کابینه پیشنهادی رئیسی با شعارهای انتخاباتی او مطابقت دارد؟
رویداد۲۴ علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب در ارتباط با کابینه معرفی شده از سوی رئیس جمهور اظهار کرد: قبل از اینکه اصلاحطلبان بخواهند درباره این کابینه صحبت کنند بحثهای جدی در میان خود اصولگرایان به وجود آمد. الان میتوان گفت آن بحثها خیلی بیشتر از نقد و بررسی است که در بین اصلاحطلبان و دیگر گروههای سیاسی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی با ابراز این عقیده که این کابینه با آن چیزی که رئیس جمهور در شعارهایشان مطرح کرده بودند و تا روزهای آخر هم اعلام میکردند روی همان موازین ایستاده اند، تفاوت دارد، افزود: ایشان شعار تشکیل کابینه فراجناحی در بالاترین سطح را دادند؛ معنی اش این بود که در آن کابینه وزرای موفق دولت قبلی هم میتوانستند حضور داشته باشند و از نظر سیاسی اصلاح طلبان هم میتوانند در چنین کابینهای دیده شوند.
دبیر کل حزب پیشرو اصلاحات گفت: من همان زمان اعلام کردم آقای رئیسی نمیتوانند بر اساس شعارشان کابینه فراجناحی را تشکیل دهند؛ چرا که این شعار حتی در درون اصولگرایان هم اقناع کننده نبود، حرف و حدیثهای زیادی ایجاد کرد.
وی با اشاره به واکنش برخی اصولگرایان به کابینه معرفی شده، اظهارکرد: در خود اصولگرایان نسبت به کابینه واکنشهای تندی بروز کرده، در مجموع نشان میدهد در داخل اصولگرایان هم آقای رئیسی نتوانسته کابنیهای معرفی کند که به رخ دیگران اعم از دولت قبلی و اصلاح طلبان بکشند.
این فعال سیاسی کابینه پیشنهادی را فرا از دیدگاههای سیاسی نیازمند بررسی فنی و علمی دانست و گفت: از نقطه نظر کارآمدی میشود این کابینه را به چند گروه مشخص تقسیم کرد و تاثیر آنان را در خروج از بحرانها و بیرون آمدن از چالشها و تحقق شعارها بررسی و دسته بندی کرد.
بیشتر بخوانید: ۳ وزیر پیشنهادی رئیسی در معرض رأی نیاوردن/ پایداری انتقام میگیرد؟
وی سپس ادامه داد: از نظر دسته بندی و گروه بندی، گروهی به موضوعات و چالشهای بین المللی مربوط میشوند. این چالشها در برگیرنده همه موضوعات ما در منطقه و سطح بین المللی است. در رابطه با کشورهای همسایه و اتفاقات اخیر افغانستان، در رابطه با موضوعات عربستان و اسرائیل، در رابطه با کشورهای حاشیه خلیج فارس و کنفرانس اسلامی و همه چالشهای منطقهای دولت جدید باید تصمیم گیری کند.
صوفی تصریح کرد: در برخی سطوح بحرانها بالا گرفته و انتظار میرود کابینه جدید بتواند در آن موضوعات مثل جنگ یمن و عربستان به کمک کمیسیون سیاست خارجی مجلس از پس بحرانها برآید.
وی افزود: در سطح کلانتر مذاکرات برجام را داریم. ادامه این مذاکرات در انتظار شکل گیری این دولت است. باتوجه به اینکه حاکمیت امروز یک دست است حضور آقای رئیسی میتواند برای غرب اعتماد آفرین باشد. اما اینکه بتوانند در یک دیپلماسی فعال مذاکرات را پیش ببرند، برجام را فعال کنند، از دست تحریمها مردم را خلاص کنند و زمینه را برای بهبود مسائل داخلی فراهم کنند به تصمیمات کابینه جدید بر میگردد.
فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به تیم اقتصادی کابینه پیشنهادی نیز گفت: تیم اقتصادی باید تصمیمش را در باره رفتار در بازار سرمایه، نحوه کنترل تورم، افزایش اشتغال و مسکن بگیرد. آیا سیاستش در مقابل تورم انقباضی است؟ مثل دولت روحانی که سیاست ریاضتی را بر مردم تحمیل کرد میخواهند تورم را کاهش دهند؟ در این صورت بحران معیشتی که داریم تقویت میشود.
وی بازار بورس را چالش تیم اقتصادی خواند و ادامه داد: آقای صالح آبادی که برای بانک مرکزی معرفی شده و قبلا عملکرد مثبتی داشته میتواند عرضه و تقاضا را طوری پیش بررد که بورس کنترل شود؟ در رابطه با مسکن و اشتغال چه خواهد کرد؟ آقای میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه و آقای صالح آبادی از تیم احمدی نژاد بودند وای بسا با هم هماهنگ خواهند بود، اما آقای خاندوزی که برای وزارت اقتصاد مطرح است و در اجرا پیشینهای ندارد، تئوری هایش با آن دو متناقض نیست؟ سوال مهم این است که آیا تیم اقتصادی با هم هماهنگ میشوند؟
صوفی گفت: آیا وزارت نیرو از پس بحران آب و برق بر خواهد آمد؟ آیا وزارت کشاورزی از پس مسئله تولیدات کشاورزی بویژه گندم و میزان مصرف آب کشاورزی بر خواهد آمد؟ آیا بخش صنعت در حوزه آب با وزارت نیرو هماهنگ خواهد بود؟
وی افزود: آیا در زمینه حمل و نقل بین المللی که حوزهای بسیار پر درآمد است و موقعیت ما را در منطقه میتواند تثبیت کند و هزینهای هم ندارد موفق میشوند؟ تا کشورهای منطقه ما را دور نزند. امروز مسیر چین-ترکیه به جای گذر از ایران از جای دیگری عبور میکند.
وی در پایان با طرح این سوال که آیا وزارت تعاون و رفاه به بخش اقتصادِ عدالتِ اجتماعی یعنی بخش تعاون توجه میکند؟ خاطرنشان کرد: آیا توسعه توام با عدالت اجتماعی در دولت رئیس واقعا دنبال میشود؟ همه این سوالاتی که در پرده ابهام و تردید است از جمله شعارهای انتخاباتی بود که مردم منتظر تحققش هستند.