا حد زیادی کاهش دهد و سراغ بسترهای سرمایه‌گذاری‌ای برود که خطر کمتری داشته باشند.

تاتاری افزود: برخی صفحه‌های اینستاگرامی و کانال‌های تلگرامی تنها روی سودهای بازار کریپتو تبلیغ می‌کنند اما از ضررهای آن حرفی نمی‌زنند. در حالی که این بازار نوسانات زیادی دارد و گاهی با ریزش‌های قابل توجهی مواجه می‌شود.

معامله اهرمی نکنید

این کارشناس بازارهای مالی گفت: متاسفانه، برخی افراد در زمان رشد بازار، معاملات سنگین اهرمی و اعتباری، تا چند برابر سرمایه خود انجام می‌دهند، اما ممکن است تنها در عرض یک روز با ریزش بازار، دارایی آنها لیکوئید یا در واقع صفر ‌شود که دیگر قابل بازگشت نیست.

او تاکید کرد: اگر فردی بازار رمزرزها را نمی‌شناسد به هیچ عنوان نباید معاملات اهرمی انجام دهد و به طور کلی افراد عادی بهتر است روی بازارهای کم ریسک سرمایه‌گذاری کنند.

تاتاری موضوع آموزش را برای ورود به بازار رمزارزها بسیار مهم دانست و افزود: بدون شناخت نباید روی چنین بازار پررسیکی سرمایه‌گذاری انجام داد.

به گفته او، بازار کریپتو با توئیت‌های حمایتی شخصی مانند ایلان ماسک، صعودی و با اظهار نظر منفی وزیر خرانه‌داری آمریکا نزولی می‌شود.

تاتاری بیان کرد: البته بازار بیت‌کوین در بازه چند ساله روند صعودی دارد اما کسانی که به دنبال جبران ضررها خود در بازه کوتاه‌مدت هستند نباید به سمت این بازار بیایند.


بیشتر بخوانید: هشدار بانک مرکزی: خطر‌ رمز ارز‌ها بسیار زیاد است


عصاری: ریسک‌پذیرها به این بازار بیایند

علی عصاری، کارشناس بازار سرمایه نیز توصیه کرد، کسانی به سمت بازار رمزارز بروند که شخصیت ریسک‌پذیری دارند.

او دو اصل مهم را در سرمایه‌گذاری بر شمرد و گفت: اصل نخست اینکه هیچ بازاری تا ابد صعودی یا نزولی نیست. اصل دوم هم این است که هر رشد شارپی، زمینه‌ساز یک نزول شارپی است و برعکس.

عصاری افزود: این دو اصل در مورد بازار کریپتو نیز صدق می‌کند و البته این حوزه، پررسک‌ترین بازار مالی موجود است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در چنین شرایطی، افرادی باید در بازار رمزارزها سرمایه‌گذاری کنند که شخصیت ریسک‌پذیری دارند. آنها می‌توانند در ریزش‌های شارپی، هیجانات خود را کنترل کنند و تصمیمات ناگهای پرخطر نگیرند.

به گفته او، ناآشنایی با روش‌های محافظت از رمزارزها نیز می‌تواند دارایی افراد را تهدید کند؛ به همین دلیل کسب شناخت و آگهی برای ورود به این بازار مهم است.

عصاری توصیه کرد که افراد سرمایه اصلی خود را وارد حوزه رمزارزها نکرده و سود دیگر بازارها را که نیازی به آن ندارند، در این بازار سرمایه‎‌گذاری کنند؛ همچنین درصد کوچکی از پرتفوی خود را به این موضوع اختصاص دهند.

محبی: خطر جابه‌جایی سرمایه بین بازارها

مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی نیز با اشاره به خطرهای حوزه کریپتوکارنسی، جابه‌جایی سرمایه بین بازارها را بدترین تصمیم در شرایط ناپایدار اقتصادی دانست.

