تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰

بی اطلاعی اعضای شورای ششم تهران از وظایفشان/ رییس کمیسیون شهرسازی: ماده ۱۰۰ ربطی به مجلس ندارد!

یک ماه و نیم از شروع به کار شورای ششم شهر تهران می‌گذرد، اما فارغ از سکوت و انفعال برخی از اعضای شورا، تعدادی دیگر نیز در واکنش به برخی موضوعات، پاسخ‌های عجیبی می‌دهند!

بی اطلاعی اعضای شورای ششم تهران از وظایفشان/ رییس کمیسیون شهرسازی: ماده ۱۰۰ ربطی به مجلس ندارد!
رویداد۲۴ به گزارش جامعه ۲۴ یک ماه و نیم از شروع به کار شورای ششم شهر تهران می‌گذرد، اما هنوز کمیته‌ها و کمیسیون‌های شورا کار خود را به صورت جدی آغاز نکرده و به جز چند نفری که از مدیران عالی رتبه سابق شهرداری بوده‌اند، مابقی هنوز شناختی نسبت به جزییات فعالیت خود به عنوان نماینده مردم ندارند و در گفت‌وگوهایشان با اصحاب رسانه، کلی‌گویی کرده و پاسخ به سوالات آن‌ها را موکول به آینده می‌کنند.

جلسات یکشنبه شورا هم بعد از ۱۰ جلسه گزارش‌دهی بی‌نتیجه مدیران شهری تعطیل شده و از هفته پیش فقط جلسات روز سه‌شنبه برگزار می‌شود. اولین طرح‌های ارائه شده قوام لازم را نداشته و اغلب موضوعاتی مطرح شده که درباره‌شان مصوباتی از گذشته وجود دارد و از مرحله بررسی در صحن شورا و تبدیل آن به مصوبه گذر کرده و در پیچ و خم اجرا از سوی شهرداری مانده‌اند.

نمونه آن بررسی دو فوریتی «الزام شهرداری به اصلاح فرآیند‌ها و سامانه شهرسازی با رویکرد کاهش زمان صدور پروانه و گواهی‎های ساختمانی» بود که سه‌شنبه هفته گذشته اعضای شورا آن را با قید یک فوریت به تصویب رساندند.

مطابق با اعلام ناصر امانی، عضو فعلی شورا ضرورت کاهش زمان صدور پروانه در برنامه پنج‌ساله سوم آمده است. به اضافه آنکه شهرداری تهران در دوره پنجم برخی اقدامات برای عملیاتی کردن آن را آغاز کرده بود و باید پارلمان شهری آخرین وضعیت این الزام مبتنی بر برنامه را از شهرداری تهران خواستار می‌شد نه تصویب یک طرح که ایرادات فنی بسیار زیادی هم داشت.

اما روشن نشدن موتور شورای ششمی‌ها فقط محدود به عملکردشان در کمیسیون‌ها و کمیته‌های شورا نیست. اظهارنظر‌های مطبوعاتی آن‌ها حاکی از نداشتن اطلاعات اولیه درباره سرفصل‌های کاری حوزه‌های تخصصی هم هست.

مهدی عباسی، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در گفت‌وگویی که هفته گذشته با جامعه ۲۴ انجام داده در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در معاونت شهرسازی پیگیری‌هایی درباره تشکیل کمیته‌ای ویژه با همراهی قوه قضاییه برای صیانت از حریم ایجاد شده بود، به طور کلی پاسخ داد و مشخص بود که از وجود چنین کمیته‌ای بی‌خبر است.

او می‌گوید: ما نباید اجازه دهیم حریم شهر تهران که تنفسگاه شهر است با ساخت و ساز نامرغوب که بستر آسیب‌های اجتماعی و تخلفات متعدد است شکل بگیرد. قطعا شورای ششم برای صیانت از حریم شهر تهران از ساخت‌وساز‌های غیرمجاز و دست‌اندازی بر حریم جلوگیری کرده و برنامه‌ای در دراز مدت به صورت فرایند منطقی دنبال می‌کند. امیدوارم این حریم برای تهران باقی بماند.

عباسی همچنین بعد از چندبار که درباره سرانجام توافق ارتش و شهرداری تهران بر سر پادگان ۰۶ از او سوال پرسیده شده بود، در نهایت باز هم اعلام بی خبری کرده و اظهار می‌کند: منتظریم گزارش شهرداری تهران درباره پادگان ۰۶ به دستمان برسد تا اگر لازم است بازنگری کنیم و جمع‌بندی لازم را داشته باشیم.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتقادات وارد شده به لایحه دولت و طرح مجلس درباره تغییر قانون ماده ۱۰۰ نیز باز به صورت کلی پاسخ داده و مشخص است از وجود چنین طرح و لایحه‌ای در کل بی‌خبر است، زیرا می‌گوید ماده ۱۰۰ ربطی به مجلس ندارد و درعین حال بر این باور نیست که تغییر برخی قوانین در چارچوب کاری قوه مقننه است نه شهرداری‌ها!

عباسی اضافه می‌کند: مهم‌ترین موضوع در ماده ۱۰۰ علل وقوع تخلفات ساختمانی است و باید از وقوع آن جلوگیری شود تا بشود پرونده‌های ماده ۱۰۰ را به صورت مشهود ببینیم! وقتی پرونده‌های ماده ۱۰۰ کم شد، آرا عادلانه، منصفانه و قابل اجرا می‌شود. در نتیجه اولویت در ماده ۱۰۰ جلوگیری از تخلفات ساختمانی است. برای ما اولویت در ماده ۱۰۰ نیست و ماده ۱۰۰ باید به تخلفات رسیدگی کند و بعد به سراغ کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ می‌رویم.

او با بیان اینکه آرای ماده ۱۰۰ باید به مراتب سنگین‌تر از تخلف ساختمانی باشد، اضافه می‌کند: فرد باید خوف رسیدگی پرونده‌اش در ماده ۱۰۰ داشته باشد تا قدرت بازدارندگی ماده ۱۰۰ خودش را نشان بدهد. یعنی ماده ۱۰۰ تسهیل کننده تخلف نباشد؛ این موضوع اولویت ما بوده و در کمیسیون در حالی بررسی است.

عباسی همچنین تاکید می‌کند: این موضوع خیلی به مجلس ربطی ندارد، کمیسیون ماده ۱۰۰ مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی است، می‌شود با آرایی که صادر می‌شود کاری کرد که افراد ترجیح ندهند پرونده‌هایشان در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح شود.

به گزارش جامعه ۲۴، این بی‌اطلاعی محدود به رییس کمیسیون شهرسازی نیست، شربیانی دیگر عضو کمیسیون شهرسازی نیز چندی پیش طی گفت‌وگویی گفته بود که ۲۰ گود پرخطر در تهران وجود دارد در حالی که مطابق با آخرین آمار از ۲۸۰ گود رها شده، ۱۲۸ گود پرخطر شناخته شده‌اند.

در کنار کلی‌گویی و بی‌خبری اکثر اعضای شورا از فقط برخی اقدامات انجام شده در گذشته و تحلیل کارشناسی و منطقی موضوعات برخی تمایلی به انجام مصاحبه ندارند، از جمله مخبر کمیسیون حقوقی و نظارت، رییس کمیته مشارکت‌های مردمی، رییس جوان کمیسیون برنامه و بودجه و رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری که با وجود جلسات متعددی که با کارشناس حوزه خود داشتند به جز تعداد دفعات محدود همچنان نمی‌توانند پاسخگوی رسانه‌ها باشند و در عین حال به جز چند نفری مابقی حضور فعالی هم در صحن شورا ندارند!

منبع: جامعه 24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: شورای شهر تهران
نظرات شما