گزارش رویداد۲۴ درباره ماجرای تبدیل سوابق کاری به اعتبار علمی؛
مشاغلی که مدرک تحصیلی چاپ میکنند/کارمندان «شهرداری» مشتری اصلی مدارک معادل
تبدیل سوابق کاری و آموزشی به گواهینامه هم سطح رشتههای مختلف. راه حلی مناسب جهت تکمیل رزومه و ارتقاء جایگاه شغلی. این اولین جملهای است که روی بنر تبلیغاتی موسسهای که به شکلی "قانونمند" مدرک تحصیلی میفروشد به چشم میخورد. اولین برداشت افرادی که بازار کار اداری دور باشند از چنین تبلیغاتی چیزی نیست مگر مواجه شدن با یک تبلیغ غیرقانونی که گویی اقدام به فروش مدرک تحصیلی غیر معتبر میکند.
رویداد۲۴- شیداملکی- تبدیل سوابق کاری و آموزشی به گواهینامه هم سطح رشتههای مختلف. راه حلی مناسب جهت تکمیل رزومه و ارتقاء جایگاه شغلی. این اولین جملهای است که روی بنر تبلیغاتی موسسهای که به شکلی "قانونمند" مدرک تحصیلی میفروشد به چشم میخورد. اولین برداشت افرادی که بازار کار اداری دور باشند از چنین تبلیغاتی چیزی نیست مگر مواجه شدن با یک تبلیغ غیرقانونی که گویی اقدام به فروش مدرک تحصیلی غیر معتبر میکند.
به گزارش رویداد۲۴ ماجرای جعل مدرک تحصیلی اما یک جرم واضح است که صریحا در قانون اساسی جرم شناخته شده و با آن برخورد قانونی میشود. تبدیل سوابق کاری و آموزشی اما نه تنها جرم محسوب نمیشود، بلکه بدون هیچ ترس از قانونی هم به طور رسمی در حال انجام است.
یکی از کارگزاران کانال تلگرامی تبدیل سوابق کاری به مدرک آموزشی به رویداد۲۴ میگوید: گواهینامهای که از سوی این مجموعه صادر میشود، گواهینامه معادل است و هیچ ارتباطی با آموزش عالی ندارد. این مدرک اما قابل ارائه به اکثر ارگانهای دولتی و خصوصی است که امکان بهرهمندی از تاییدیه قوه قضائیه و حتی ترجمه و ارائه به خارج از کشور را هم دارد.
این کارگزار در ادامه توضیحاتش درباره مورد تایید قرار گرفتن این مدرک در ارگانهای مختلف دولتی تاکید میکند که مورد تایید قرار گرفتن این مدرک معادل در ادارهها بیشتر سلیقهای است اما بر اساس آمار و تجربهای که در دست داریم «شهرداری تهران» و «شهرداری اصفهان»، «سپاه» و در مواردی نادر «شرکت نفت» مدرک را مورد تایید قرار دادهاند و هیچ مشکلی با نوع آن نداشتهاند.
بیشترین مدارک تحصیلی معادل در دست کارمندان شهرداری است
از سویی دیگر وی به این موضوع اشاره میکند که بیشتر افرادی که از این مدرک استفاده میکنند در شهرداری تهران مشغول به کار هستند و هیچ مشکلی پیدا نکردهاند و رتبه کاری و میزان حقوق دریافتیشان بر اساس مدرک معادل به سادگی افزایش پیدا کرده است.
همچنین وی در مورد مبالغ دریافتی از سوی این موسسه به رویداد۲۴ می گوید: تعرفه گواهینامه همسطح کاردانی، یک میلیون و 500 هزار تومان، گواهینامه همسطح کارشناسی، یک میلیون 800 تومان، گواهینامه همسطح کارشناسی ارشد، دو میلیون 100 هزار تومان و همچنین گواهینامه همسطح دکتری دو میلیون و 300 هزار تومان است.
البته پرداخت مبالغ گفته شده برای دریافت مدرک تحصیلی کافی نیست و افراد برای دریافت چنین مدارکی باید گواهی امضا شدهای از محل کار خود، مبنی بر اینکه چند ساعت کاری مشغول به فعالیت بودهاند ارائه دهند.
برای مثال مدرک کارشناسی ارشد نیازمند سپری کردن 5 هزار ساعت کاری است. این بدین معنی است که فرد با سپری کردن حدود سه سال سابقه کاری نه تنها سابقه کاری معتبری برای خود رقم زده است، بلکه امکان افزایش حقوق به واسطه ارتقاء مدرک تحصیلی هم برای وی فراهم شده است.
