تناقض گوییهای کرونایی؛ ویروس هندی خطرناک است یا بیخطر؟
رویداد۲۴ جهشهای ویروس چینی در این ۱۵ ماه که میهمان ناخوانده ما شده است، باعث گردیده هر چند وقت یک بار شاهد موج جدیدی از بیماری در کشور باشیم. به طوری که با ویروس انگلیسی گرفتار موج چهارم شدیم و به یکباره سراسر در آغاز سال ۱۴۰۰ قرمز شد که هنوز هم با گذشت قریب به دو ماه از گرفتاری موج چهارم، وضعیت آن طور که باید قابل قبول و مثل روزهای قبل از آغاز سال ۱۴۰۰ نشده است.
در همین حال شاهد شیوع جهشهای دیگری از ویروس در کشور بودیم که از جمله آنها، ویروس هندی و آفریقای جنوبی است که در برخی از مناطق کشور مواردی از ابتلاء را داشتهایم.
این در حالی است که گفته میشود ویروس هندی هم مثل ویروس انگلیسی ویژگیهایی دارد که ویروس کلاسیک ووهان این ویژگیها را ندارد.
با نگاهی به وضعیت بیماری کرونا در دنیا، متوجه این واقعیت میشویم که هر جهش تازهای در این ویروس، خطرناکتر از ویروس جهش یافته قبلی است. یعنی اینکه با آمدن ویروس انگلیسی، خطرات ویروس چینی فراموش شد و با آمدن ویروس هندی، نگرانی از ویروس انگلیسی فراموش شد و اگر ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی را هم در نظر بگیریم، باید نگرانتر شویم.
در همین حال سعید نمکی وزیر بهداشت، هفته گذشته بود که در اجلاس مجازی با رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، عنوان داشت از ویروس آفریقای جنوبی هراس دارم و خیلی نگران ویروس هندی نیستم.
وی در همان اجلاس خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی، افزود: چند موتاسیون جدید وارد کشور شده است که ویروس هندی را در برخی استانها شاهد هستیم و همین طور ویروس آفریقای جنوبی نیز در برخی از مناطق کشور مشاهده شده است.
بیشتر بخوانید: جهان در آستانه یک فاجعه کرونایی/ هشدار به کشتار دسته جمعی با کرونای هندی در ایران
وزیر بهداشت تاکید کرد: من از ویروس هندی به اندازه ویروس انگلیسی وحشت ندارم، اما از ویروس آفریقایی جنوبی هراس دارم.
این اظهارات در حالی مطرح شد که وزیر بهداشت روز گذشته در مشهد، با هشدار نسبت به خطر ورود ویروس هندی از طریق شرق و جنوب شرق کشور، گفت: استانهای شرقی و جنوبی از قبیل خراسان رضوی باید آمادگی کامل در این زمینه داشته باشند.
نمکی افزود: این استانها باید کوچکترین موارد را رصد و در صورت مشاهده خوشههایی از ویروس هندی یا آفریقایی بلافاصله نسبت به نابودی آن اقدام کنند.
البته قبل از اظهارات وزیر، سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطرناکتر بودن ویروس هندی و شدت کشندگی و مرگ و میر ناشی از ابتلاء به این نوع از ویروس، هشدار داده بود. یعنی اینکه باید حواس ما معطوف ویروس هندی باشد.
در همین حال، متخصصین عفونی و اپیدمیولوژیست ها و…، نیز متفق القول بر این عقیدهاند که میزان کشندگی ویروس هندی به مراتب بیشتر از ویروس انگلیسی است و باید مراقب باشیم تا گرفتار آن نشویم.