تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵

شهردار تهران: ارتباط دادن آلودگی هوا به بلندمرتبه سازی علمی نیست

شهردار تهران با اشاره به اینکه ارتباط دادن مسایلی همچون میزان جمعیت و بلندمرتبه‌سازی به بحث آلودگی هوا علمی نیست، گفت: مرتبط کردن بحث آلودگی هوا به میزان جمعیت و بلندمرتبه‌سازی علمی نیست. ما هم با کاهش جمعیت تهران به ده‌ها دلیل متفاوت موافق هستیم، در حال حاضر بیش از 23 درصد جمعیت کشور در تهران متمرکز شده که این رویکرد غلطی است.
رویداد۲۴-شهردار تهران با اشاره به اینکه ارتباط دادن مسایلی همچون میزان جمعیت و بلندمرتبه‌سازی به بحث آلودگی هوا علمی نیست، گفت: مرتبط کردن بحث آلودگی هوا به میزان جمعیت و بلندمرتبه‌سازی علمی نیست. ما هم با کاهش جمعیت تهران به ده‌ها دلیل متفاوت موافق هستیم، در حال حاضر بیش از 23 درصد جمعیت کشور در تهران متمرکز شده که این رویکرد غلطی است.

محمد باقر قالیباف در افتتاح شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل ترافیک گفت: همه شهروندان تا چند سال قبل اگر صحبت از محیط زیست می‌شد عنوان می‌کردند که کار تشریفاتی در حال انجام است و این موضوع را جدی نمی‌گرفتند، اما امروز شک نداریم که یکی از شاخصه‌های اصلی کیفیت زندگی محیط زیست است.

وی با اشاره به حوادث محیط زیستی چون گرد و خاک اهواز، دریاچه ارومیه، هامون، آلودگی هوا و... تاکید کرد: امروز حتی چالش‌های مهم اقتصادی فراموش شده اما ریزگردها را نمی‌توانیم فراموش کنیم. همه به درستی اهمیت موضوع محیط زیست را درک کرده‌ایم و در مرحله بعد نیازمند یک مدیریت درست و صحیح و ایجاد یک ساختار درست جدید هستیم.

شهردار تهران افزود: شهرداری تهران به سهم خود در تقویم جغرافیایی حدود 645 کیلومتر مربع شهر تهران، اقدامات جدی مرتبط با محیط زیست را انجام داده است. در سال گذشته حمل و نقل عمومی مهم‌ترین موضوع شهرداری تهران بود و در پی آن موضوع آلودگی هوا، آب و خاک مهم‌ترین بحثی بود که مورد توجه قرار گرفته بود.

قالیباف تخریب محیط زیست را از پیامدهای بی‌توجهی به حمل و نقل پایدار در سیاست‌های توسعه‌ای معرفی کرد و افزود: تغییرات اقلیمی و تولید گاز CO2 نیز یکی دیگر از پیامدهای بی‌توجهی به حمل و نقل پایدار در سیاست‌های توسعه‌ای است.

وی به سهم 80 درصدی خودروها در آلودگی شهر تهران اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به سهم عمده‌ای که خودروها در آلودگی هوا دارند، در اولویت قرار گرفتند، هرچند ضایعات این خودروها نیز تاثیر بسیاری در آلودگی خاک و ایجاد آلودگی صوتی دارند.

شهردار تهران تاکید کرد: در حوزه مصرف سوخت‌ها امروز در دنیا به ازای هر 100 کیلومتر 5 لیتر سوخت مصرف می‌شود، اما این رقم در کشور ما به ازای هر 100 کیلومتر 10 لیتر است. در چنین شرایطی به طور ناگهانی برای خرید خودرو وام داده می‌شود در حالی که می‌توانست این وام برای اتوبوس و مترو و یا راه‌اندازی خطوط LRT در پایتخت داده شود.

قالیباف ادامه داد: در طرحی که برای مقابله با آلودگی هوا ارائه کردیم از نظر همه متخصصان بهره گرفتیم و در بند 7 این طرح تعیین شده بود که برای کارخانه‌های تولیدکننده خودرو به ازای تولید تعداد مشخصی خودرو ، یک خودرو اسقاط شود اما این بند از مصوبه به طور کامل حذف شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع کیفیت سوخت در کشور اشاره کرد و افزود: در شرایطی که در حوزه CNG کیفیت مناسبی نداریم اما در شهر تهران گازوئیل با شاخص زیر 50 PPm عرضه می‌شود. در حالی که در سایر شهرهای کشور این شاخص بسیار بالاتر است.