وقتی مدارک تحصیلی به سوالهای علمی پاسخ نمیدهند
این درحالیست که حجم وسیعی از جوانان برای دریافت مدرک تحصیلی و در پی آن یافتن شغلی درخور شرایطشان در حال تلاش هستند. چنین مسائلی اما روح پویا و تلاشگر جامعه را دچار رخوت و بی انگیزگی خواهد کرد.
مسئله شغل و تحصیلات حالا دیگر تبدیل شده است به دایرهای که دور تکرار آن هیچ سوالی را جواب نمیدهد. آیا همیشه برای داشتن شغل باید تحصیلات دانشگاهی مرتبط را گذراند؟ حالا اما شاهد این موضوع هستیم که افراد با تحصیلات غیرمرتبط و از آن عجیبتر بدون هیچ تحصیلات دانشگاهی وارد مراکز اداری میشوند و پس از آن به مدرک تحصیلی میاندیشند.
این مدرک تحصیلی اما قرار نیست نه به سوالهای علمی افراد پاسخ دهد و نه حتی دانشی بر دانش گذشته افراد بیفزاید. جامعه علمی و اجرایی کشور دچار نوعی از مدرکگرایی تهی از دانش شده است که بر هیچ چیز نمیافزاید مگر پایه حقوق دریافتی کارمندان.
از آنجایی که کارگزار این موسسه مدعی است بیشترین میزان تایید مدارک تحصیلی از سوی شهرداری تهران است رویداد۲۴ برای پیگیری این موضوع با اعضای شورای شهر تهران گفت و گو کرد.
این در حالیست که محسن سرخو نسبت به این موضوع ابراز بی اطللاعی میکند و میگوید: تا این لحظه هیچ اطلاعی از افزایش رتبه شغلی در شهرداری به این روش نداشته است و به زودی این موضوع را در برنامه پیگیریهای شورای شهر قرار میدهد.
سرخو در ادامه بر این موضوع تاکید کرد که متاسفانه بر اساس ضعف قانونی شاهد آن هستیم که ادارهها میتوانند با توجه به سلیقه شخصی خود اقدام به چنین کارهایی کنند و بر همین اساس رتبه اداری کارمندانشان افزایش پیدا میکند.
حال اما دست یافتن به پاسخ این سوال که چرا با وجود تعداد زیادی از افراد تحصیل کرده هنوز هم موتورهای علمی و اجتماعی کشور به خوبی حرکت نمی کنند؟ ساده تر شده است. به راستی موقعیت فعلی سواد افراد شبیه به ورزشکاری شده است که روی دستگاه تردمیل به دنبال جواب این سوال میدود که چرا هرگز به خط پایان نمیرسد.
برچسب من میدانم بر پیشانی ناآگاهان جامعه
وضعیت دانش عملی و نظری به شرایطی شبیه شده است که گویی هر شهروند یک برچسب من میدانم بر پیشانی زده است و اما کمتر کسی را میشود پیدا کرد که بداند. دانش از شکل واقعی و حرفهای خود به نوعی وسیله تبدیل شده که حتی کاربرد توسعه بخش آن وسیله را هم ندارد.
دانش نوین در جامعهای خالی از پویایی این روزها یعنی مدرک تحصیلی به هر شکل و قیمتی که باشد. دیگر اهمیتی ندارد که افراد از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند یا برای قبولی در رشته مورد نظر خود تا چه اندازه تلاش کردهاند.
این اما بیشتر برای افرادی صادق است که قبل از ورود به دانشگاه به شغلی رسمی دست پیدا کرده باشند. برای مثال کارمند شهرداری باشند و بر اساس احساس نیازشان تصمیم بگیرند مدرک تحصیلی را از دیپلم به مدارج بالا تر ارتقاء دهند.
این کار اما در سیستم اداری منفعتطلبانه بسیار ساده و آسان است. در همین مرحله است که مدرک معادل تحصیلی رونمایی میشود. کارمندان ادارههایی مثل شهرداری و یا حتی دیگر ادارههای دولتی ساعات کاریشان تبدیل میشود به پلههای برای کسب مدرک تحصیلی.
ساعتهای کاری که بابت آن حقوق دریافت کردهاند در حقیقت نقش ساعتهای درسی را بازی میکنند که افراد عادی برای گذراندن آن اگر آنقدر خوش اقبال نباشند که در سیستم روزانه دانشگاهها پذیرش شوند باید شهریههای هنگفتی برای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد پرداخت کنند. این هزینهها اما بخش هزینههای مربوط به ایاب و ذهاب و هزینههای جانبی را در بر نمیگیرد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط