۱۵ هزار بیمار کرونایی که به سفر رفتند به ازای هر روز ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشوند
رویداد۲۴ علیرضا رئیسی روز شنبه پس از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، افزود: از همه مردمی که به توصیه های وزارت بهداشت توجه کردند و به سفر نرفتند تشکر می کنیم اما عده ای از مردم هم توجه نکردند و به سفر رفتند از این افراد گلایه داریم و طبق قانون با این افراد برخورد می شود.
وی افزود: با توجه به پیش بینی هایی که از عید دیدنی ها، خریدهای شب عید، افزایش دورهمی ها، عدم توجه به پروتکل ها و ازدحام ها داشتیم، شاهد شروع خیز جدید بیماری در بسیاری از استانهای کشور هستیم و به طور کلی روند اپیدمی کرونا در کشور صعودی است. در الگوهای وزارت بهداشت از نظر اپیدمی کرونا الگوی صعودی مشاهده می شود که بیشتر نشان دهنده افزایش بیماران مبتلا به ویروس جهش یافته است.
رئیسی گفت: بر اساس گزارش نیروی انتظامی ترددهای جاده ای نیز در عید نوروز امسال نسبب به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. در حالی که سال گذشته با رعایت مردم ترددهای جاده ای بسیار کم بود در برخی جاده ها نزدیک به صفر شده بود اما امسال افراد زیادی رعایت نکردند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: البته تعداد افرادی که به توصیه ها توجه کردند و به سفر نرفتند، بیشتر بودند اما رعایت نکردن پروتکل ها و افزایش سفرها باعث تشدید روند صعودی اپیدمی در کشور شده است.
وی گفت: اکنون در کشور خیز بسیار بلند کرونا در حال شروع شدن است. این خیز جدید در بسیاری از استانها شروع شده است و اگر پروتکل ها به خوبی رعایت نشود. شاهد خیز بسیار بلندی از بیماری خواهیم بود همان طور که قبلا در خوزستان دیده شد و این استان چندین ماه گرفتار این بیماری و خیز شدید بود بقیه استانها هم گرفتار می شوند البته در خوزستان روند نزولی بیماری مشاهده می شوند.
البزر و ایلام وارد پیک جدید کرونا شدند
رئیسی افزود: هم اکنون استانهای البرز و ایلام وارد خیز جدید کرونا شروع شده است. در برخی استانها در آستانه ورود به پیک جدید کرونا هستند مثل مازندران، گیلان، چهار محال و بختیاری، مرکزی و لرستان در آستانه ورود به موج جدید بیماری هستید. سایر استانها نیز کم و بیش روند صعودی دارند به ویژه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، فارس، سمنان و خراسان جنوبی روند صعودی شروع شده است .
وی گفت: با این روند در یک هفته تا ۱۰ روز آینده اثرات سفرها را بر افزایش خیز بیماری در کشور مشاهده می کنیم. ییک و موج بسیاسر بلندی از بیماری خواهیم داشت. متاسفانه میزان بستری بیماران روزانه کرونا در بیمارستانها از مرز ۱۳۰۰ نفر گذشته و این نشانه این است که یک هفته و ۱۰ روز آینده مرگ های سفر رقمی ادامه پیدا می کند و از یک هفته آینده دیگر مرگ روزانه زیر ۱۰۰ نفر نخواهیم داشت و این خبر خوبی نیست.
مسافران بازگشته از سفر دورهمی نداشته باشند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: به کسانی که از سفر برگشته اند، به عنوان یک هشدار مهم توصیه می کنیم که در روزهای آِینده دورهمی نداشته باشند تا بقیه را آلوده نکنند از کسانی که به سفر نرفته اند نیز می خواهیم کسانی که به سفر رفته اند را دعوت نکنند چون ممکن است ناقل باشند.
وی ادامه داد: افرادی که از سفر بازگشته اند تا ۵ روز نباید دورهمی داشته باشند. اگر علایمی داشتند به سرعت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند و قرنطینه را رعایت کنند از امروز تا جمعه آینده دوره زمانی و هفته مهمی است که باید بسیار دقت کنیم. بسیاری از افرادی که سفر رفته اند، قبل از سفر سالم بوده اند اما ممکن است اکنون مبتلا یا ناقل باشند.
وی گفت: کارمندان ادارات معمولا پس از عید در یک اتاق جمع می شوند تا با یکدیگر دیدار کنند، توصیه می کنیم این کار را انجام ندهند، این مساله بسیار خطرناک است و به گسترش بیماری دامن می زند. از مردمی که در روز طبیعت به توصیه ها توجه کردند و به پارکها نرفتند تشکر می کنیم هر چند احتمالا کاهش حضور مردم در پارک ها به علت حضور گروه هایی از مردم در سفر بود و اگر این افراد پروتکل شکن در شهرها بودند، احتمالا پارک هم شلوغ می شد.
افزایش شهرهای قرمز و نارنجی
رئیسی با اعلام آخرین وضعیت رنگ بندی شهرها افزود: هم اکنون ۴۷ شهر در وضعیت قرمز، ۱۲۶ شهر نارنجی، ۲۴۷ شهر در وضعیت زرد و فقط ۱۴ شهر آبی است . از همه مردم می خواهیم حتما پروتکل ها را به دقت رعایت کنند به ویژه در این هفته که بعد از بازگشت از سفرهاست و بی توجهی ه می تواند خیز بسیار بلندی از بیماری را در کشور شروع کند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تصمیمی درباره ماه رمضان گرفته شده که برگزاری مراسم در شهرهای آبی و زرد با رعایت پروتکل ها و درصدی که مجاز است امکانپذیر باشد و ترجیحا اولویت برگزاری مراسم در فضاهای باز است. برای شب های احیا نیز به زودی در قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا تصمیم گیری می شود.