شهردار تهران ادامه داد: مرتبط کردن بحث آلودگی هوا به میزان جمعیت و بلندمرتبه‌سازی علمی نیست. ما هم با کاهش جمعیت تهران به ده‌ها دلیل متفاوت موافق هستیم، در حقیقت در حال حاضر بیش از 23 درصد جمعیت کشور در تهران متمرکز شده که این رویکرد غلطی است. شهرداری مسوولیت و یا اختیار قانونی برای جلوگیری از مهاجرت به شهر تهران را ندارد، در حالی که این شهر زلزله‌خیز است و باید در حوزه ساخت و سازها و بارگذاری‌ها توجه ویژه‌ای شود، شکی نداریم اما طرح جامع شهر تهران توسط شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب و ابلاغ می‌شود که شهرداری تهران حتی حق یک رای را در آن ندارد.

قالیباف تاکید کرد: اینکه گفته شود آلودگی شهر تهران نتیجه ساختمان‌های بلند است، درست نیست بلکه خودروهای غیراستانداردی که از دهه 40 تولید شدند و هنوز هم تردد می‌کنند و از قوانین وضع شده نیز تبعیت نمی‌کنند، علت این آلودگی هستند.

وی در تشریح اقدامات شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل عمومی به نوسازی 8000 تاکسی پیکان در این شهر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تنها 800 دستگاه تاکسی پیکان‌ فرسوده در شهر تهران باقی مانده است و 11 هزار تاکسی در تهران نوسازی شده که البته باید از دولت نیز برای همکاری در حوزه نوسازی تاکسی‌ها قدردانی کنیم.

شهردار تهران افزود: امروز کاتالیست‌ها بدون اخذ وجه در تهران تعویض می‌شوند. 1500 مینی‌بوس فرسوده در شهر تهران جمع‌آوری شد و 2000 تاکسی هیبریدی وارد ناوگان تاکسیرانی این شهر شده است.

قالیباف به سهم موتورسیکلت‌ها در آلودگی هوای شهر تهران اشاره کرد و افزود: موتورسیکلت‌ها سهم بیشتری نسبت به خودروها در ایجاد آلودگی هوا دارند لذا باید تعیین تکلیف شوند. در حوزه موتورهای برقی تلاش بسیاری کردیم و علیرغم ارائه تسهیلات مناسب اندرخم سیستم‌های بروکراسی اداری گرفتار شدیم. امروز شهرداری تهران در بحث هوشمندسازی نیز جهت کاهش سفر و هماهنگی دستگاه‌ها اقدامات موثری برداشته از جمله تجهیز پایتخت به بیش از 1400 کیلومتر هیبر نوری و تجهیزات ارتباطاتی.

وی با اشاره به توسعه خطوط مترو گفت: خط 3 مترو به طول 35 کیلومتر از ابتدای جاده ساوه تا شهرک شهید محلاتی در سال گذشته به افتتاح رسید، این در حالیست که خط 7 مترو نیز بیش از 98 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قطعا ظرف 10 روز آینده 12 کیلومتر از این خط به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین تست گرم خط مترو فرودگاه امام خمینی (ره) نیز پیش از پایان سال انجام می‌شود و در نیمه دوم فروردین‌ماه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید. این توسعه درخطوط مترو در شرایطی اتفاق افتاده که حتی به اندازه یک کیلومتر حمایت مالی در توسعه 100 کیلومتری خطوط مترو به شهرداری تهران داده نشده است.

شهردار تهران در خاتمه با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در منطقه 12 تاکید کرد: ان‌شاءالله مرکز تهران که هویت‌های مذهبی، تاریخی و... شهروندان این شهر در آن قرار گرفته است، به گونه‌ای طرح‌ها در آن اجرا خواهد شد که طراوت و شادابی گذشته به مرکز پایتخت برگردانده شود. به طور جد حمل و نقل پاک و طرح LEZ را در این منطقه پیگیری خواهیم کرد.

 

منبع: ایسنا
نظرات شما