تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
دبير کميته علمي کرونا:

والدین نگران نباشند؛ واکسن مشکل حادی در نوجوانان ایجاد نمی‌کند

 جماعتي گفت: واکسن کرونا عارضه خيلي مهمي در نوجوانان ايجاد نمي‌کند، شايد در تعداد کمي از اين گروه سني به صورت درد در ناحيه محل تزريق بروز کند.

واکسیناسیون دانش آموزان

رویداد۲۴ حميدرضا جماعتي، دبير کميته علمي کشوري کرونا درخصوص، اما و اگر‌هاي واکسيناسيون کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: در حال حاضر انجمن‌هاي حمايت از کودکان در بسياري از کشور‌هاي جهان توصيه کرده‌اند که واکسن ضد کرونا براي نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال استفاده شود.

او با اشاره به اينکه اکنون در کشور‌هاي اروپايي، آمريکا و بسياري از ديگر کشور‌هاي جهان واکسيناسيون کودکان در حال انجام است، گفت: واکسن‌ها معمولا ايمن هستند و عارضه جدي براي فرد به وجود نمي‌آورند. واکسن کرونا هم از اين قاعده مستثني نيست و عوارض جدي ايجاد نمي‌کند.

جماعتي ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده، واکسن کرونا عارضه خيلي مهمي در نوجوانان ايجاد نمي‌کند و شايد در تعداد کمي از اين گروه سني به صورت درد در ناحيه محل تزريق، تب و لرز خفيف و سردرد بروز کند. اين عوارض معمولا کوتاه مدت بوده و طي يک تا دو روز از بين مي‌رود.

دبير کميته علمي کشوري کرونا در ادامه با اشاره به اينکه والدين نگراني در تزريق واکسن کرونا به فرزندانشان نداشته باشند، گفت: از زمان شيوع کرونا تاکنون نزديک به ۲۰۰ ميليون نفر در دنيا به اين بيماري مبتلا شده اند که از اين تعداد حدود ۴ ميليون مرگ گزارش شده است.

او ادامه داد: خوشبختانه براساس آمار ارائه شده درگيري کودکان نسبت به والدين بسيار کمتر بوده است و حدود ۵ درصد از موارد درگيري مربوط به کودکان بوده است. بسياري از کودکان علائم بسيار خفيف تري نسبت به بزرگسالان داشتند و اغلب اين بيماري به صورت تب، سرفه و ضعف و بدن درد در آن‌ها بروز مي‌کند.


بیشتر بخوانید: ابهام در واکسیناسیون دانش‌آموزان/ واکسن سینوفارم برای افراد زیر ۱۸ سال مجوز ندارد


جماعتي با بيان اينکه تعداد کمي از کودکان به دليل ابتلا به کرونا در بيمارستان بستري شده اند، افزود: البته يک سوم آن‌هايي که به دليل درگيري ريوي بستري شده اند بيماري شديدي داشته و در آي سيو هستند.

دبير کميته علمي کشوري کرونا افزود :اغلب کودکاني که بيماري تنفسي يا قلبي عروقي دارند ريسک بيشتري نسبت به ديگر کودکان درخصوص نارسايي تنفسي و ريوي در پي ابتلا به کرونا داشته اند. واکسيناسيون نوجونان از شدت بيماري، بستري شدن و درگيري ريوي اين گروه سني جلوگيري خواهد کرد.

او با تاکيد بر اينکه واکسيناسيون در کودکان و نوجوانان بسيار اهميت دارد، گفت: کودکاني که واکسينه شده اند علاوه بر اينکه نسبت به اطرافيان ايمن مي‌شوند از سوي ديگر سبب مي‌شود که زودتر به مدرسه رفته و عوارض ناشي از خانه ماندن همچون مشکلات روحي، جسمي و خانوادگي که حدود يک سال و نيم است وجود دارد، رها مي‌شوند.

جماعتي افزود: توصيه ما اين است که واکسيناسيون در نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال انجام شود؛ واکسيناسيون کودکان کمتر از اين سال هنوز در حال مطالعه بوده و دُز واکسني که بايد به آن‌ها تزريق شود در حال بررسي است. مطالعات هنوز کامل نشده و بعد از اتمام تصميم نهايي اخذ خواهد شد.

دبير کميته علمي کشوري کرونا با اشاره به اينکه واکسيناسيون در سنين ۱۲ تا ۱۸ سال در اکثر کشور‌ها در حال انجام است، به نوع واکسن تزريقي به اين گروه سني اشاره کرد و گفت: به طور کلي هر واکسني که از سوي سازمان غذا و داروي کشور تاييد شود مي‌تواند در نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال استفاده شود و نيازي نيست که به سمت و سوي واکسن خاصي برويم.

او در پايان يادآوري کرد: در کشور‌هاي ديگر هم از تمامي واکسن‌هايي که توسط سازمان غذا و داروي آن کشور‌ها تاييد شده، براي واکسيناسيون نوجوانان استفاده مي‌کنند.

منبع: مهر
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: واکسن کرونا
نظرات شما