تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹
رویداد۲۴ بررسی کرد؛

تقابل سلطنت طلبان ، اصلاح طلبان و ارزشی‌ها/ کاربران توییتر درباره انتخابات آمریکا چه می‌گویند؟

نتیجه انتخابات آمریکا هنوز مشخص نیست اما طرفداران دو کاندیدای اصلی با استدلال‌های مختلف مطالبی منتشر می‌کنند که کدام یک به نفع ایران است.

نتیجه نظرسنجی انتخابات آمریکا

رویداد۲۴ برگزاری انتخابات آمریکا، التهاب زیادی در فضای توییتر فارسی ایجاد کرد. هنوز نتیجه انتخابات آمریکا مشخص نیست و اگر شرایط به همین منوال پیش برود، تا چند روز آینده نتیجه مشخص خواهد شد، مگر آنکه شمارش آرای الکترال نتیجه انتخابات را مشخص کند. اغراق نیست اگر بگوییم ایران یکی از چند کشوری است که با حساسیت فراوان انتخابات آن سوی دنیا را دنبال می‌کند. این موضوع هم برای مردم اهمیت فراوان پیدا کرده و هم در میان سیاسیون تعیین کننده است.

بخشی از مردم بر این باورند ک انتخاب بایدن شرایط را به نفع آنها تغییر خواهد داد و لغو تحریم‌ها اندکی برایشان آسایش به ارمغان خواهد آورد. برخی معتقدند ترامپ باید انتخاب شود تا فشار بیشتری بر ایران بگذارد و در نهایت فروپاشی صورت بگیرد. برخی نیز معتقدند انتخاب ترامپ و بایدن تفاوتی برای ایران ندارد و در هیچ حالتی نباید مذاکره کرد. این سه دسته از روزهای گذشته در فضای مجازی فعال هستند و با یکدیگر در تقابل. در این گزارش به بررسی واکنش‌های جریان‌های محتلف در توییتر فارسی می‌پردازیم.

اصولگرایان وابسته به حاکمیت مثل نمایندگان مجلس یازدهم یا افرادی که مسئولیت‌های کلیدی در کشور برعهده دارند، عموماً بیانات رهبری را تکرار کرده‌اند و نوشتند که نتایج انتخابات آمریکا تاثیری در سیاست‌های ایران ندارد و هرکس رئیس‌جمهور آمریکا شود، برای ایران فرقی نمی‌کند. اما فعالان اصولگرایی که با اکانت‌های ناشناس در فضای توییتر فعالیت می‌کنند، نمی‌توانستند خوشحالی خود را از پیروزی ترامپ در ایالت فلوریدا و جلو افتادن او برخلاف پیش‌بینی‌ها پنهان کنند.

چند روز پیش علی مطهری گفته بود اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، اصلاح‌طلبان شانس زیادی برای انتخابات ۱۴۰۰ خواهند داشت. بعضی از آن‌ها تصویر صحبت‌های علی مطهری را منتشر و او را مسخره کرده بودند.

همزمان با روزهای انتخابات آمریکا، سپاه ایران آزمایش نظامی انجام داده که بعضی کاربران اصولگرا آن را واکنش درست ایران به انتخابات ایالات متحده آمریکا توصیف کرده‌اند و نوشتند آن چه برای ایران مفید است، نه انتخابات آمریکا، بلکه افزایش توان داخلی است.

برخی از کاربران اصولگرا اما معتقدند با پیروزی ترامپ، احتمالاً گروهی از «فتنه‌گران» به دنبال ایجاد آشوب و ناامنی در کشور باشند تا پروژه خود را تکمیل کنند. آن‌ها معتقدند دولت روحانی در پلن A به دنبال ریاست جمهوری بایدن بودند و پلن B آن است که با همین دونالد ترامپ به توافق دست یابد و در صورت پیروزی ترامپ، برای فشار آوردن به حاکمیت به دنبال ایجاد آشوب‌های خیابانی خواهند بود.


بیشتر بخوانید: چرا نتایج نظرسنجی‌ها در آمریکا باز هم کار دست دموکرات‌ها داد؟


به گزارش رویداد‌۲۴ کاربران برانداز عموماً طرفدار دونالد ترامپ بودند و در روز‌های اخیر که شانس پیروزی او کاهش یافته بود که عموماً سکوت کردند چرا که بسیاری از آن‌ها نگران بودند در صورت پیروزی بایدن، بودجه نهاد‌هایی که برای مقابله با جمهوری اسلامی از ایالات متحده آمریکا ارتزاق می‌کنند قطع شود. اما حالا که ترامپ پیش افتاده آن‌ها نیز خوشحالی خود را اعلام می‌کنند.

عمار ملکی یکی از این افراد بود که معتقد است نظرسنجی‌های او در کانال تلگرامی‌اش که مردم ایران را سلطنت‌طلب معرفی کرده بود، دقیق است. او می‌گوید نظرسنجی‌های آمریکایی با روش‌های قدیمی انجام شده و روش نظرسنجی دقیق همان است که او در موسسه خود و از طریق کانال‌های تلگرامی انجام داده است. بعضی کاربران دیگر برانداز نیز معتقدند با حضور ترامپ جمهوری اسلامی به سقوط نزدیک می‌شود.

اصلاح طلبان، اما به خاطر پیروزی ترامپ به شدت نگرانند. آن‌ها معتقدند سیاست‌های ترامپ به جایگاه اصلاح طلبان ضربه زده است. البته برخی چهره‌های اصلاح‌طلب معتقدند که نتایج انتخابات آمریکا تاثیری در ایران ندارد و تا زمانی که رهبری اجازه مذاکره مستقیم با آمریکا را ندهد، نمی‌توان تغییرات جدی در ایران به وجود آورد، اما برخی دیگر که هنوز دلبسته دولت روحانی هستند امید زیادی داشتند با پیروزی بایدن تغییراتی در کشور انجام شود .

البته همچنان که گفته شد بسیاری از نخبگان جریان‌های مختلف سیاسی داخل و خارج کشور همچنان از اظهار نظر اجتناب می‌کنند و منتظرند نتایج رسمی انتخابات اعلام شود.

بعضی کاربران اینترنت هم سوال می‌پرسند کشوری که ۴۱ ساله است شعار مرگ بر آمریکا می‌دهد چرا امروز تا این اندازه انتخاباتی ایالات متحده برای آن مهم شده است تا جایی که اسم ایالت‌های آمریکا بیشتر از استان‌های ایران در اینترنت جستجو می‌شود؟

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما