کاهش حجم و ارزش معاملات خرد بورس در پی نوسانات بی دلیل قیمتها
در آخرین روز کاری هفته شاخص اصلی بورس تهران پس ازافت و خیز چند باره سرانجام در محدوده مثبت ضعیف به کار خود پایان داد.این در حالی بود که به دلیل بیتوجهی اهالی بازار به سهام کوچکتر و همچنین تداوم روند اصلاح قیمتی در این گروهها شاهد افت شاخص هموزن و فرابورس بودیم.
اما همانطور که در گزارش های قبلی نیز بیان شد، ریزش های ادامه دار شاخص هیچ دلیل بنیادی و قابل توجیهی نداشته و صرفا تاوان رفتارهای هیجانی معامله گران را می دهد. اما به نظر می رسد تثبیت شاخ در محدوده مثبت و همچنین خروج اندک نقدینگی برای امروز یک پیام مساعد از سوی بازار بود که می تواند نویدبخش هفته پُررونق بورسی باشد.
از سوی دیگر همچنین در پی عرضهها از سوی اشخاص حقیقی به ویژه در گروه فلزات اساسی سبب خروج بیش ار 28 میلیارد تومان نقدینگی از بازار شد. اما نکته جالب بازار امروز اقبال معاملهگران به گروه فرآوردههای نفتی بود که بیشترین بازدهی را برای این گروه به ثبت رساند. همچنین در بین گروه های بزرگ بورسی گروه فرآروده های نفتی مقصد اصلی جذب نقدینگی جدید بود. این گروه همچنین بیشترین بازدهی را در بین 38 گروه حاضر در بازار کسب کرد.
در گروه محصولات شیمیایی نیز وضعیت نسبتا مناسب بود و دادوستد 365 میلیون سهم به ارزش 164 میلیارد تومان بازدهی 1.4 درصدی را به همراه داشت. در این گروه معاملات و صف خرید «تاپیکو» در تمام طول بازار قابل توجه بود.
از سوی دیگر اما گروه خودرو و ساخت قطعات روز سختی را پشت سر گذاشت. در این گروه شاهد جابه جایی بیش از 291 میلیون سهم به ارزش 29.1 میلیارد تومان بودیم که بازدهی منفی 4.4 درصدی را به همراه داشت.
از دیگر کروه های منفی امروز بانکی ها بودند که تمام نمادهای این گروه در محدوده قرمز رنگ به معاملات خود ادامه دادند. در این گروه نیز 680 میلیون سهم به ارزش 97.2 میلیارد تومان دادوستد شد که بازدهی منفی دو درصدی را به همراه داشت.
آمار و ارقام بازار امروز
در مجموع معاملات روز جاری تالار شیشه ای، شاخص کل در دومین روز صعودی خود با رشد اندک 168 واحدی قله 181 هزار واحد را پس گرفت (معادل 0.09 درصد) در محدوده 181 هزار و 15 واحد به کار خود در آخرین روز هفته پایان داد. شاخص هم وزن اما با افت نسبتا شدید 549 واحدی به رقم 29 هزار 439 واحد بازگشت.
در این بین بیش از 3.3 میلیارد ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 317 میلیارد تومان در بورس دادوستد شد که از این میزان بیش از 850 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت. از سویی دیگر اما امروز شاهد خروج بیش از 28 میلیارد تومان نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار بودیم که بیشترین حجم خروج از گروههای فلزات اساسی و سرمایه گذاری رقم خورد.
اما در بین گروه های بزرگ حاضر در بازار، گروه فرآورده های نفتی و شیمیایی و بانکی ها بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. همچنین در بین نمادهای تاثیرگذار نیز «شپنا»، «کچاد» و «تاپیکو» بیشترین نقش را در مثبت کردن شاخص داشتند. از سوی دیگر اما معاملات منفی «رمپنا» 383 واحد شاخص کل را عقب کشید.
کوتاه از فرابورس
در فرابورس هم آیفکس به دنبال جو هیجان منفی روزهای قبل، 18 واحد عقب نشست و در پله 2012 واحد ایستاد. در این بازار نیز بیش از یک میلیارد و 300 میلیون ورقه بهادار به ارزش 609 میلیارد تومان دادوستد شد که از این میزان 500 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت. در بین نمادهای با اهمیت فرابورسی نیز «ذوب»، «دماوند» و «سمگا» بیشترین نقش را در منفی کردن آیفکس داشتند. اما «میدکو» و «زاگرس» تا حدی از افت بیشتر شاخص جلوگیری کردند.
منبع: اقتصاد آنلاین
خبر های مرتبط