او گفت: بازار رمزارزها را نمی‌توان به آسانی تحلیل بنیادی کرد و افراد معمولا بر اساس تجزیه و تحلیل چارت‌ها و توجه به میزان عرضه و تقاضا، روی این بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند.

محبی افزود: این حوزه جذاببت زیادی دارد اما اگر افراد تسلط کافی روی تحیلیل تکنیکال نداشته باشند، می‌تواند به شدت خطرناک شود. از سوی دیگر تهدیدهایی چون هک کیف‌پول‌ها یا مسدودسازی آنها به دلیل تحریم‌ها نیز وجود دارد.

این کارشناس بازارهای مالی تاکید کرد: افراد باید ریسک‌های مختلف بازار رمزارزها را در نظر بگیرند؛ چرا که این حوزه می‌تواند خطرهایی به مراتب بالاتر از بازارهای داخلی داشته باشد.

اهمیت تسلط بر بازار

او گفت: میزان تسلط بر هر بازار، اهمیت زیادی در سرمایه‌گذاری دارد. به ویژه در شرایطی که آینده اقتصادی کشور مبهم است و بازارهای مختلف ناپایدار هستند، بهتر است افراد از ورود به حوزه‌های جدید و ناآشنا خودداری کنند.

محبی افزود: در این شرایط افراد باید با توجه به موقعیت خود، بازاری را که تسلط بیشتری روی آن دارند تجزیه و تحلیل کنند و اگر چشم‌اندازی مثبتی داشت، روی آن سرمایه‌گذاری کنند.

او تاکید کرد: هیچ‌کس نباید صرفا بر اساس هیجانات روز به سمت حوزه‌های جدید برود و پس از تحمل ضرر، سرمایه خود را به صورت مداوم از بازاری به بازار دیگری منتقل کند.

نام‌آور: روند صعودی و نزولی طبیعی است

همچنین امیرحسین نام‌آور، کارشناس بازارهای مالی، روند صعودی و نزولی در بازار رمزارزها را طبیعی دانست و گفت: برای بیت‌کوین اهداف قیمتی بالاتری در درازمدت پیش‌بینی می‌شود اما بعد از هر صعود، روند نزولی طبیعی است.

او گفت: بازار کریپتو بعد از ریزشی که به دلایل بنیادی از جمله تغییر نرخ پاداش تراکنش‌ها، از سال ۲۰۱۷ به بعد تجربه کرد، در سال ۲۰۲۰ میلادی تقریبا به همان شرایطی بازگشت که سه سال پیش در آن قرار داشت.

نام‌آور توضیح داد: بازار رمزارزها چه بیت‌کوین و چه آلت‌کوین‌ها، در شرایط مثبت اقتصادی رونق بیشتری پیدا می‌کنند. در ماه‌های گذشته و با انتشار نخستین خبر در مورد ساخت واکسن کرونا، بیت‌کوین ریزش داشت اما پس از اینکه دومین شرکت نیز خبر ساخت واکسن را اعلام کرد، روند صعودی بازار آغاز شد.

این کارشناس بازارهای مالی، یکی از دلایل این موضوع را ورود سرمایه جدید دانست و افزود: یکی دیگر از عوامل سیر صعودی بازار رمزارزها در مقاطعی از ماه‌های اخیر، موضوع هاوینگ است که سال گذشته رخ داد. برخی اخبار بنیادی از جمله ورود پی‌پل به بازار رمزارزها نیز بر این روند تاثیر مثبت گذاشت.

تاثیر بیت‌کوین بر بازار رمزارزها

نام‌آور بیان کرد: اکنون حدود ۶۰ درصد از بازار رمزارزها به بیت‌کوین تعلق دارد و افزایش ارزش این رمزارز، باعث روند صعودی در بازار آلت‌کوین‌ها می‌شود. برخی از آلت‌کوین‌ها و توکن‌ها نیز جای رشد خوبی دارند.

به گفته او، در کل زمانی که بازارها رشد شارپی دارند زمان مناسبی برای ورود نیست.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما