مسائل مالی باشگاه استقلال به کمیسیون اخلاق کشیده شد
رویداد۲۴ نادر شکری عضو کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک گفت: این کمیسیون بر مبنای اسناد بالادستی از جمله منشور IOC و اساسنامه کمیته المپیک و براساس منویات کمیسیون جهانی این بخش به منظور ترویج و صیانت از ارزشهای اخلاقی و رسیدگی به گزارشها و شکایتهایی که در حوزه ورزش از حیث اخلاقی اتفاق میافتد، تشکیل شده است. صلاحیت این کمیسیون در بحث گروهیهای المپیکی از جمله اعضای فدراسیونها، رسانههای ورزشی، اسپانسرها و سازمانهای ورزشی است. در حقیقت ساختار این کمیسیون متشکل از شعب بدوی و تجدید نظر است و هیئت منصفهای که به موضوعات و مسائل و تخلفات مربوط به فدراسیونها و ورزشکاران رسیدگی میکند.
وی درباره پروندههای در دست اقدام این کمیسیون گفت: مطابق اساسنامه کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک، موضوعات و آرایی که کمیسیون صادر میکند، مشمول حقوق حفظ رازداری و محرمانگی است. در این حد میتوانم بگویم موضوعات مهمی مطرح هستند. مثلاً موضوع مسائل مالی باشگاه استقلال، شکایت یکی از مدیران عالی ورزش از یکی از رؤسای فدراسیونها یا بحث حواشی که درخصوص فدراسیون ژیمناستیک مطرح است. حتی موضوع مربوط به مدارک فوتبال مشهد نیز بررسی شده است. اینها از جمله پروندههایی هستند که ما در کمیسیون اخلاق کمیته المپیک در شعب انتظامی در حال رسیدگی هستیم.
شکری درپاسخ به این سؤال که «کدام پرونده تاکنون به نتیجه رسیده است؟» گفت: طبق اساسنامه کمیسیون، آرا محرمانه هستند و به فدراسیونها اعلام میشود و فدراسیونها میتوانند نتیجه را اعلام کنند.
عضو کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک درباره اینکه «چرا این آرا نباید رسانهای شود؟» عنوان کرد: برای مثال مسائل مربوط به مسائل مالی باشگاه استقلال در حال رسیدگی است و اگر منتهی به صدور رأی شد، این مسائل از طریق روابط عمومی کمیته ملی المپیک اعلام میشود.
بیشتر بخوانید: جریمه سنگین استقلال و پرسپولیس به خاطر تخلفات دربی ۱۰۱
شکری در خصوص شرایط مربوط به فدراسیون ژیمناستیک گفت: موضوع در شعب انتظامی مطرح شده و در حال رسیدگی است. مسئله در ارتباط با ابهامات مالی و اسنادی که در شعبه ارائه شده است. رئیس سابق این فدراسیون (اینچهدرگاهی) را هم طبق روال دعوت کردیم. براساس آییننامه رسیدگی به موضوعات اخلاقی، او ابتدا به صورت تلفنی دعوت شد. او اصرار داشت که این دعوت به صورت کتبی انجام شود و این مسئله به صورت کتبی نیز به فدراسیون اعلام شده که دعوت شود. او چه در جلسه حضور پیدا کند و چه به جلسه نیاید، شعبه اختیار بررسی و رسیدگی دارد و این امر مانع از رسیدگی و صدور رأی نیز نخواهد شد. اگر رأی صادر شود، از طریق رسانهها اعلام خواهیم کرد.
وی درباره اینکه «آیا آراء صادر شده الزام و ضمانت اجرایی دارد؟» گفت: کمیسیون دو شأن دارد؛ یکی شأن مشورتی به کمیته المپیک و یکی هم مربوط به کمیتهها و شعب انتظامی. آرایی که از طریق این شعب انتظامی صادر میشود، آرای رسمی هستند. ما این آرا را نهایتاً در چهار نسخه تنظیم میکنیم و به فدراسیون داخلی، فدراسیون جهانی مربوطه، کمیسیون اخلاق IOC و وزارت ورزش میفرستیم.
شکری در پاسخ به این سؤال که «اگر درخصوص رأی ژیمناستیک به جمعبندی رسیده شود، این رأی و حکم چقدر ضمانت اجرایی دارد و آیا فدراسیون جهانی، این مسئله را میپذیرد یا خیر؟» اظهار داشت: قطعاً رأی کمیته اخلاق کمیته ملی المپیک برای فدراسیون جهانی و کمیسیون اخلاق IOC و مراجع لازمالاجراست و فدراسیون جهانی ناگزیر است که آن را بپذیرد. کمیسیون اخلاق به صورت قانونی تشکیل شده و مرجعی قانونی است که در زیر مجموعه کمیته ملی المپیک فعالیت میکند. کمیته ملی المپیک به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی که در ایران تشکیل شده، مرجع مورد تصدیق و پذیرش IOC است، یعنی شأنیت و ضمانت اجرایی خود را از IOC میگیرد و فدراسیونهای جهانی هم باید از این تبعیت کنند، چون در آییننامه خودشان تبعیت از IOC را پذیرفتهاند.