تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳

شش باور مرسوم نادرست درباره رژیم های غذایی

رژیم غذایی نادرست عامل افزایش وزن در صورتی که تعادلی در دریافت این مواد وجود نداشته باشد، اغلب بخش ها از جمله بخش مدیریت سوخت و ساز و متابولیسم بدن، دچار اختلال شده و نهایتا فرد دچار چاقی یا اضافه وزن می شود که یکی از شایع ترین نمونه های عوارض رژیم های غذایی غلط است.

رژیم های غذایی

رویداد۲۴ عادت غذایی غلط سبب می‌شود به دلیل احساس گرسنگی در طی روز تا وعده ناهار، به ریزه خواری روی بیاورند که در نتیجه سبب افزایش وزن می‌شود. در زیر باورهای مرسوم نادرست درباره ژیم های غذایی نادرست ارائه شده که می‌خوانید.

از مصرف کربوهیدرات‌ها پرهیز کنید، چون شما را چاق می‌کنند

این باور نادرست نمی‌تواند حقیقت داشته باشد. هرچند حذف کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی افراد منجر به کاهش وزن می‌شود، اما کاهش وزن تا حدودی به دلیل از دست رفتن آب بدن است نه آب شدن چربی‌ها.

به جای قطع مصرف کربوهیدرات‌ها ار رژیم غذایی روزانه بهتر است از غلات و دانه‌های کامل مانند نان سبوس دار یا نان کامل، پستا با آرد گندم کامل و برنج قهوه‌ای و میوه‌ها و سبزی‌ها و سیب زمینی با پوست استفاده کنید. حدود ۹۰ درصد از ما به مقدار کافی فیبر مصرف نمی‌کنیم.

قند موجود در میوه‌ها مضر است

در سال‌های اخیر میوه‌ها به دلیل قند موجود در آن‌ها بی دلیل مضر دانسته شده اند. فروکتوز قندی است که به طور معمول در میوه‌ها وجود دارد.


بیشتر بخوانید: تاثیر غلات کامل بر سلامت قلب مبتلایان دیابت نوع ۲


مصرف میوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان می‌شود. میوه‌ها منبع سرشاری از ویتامین ها، مواد معدنی، گیامغذی‌ها و فیبر است که همه برای تندرستی ضروری هستند.

رژیم‌های سم زدایی بدن را از سموم پاک می‌کند

بیشتر اوقات در اینترنت به رژیم‌های سم زدایی بر می‌خوریم که ادعا می‌کنند تمام سموم بدن ما را پاک می‌کنند.

بسیاری از رژیم‌های سم زدایی می‌توانند خطرآفرین باشند و آسیب برسانند و بیشتر آن‌ها هیچ مبنا و پشتوانه علمی ندارند. ادعا‌های آن‌ها هم دور از واقعیت است و هیچ فایده‌ای ندارند.

بهترین کار به جای پیروی از رژیم سم زدایی، لذت بردن از رژیم غذایی سالم و متنوع، خواب کافی و پرهیز از مصرف بیش از حد الکل، عدم استفاده از دخانیات و استفاده از هوای آزاد و فعالیت است.

از لبنیات پرهیز کنید، به آن نیازی ندارید

محصولات لبنی بخشی از یک رژیم غذاایی متعادل و سالم است. لبنیات منبع عالی پروتئین، کلسیم، ید، فسفر، پتاسیم و انواع ویتامین‌های ب، بعضی از انواع لبنیات تخمیر شده مانند ماست و کفیر دارای پروبیوتیک یا باکتری‌های روده هستند که باعث سلامت دستگاه گوارش می‌شوند.

مواد غذایی و مکمل‌های خاص به تنهایی می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند

مواد مغذی گوناگون باعث می‌شوند سیستم ایمنی بدن ما خوب کار کند، اما همه آن‌ها با هم عمل می‌کنند. مهم این است که فقط بر یک ماده مغذی یا غذایی مانند روی یا ویتامین ث متمرکز نشویم و بدانیم مواد مغذی دیگر مانند مس، اسیدفولیک، آهن، سلنیوم، ویتامین آ، ویتامین‌های گروه ب و ویتامین دی هم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

فراموش نکنید که به اندازه کافی بخوابید، به طور منظم ورزش کنید و از استرس پرهیز کنید تا سیستم ایمنی به خوبی عمل کند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: رژیم غذایی
نظرات شما