طرز تهیه مربای توت فرنگی +نکات تکمیلی
با تهیهی مربای توت فرنگی میتواند علاوه بر مربا، مقداری شربت هم برای روزهای گرم در اختیارتان قرار دهد؛ فقط حواستان به نکات تهیه مربا باشد تا پس از مدتی که سراغ مربایتان رفتید با کپک یا شکرک مواجه نشوید.
رویداد۲۴ مواد لازم برای تهیهی مربا توت فرنگی:
توت فرنگی ۱/۵ کیلو
شکر ۱/۲۵۰ کیلو
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربا توت فرنگی:
ابتدا توت فرنگیها را داخل ظرف بزرگی پر از آب بریزید تا اگر شنی به آنها چسبیده باشد به ته ظرف ته نشین شوند. سپس توت فرنگیها را از روی آب بگیرید و داخل سبد بریزید و دوباره با آب بشویید. برگ سر توت فرنگیها را بگیرید.
توت فرنگیهای ریز به صورت کامل تهیه کنید، اما توت فرنگیهای درشت را به ۲ قسمت تقسیم کنید. بهتر است از توت فرنگیهای یک اندازه مربا را تهیه کنید، زیرا اگر به صورت کامل و نصف را با هم مخلوط کنید ظاهر زشتی پیدا میکند. سپس مقداری از توت فرنگیها را داخل قابلمه لعابی بریزید و یک لایه شکر روی آن بریزید و باز لایهای توت فرنگی و لایهای شکر بریزید این کار را تکرار کنید تا شکر و توت فرنگیها تمام شوند بعد در ظرف را بگذارید و مدت یک شبانه روز در یخچال قرار بدهید تا آب بیندازد.
بیشتر بخوانید: خواص باورنکردنی شاتوت
اگر آب ننداخته بود میتوانید یک استکان کوچک آب به آن اضافه کنید اگر آب انداخته بود لازم نیست آب اضافه کنید.
مربا را روی حرارت ملایم بگذارید و حواستان به آن باشد تا سر نرود، زیرا زود سر میرود. بعد از اینکه چند جوش زد مربا کف میکند، کف روی مربا را بگیرید و هم بزنید. آخرای پخت ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا مربا قوام بیاید.
زمان پخت مربا نیم ساعت زمان میبرد، زیرا اگر بیشتر بجوشد مربا تیره میشود و توت فرنگیها له میشوند.
برای اینکه متوجه شوید مربا قوام آمده مقداری از آب آن را داخل بشقابی بریزید اگر سرد شد و سفت بود و به راحتی تکان نخورد مربا قوام آمد.
در قابلمه را نگذارید، زیرا عرق میکند. بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشهای تمیز و خشک بریزید
نکاتی برای تهیهی مربا توت فرنگی:
• برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.
• مهمترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.
• از توت فرنگیهای سفت، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توتها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.
• توت فرنگیهای درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا هم زمان پخت مربا کوتاهتر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.
• درب قابلمهی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.
• حتما کف مربا را هنگام پخت بگیرید، تا مربای شما خوش رنگ شود.
• میتوانید از دارچین، هل، وانیل و زعفران برای خوش عطر شدن مربا استفاده کنید. هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.
• اگر مربا را شیرینتر دوست دارید شکر و توت فرنگی را به یک اندازه استفاده کنید.
• برای طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی، میتوانید از مغز گردو در آن استفاده کنید.
چه زمانی مربا شکرک میزند؟
• اگر بیشتر از زمان گفته شده بجوشد هم تیره میشود و هم شکرک میزند.
• شکر آن بیشتر از اندازه باشد.
• کف روی آن را جدا نکنید.
چه زمانی "مربای توت فرنگی" کپک میزند؟
• اگر توت فرنگیها کاملا پخته نشده باشد سبب کپک زدن مربا میشود.
• اگر از قاشق استیل استفاده کنید سبب آب انداختن مربا میشود و بعد کپک میزند.
• مربا باید به اندازهی کافی قوام آمده باشد و شکر آن کم نباشد تا کپک نزند.
• ظرف مربا کاملا خشک و تمیز باشد.
توت فرنگی ۱/۵ کیلو
شکر ۱/۲۵۰ کیلو
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربا توت فرنگی:
ابتدا توت فرنگیها را داخل ظرف بزرگی پر از آب بریزید تا اگر شنی به آنها چسبیده باشد به ته ظرف ته نشین شوند. سپس توت فرنگیها را از روی آب بگیرید و داخل سبد بریزید و دوباره با آب بشویید. برگ سر توت فرنگیها را بگیرید.
توت فرنگیهای ریز به صورت کامل تهیه کنید، اما توت فرنگیهای درشت را به ۲ قسمت تقسیم کنید. بهتر است از توت فرنگیهای یک اندازه مربا را تهیه کنید، زیرا اگر به صورت کامل و نصف را با هم مخلوط کنید ظاهر زشتی پیدا میکند. سپس مقداری از توت فرنگیها را داخل قابلمه لعابی بریزید و یک لایه شکر روی آن بریزید و باز لایهای توت فرنگی و لایهای شکر بریزید این کار را تکرار کنید تا شکر و توت فرنگیها تمام شوند بعد در ظرف را بگذارید و مدت یک شبانه روز در یخچال قرار بدهید تا آب بیندازد.
بیشتر بخوانید: خواص باورنکردنی شاتوت
اگر آب ننداخته بود میتوانید یک استکان کوچک آب به آن اضافه کنید اگر آب انداخته بود لازم نیست آب اضافه کنید.
مربا را روی حرارت ملایم بگذارید و حواستان به آن باشد تا سر نرود، زیرا زود سر میرود. بعد از اینکه چند جوش زد مربا کف میکند، کف روی مربا را بگیرید و هم بزنید. آخرای پخت ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا مربا قوام بیاید.
زمان پخت مربا نیم ساعت زمان میبرد، زیرا اگر بیشتر بجوشد مربا تیره میشود و توت فرنگیها له میشوند.
برای اینکه متوجه شوید مربا قوام آمده مقداری از آب آن را داخل بشقابی بریزید اگر سرد شد و سفت بود و به راحتی تکان نخورد مربا قوام آمد.
در قابلمه را نگذارید، زیرا عرق میکند. بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشهای تمیز و خشک بریزید
نکاتی برای تهیهی مربا توت فرنگی:
• برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.
• مهمترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.
• از توت فرنگیهای سفت، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توتها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.
• توت فرنگیهای درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا هم زمان پخت مربا کوتاهتر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.
• درب قابلمهی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.
• حتما کف مربا را هنگام پخت بگیرید، تا مربای شما خوش رنگ شود.
• میتوانید از دارچین، هل، وانیل و زعفران برای خوش عطر شدن مربا استفاده کنید. هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.
• اگر مربا را شیرینتر دوست دارید شکر و توت فرنگی را به یک اندازه استفاده کنید.
• برای طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی، میتوانید از مغز گردو در آن استفاده کنید.
چه زمانی مربا شکرک میزند؟
• اگر بیشتر از زمان گفته شده بجوشد هم تیره میشود و هم شکرک میزند.
• شکر آن بیشتر از اندازه باشد.
• کف روی آن را جدا نکنید.
چه زمانی "مربای توت فرنگی" کپک میزند؟
• اگر توت فرنگیها کاملا پخته نشده باشد سبب کپک زدن مربا میشود.
• اگر از قاشق استیل استفاده کنید سبب آب انداختن مربا میشود و بعد کپک میزند.
• مربا باید به اندازهی کافی قوام آمده باشد و شکر آن کم نباشد تا کپک نزند.
• ظرف مربا کاملا خشک و تمیز باشد.